Η TCL μετατρέπει το 5G από προνόμιο λίγων σε δικαίωμα πολλών, λανσάροντας μια πανίσχυρη μα προσιτή συσκευή, έτοιμη να σας μυήσει στην επόμενη σελίδα της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών.

TCL 20 5GTα δίκτυα 5G, εκτός από 10 έως και 100 φορές ταχύτερη μετάδοση δεδομένων (σε σχέση με τα 4G LTE δίκτυα) και εκτός από την εξαιρετικά άμεση απόκρισή τους (χαμηλό latency), αναμένεται να μας χαρίσουν καινοτόμες εφαρμογές σε όλους τους τομείς, από την ψυχαγωγία μέχρι και την εργασία. Οπως κάθε νέα τεχνολογία, έτσι και το 5G, στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του λογικό θα ήταν να απευθύνεται στους ενθουσιώδεις χρήστες που θέλουν να απολαμβάνουν το μέγιστο από το κινητό τους και να έχουν στα χέρια τους μια συσκευή με χαρακτηριστικά αιχμής, όποιο κι αν είναι το τίμημα. Και κάπου εδώ η TCL κάνει… την επανάστασή της, ρίχνοντας στη μάχη μια πρωτοποριακή 5G συσκευή που δεν κοστίζει όσο τα πανάκριβα flagships των χιλίων ευρώ, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά μόλις 299€! Με τον τρόπο αυτό, οι 5G ταχύτητες, οι οποίες μάλιστα δεν χρεώνονται επιπρόσθετα από τους παρόχους στη χώρα μας, γίνονται προσβάσιμες από μια μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών, παύο-ντας να αποτελούν προνόμιο των λίγων. Οσο εξαπλώνεται η κάλυψη του 5G στην Ελλάδα, τόσο θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που αποκτήσατε εγκαίρως μια συσκευή έτοιμη να υποστηρίξει τα δίκτυα 5ης γενιάς. Επιπλέον, η διαχείριση Smart 5G του νέου κινητού της TCL εναλλάσσει αυτόματα τη λήψη data μεταξύ 4G και 5G, βάσει της ταχύτητας και του όγκου των δεδομένων που απαιτούν κάθε στιγμή οι εγκατεστημένες εφαρμογές. Ετσι, η μπαταρία των 4500mAh μεγιστοποιεί την αυτονομία που εξασφαλίζει στο TCL 20 5G, ώστε να μην χρειάζεται φόρτιση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και το 5G είναι μόνο η αρχή…

Το TCL 20 5G μπορεί να καυχιέται για τις 5G αρετές του ακόμα και στην ονομασία του, ωστόσο δεν περιορίζει τα ταλέντα του μόνο σε αυτόν τον τομέα. Το Snapdragon 690 5G chipset της Qualcomm είναι κατασκευασμένο με διαδικασία παραγωγής 8nm, ώστε να εξασφαλίζει εντυπωσιακές επιδόσεις με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Από τους οκτώ πυρήνες του ξεχωρίζουν οι δυο Kryo 560 Gold με συχνότητα λειτουργίας στα 2.0GHz, ενώ αξιόπιστη απόδοση παρέχει και η εξάδα των Kryo 560 Silver πυρήνων στα 1.7GHz. Η Adreno 619L GPU αναλαμβάνει τη… βρόμικη δουλειά του gaming, ενώ όλοι επωφελούνται της άφθονης RAM των 6GB. Σε αφθονία έρχονται τα GB του αποθηκευτικού χώρου, με δυο εναλλακτικές εκδόσεις (128GB ή 256GB), που μπορούν να επεκταθούν περαιτέρω με την προσθήκη microSD κάρτας έως 256GB. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ασύρματη μεταφορά αρχείων από και προς το κινητό, καθώς και στη μετάδοση του περιεχομένου από το smartphone σας σε μεγαλύτερες οθόνες, όπως tablet και τηλεοράσεις. Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως έως και 4 Bluetooth συσκευές μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα με το TCL 20 5G, επιτρέποντάς σας για παράδειγμα να στήσετε το δικό σας party, στέλνοντας ήχο σε ισάριθμα ασύρματα ηχεία!

NXTVISION 2.0 οθόνη

Η TCL ειδικεύεται στις οθόνες, δεν είναι τυχαίο άλλωστε το motto της «Display Greatness». Η αναβαθμισμένη έκδοση της τεχνολογίας NXTVISION έρχεται για να χαρίσει στην 6,67 ιντσών FHD+ Dotch οθόνη του TCL 20 5G μια μοναδική ικανότητα να παγιδεύει το βλέμμα ακόμα και του πλέον απαιτητικού χρήστη smartphone. Η αναπαραγωγή HDR10 βίντεο δίνει άλλη διάσταση σε τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και ταινίες στο Netflix (και όχι μόνο φυσικά). Ακόμα και SDR περιεχόμενο μπορεί να μετατραπεί σε HDR, αξιοποιώντας σε πραγματικό χρόνο τους εξελιγμένους αλγόριθμους της πλατφόρμας NXTVISION 2.0. Και για όσους δεν έχουν βιώσει ακόμα την εμπειρία θέασης HDR βίντεο, αξίζει να υπογραμμίσουμε τη ζωντάνια των χρωμάτων και τον μαγικό τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο πλάνο εξαιρετικά φωτεινές με εξαιρετικά σκοτεινές περιοχές μιας κινηματογραφικής σκηνής, χωρίς συμβιβασμούς στις μεταξύ τους αντιθέσεις. Η αποκλειστική λειτουργία βαθμονόμησης έχει βελτιώσει την απόδοση των χρωμάτων, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής αναλαμβάνει να εφαρμόσει αυτόματα ρυθμίσεις που οδηγούν στις ιδανικές συνθήκες θέασης, ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος που βρίσκεστε. Με εξαίρεση μια αμελητέα κουκίδα στο κέντρο της πάνω πλευράς της οθόνης, όπου φιλοξενείται η selfie-cam, και των ανεπαίσθητων bezels, το 91% της πρόσοψης της συσκευής είναι αφιερωμένο στο να σας καθηλώσει με την προβολή του αγαπημένου σας περιεχομένου, από games μέχρι ταινίες και από viral βίντεο μέχρι τις λήψεις που έχετε καταγράψει με την τριπλή κάμερα του κινητού.

Τριπλή ΑΙ κάμερα 48MP

TCL 20 5GΚανένα σύγχρονο κινητό δεν θεωρείται πλήρες, αν δεν έρχεται εξοπλισμένο με μια ικανή κάμερα, πόσο μάλλον μια 5G συσκευή που προηγείται της εποχής της. Το TCL 20 5G, λοιπόν, αξιοποιεί έναν διόλου ευκαταφρόνητο αισθητήρα 48MP, ο οποίος μάλιστα μπορεί να συνδυάσει 4 σε 1 pixels, για να αντιστοιχίσει πλουσιότερη οπτική πληροφορία σε κάθε εικονοστοιχείο του κάδρου, ακόμα και όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι μη ευνοϊκές. Η αυτόματη εστίαση PDAF σε συνεργασία με τη σταθεροποίηση εικόνας μέσω AI, μπορούν να περιορίσουν τις θολές λήψεις. Ο υπερευρυγώνιος φακός ανοίγει το οπτικό πεδίο της κάμερας των 8MP στις 110 μοίρες. Αντίθετα, στις πολύ κοντινές λήψεις, ο 2MP αισθητήρας της macro κάμερας θα σας χαρίσει μοναδικές φωτογραφίες από απόσταση ελάχιστων εκατοστών. Περνώντας στην καταγραφή βίντεο, υποστηρίζεται ακόμα και 4K ανάλυση στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αν προτιμάτε πιο ρευστή κίνηση στα 60fps, θα αρκεστείτε στη Full HD ανάλυση. Στην πρόσοψη, η 8MP selfie-cam μπορεί να καταγράψει και αυτή Full HD βίντεο, στα 30 όμως καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Με επιστέγασμα το design

Με τόσα αξιόλογα χαρακτηριστικά, το TCL 20 5G θα ήταν κρίμα να μην φιλοξενείται σε ένα ελκυστικότατο σασί. Παρά, λοιπόν, την προσιτή του τιμή, η TCL δεν έκανε συμβιβασμούς ούτε στην εξωτερική εμφάνιση, προσφέροντάς μας δυο εντυπωσιακές αποχρώσεις, την Mist Gray και Placid Blue. Μια πανέμορφη κάθετη λωρίδα στη γυαλιστερή πλάτη συνυπάρχει αρμονικά με την πλήρως κάθετη στοίχιση των καμερών και του LED φας. Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο power button και μαζί με τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου μοιάζουν να αγκαλιάζονται από το πλαίσιο. Καμπύλες ευχάριστες στο μάτι αλλά και στο κράτημα δημιουργούν ένα smartphone, που σε συνδυασμό με τις 20:9 αναλογίες του, είναι ταυτόχρονα μεγάλο, μα εύκολα διαχειρίσιμο.


Mας άρεσε

  • Επένδυση στο 5G μέλλον που καταφθάνει με γοργούς ρυθμούς!
  • Χαμηλό κόστος, παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις
  • Πανέμορφο design

Δεν μας άρεσε

  • Ενα δεύτερο ηχείο θα απογείωνε τον ήχο
  • Θα θέλαμε ταχύτερη φόρτιση

SPECS

  • Οθόνη: 6,67 ιντσών IPS LCD HDR10 Dotch Display, αναλογίας 20:9, ανάλυσης FHD+ 2400×1080 pixels, 450 nits φωτεινότητας, 16,7 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 690 5G (8nm) με 2x Kryo 560 Gold@2.0GHz & 6x Kryo 560 Silver@1.7GHz, GPU Adreno 619L • Μνήμη: 6GB RAM (LDPPR4X) • Αποθηκευτικός χώρος: 128GB ή 256GB UFS 2.1 (επεκτάσιμος με microSD έως 256GB) • Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα, 48MP κύριος αισθητήρας με μέγεθος 1/2“, ƒ/1.8, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel (0,8μm μέγεθος pixel), 6P lens + 8MP αισθητήρας υπερευρυγώνιου φακού 5P lens (118ο), ƒ/2.2, 1.12μm, FF + 2MP macro αισθητήρας 1/5“, ƒ/2.4, 1.75μm, 3P lens, FF | βίντεο 4K@30fps, 1080p@60fps και 8MP selfie-cam, ƒ/2.0, 1.12μm, 78ο 4P lens, FF, βίντεο 1080p@30fps • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 5.1, NFC • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS/ GALILEO, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο power button, USB Type-C 2.0 OTG, υποδοχή ακουστικών 3,5mm  • Δίκτυο: 5G  • Μπαταρία: 4.500mAh με 18W QuickCharge 4.0+  • Λειτουργικό: Android 10 (αναβαθμίσιμο σε 11) • Διαστάσεις: 166,2×76,8×8,9 χιλ. • Βάρος: 206 γρ.