Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο, διοργάνωσε σήμερα το Online Camera Innovation Event, παρουσιάζοντας την πρώτη κάμερα 108MP στην επερχόμενη σειρά realme 8.

Με ευκρινέστερη ποιότητα φωτογραφίας, δυνατότητα για βίντεο με εφέ time-lapse, ευρυγώνιους φακούς που μειώνουν την παραμόρφωση  και νέα φίλτρα για πορτραίτα, η σειρά realme 8 είναι εδώ για να ηγηθεί των νέων και πιο εξελιγμένων τάσεων στη φωτογραφία.

Το realme 8 Pro υιοθετεί τον τελευταίας γενιάς αισθητήρα Samsung 108MP HM2 στην κύρια κάμερά του, με 12000 x 9000 pixels και μεγάλο σε μέγεθος αισθητήρα 1 / 1,52 “. Το μεγαλύτερο μέγεθος των pixel εξασφαλίζει έτσι καλύτερη ποιότητα εικόνας. Το HM2 υποστηρίζει επίσης την ένωση δεδομένων από 9 pixel σε 1, με αισθητήρες οθόνης ISOCELL Plus και Smart-ISO, που επιτρέπουν στα τηλέφωνα realme να βγάζουν ασύγκριτες λήψεις ακόμη και σε εξαιρετικά φωτεινές συνθήκες.

Η παρακάτω φωτογραφία 108MP όπως τραβήχτηκε από το realme 8 Pro δίνει μία συνολικά ισορροπημένη προβολή με ζωντανά χρώματα και ευκρινείς λεπτομέρειες τόσο στα φωτεινά όσο και στα σκοτεινά σημεία. Οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι ευδιάκριτες ακόμα και μετά από μεγάλη μεγέθυνση.

Σε σύγκριση με τον προηγμένο αισθητήρα 108MP, το realme παρέχει πολλές ριζικές βελτιστοποιήσεις και συναρπαστικά χαρακτηριστικά.

Ζουμ με αισθητήρα, υψηλότερη ευκρίνεια

Το realme 8 Pro πέτυχε μεγαλύτερη ευκρίνεια στο ζουμ χάρη στη νέα τεχνολογία “Zoom In-sensor”.

Στην κάμερα του realme 8 Pro, η λειτουργία 3x ενεργοποιεί μία νέα δυνατότητα ζουμ, το “Zoom In-sensor”, έναν αισθητήρα που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα 12 megapixel που αντιστοιχούν στο ζουμ για να δημιουργήσει μια εικόνα. Η διαδικασία απεικόνισης είναι ταχύτερη λόγω του μικρότερου μεγέθους της φωτογραφίας σε 12MP, επιτρέποντας στο realme 8 Pro να τραβήξει οκτώ φωτογραφίες 12MP στη σειρά και στη συνέχεια να τις εισαγάγει στον αλγόριθμο βελτίωσης ευκρίνειας, ώστε να δώσει ακόμη υψηλότερη ανάλυση εικόνας.

Μετά από μια τέτοια επεξεργασία, μια φωτογραφία 3x από το realme 8 Pro είναι ακόμη καλύτερη από ορισμένους οπτικούς τηλεφακούς από άποψη ευκρίνειας.

Νέα λειτουργία Starry Mode με βίντεο σε time lapse λειτουργία 

Στη νέα λειτουργία που επίσης συμπεριλαμβάνεται, εκείνη του Starry Mode, η realme παρουσίασε επίσης το πρώτο στον κόσμο βίντεο “Starry Time-lapse” σε συσκευή smartphone. Ένα τέτοιο «έναστρο» βίντεο με χρονική καθυστέρηση πραγματοποιείται συνήθως με τη λήψη πολλαπλών κλιπ μέσω επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών ενώ στη συνέχεια προκύπτει μία σύνθεση από τα κλιπ αυτά καθώς «συρράπτονται» από έναν υπολογιστή με ένα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. 

Η ανάπτυξη ενός έναστρου βίντεο με χρονική καθυστέρηση θέτει σοβαρές προκλήσεις όσον αφορά την απόδοση που απαιτείται για την επεξεργασία της σύνθεσης όλων των φωτογραφιών που χρειάζονται για τη δημιουργία του.

Η realme δημιούργησε αποκλειστικά για τα μοντέλα της έναν αλγόριθμο time-lapse βασισμένο σε φωτογραφίες έναστρου ουρανού. Θα χρειαστούν 480 δευτερόλεπτα για να τραβήξετε 30 φωτογραφίες και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα βίντεο time-lapse του ενός δευτερολέπτου, που σημαίνει ότι η λειτουργία time-lapse μπορεί να δείξει τα διαρκώς μεταβαλλόμενα σύμπαντα με 480 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

Φωτογραφία κλίσης και ένας μικροσκοπικός κόσμος

Η φωτογραφία “Tilt-shift” επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ακριβών φακών tilt-shift, οι οποίοι μπορούν να κάνουν μόνο ένα μέρος της φωτογραφίας να φαίνεται καθαρό και να κρατούν όλα τα άλλα μέρη εκτός εστίασης, δημιουργώντας την αίσθηση ενός λιλιπούτειου κόσμου. Παράλληλα χάρη στο νέο αλγόριθμο tilt-shift φωτογραφίας της realme, η σειρά realme 8 μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με κλίση αλλά και 10 φορές πιο γρήγορα βίντεο με χρονική καθυστέρηση, παρουσιάζοντας τον κόσμο με έναν φανταστικά μοναδικό τρόπο. Το realme 8 Pro είναι επίσης το πρώτο smartphone στον κόσμο που διαθέτει τη λειτουργία βίντεο time-lapse tilt-shift.

Η realme παρέχει επιπλέον ορισμένες επιπρόσθετες επιλογές ρύθμισης στη λειτουργία αλλαγής κλίσης, όπως το σχήμα, η γωνία, η θέση αλλά και το εύρος του εφέ που θέτει κομμάτι της εικόνας εκτός εστίασης, ακόμη και ειδικό εφέ μετάβασης μεταξύ της περιοχής εκτός εστίασης και της «καθαρής» περιοχής στην εικόνα. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε και να προσαρμόσετε πανεύκολα το εφέ που ταιριάζει καλύτερα στο σκηνικό σας.

Με τα νέα φίλτρα πορτρέτου, τα πορτρέτα σας δε θα είναι ποτέ πια βαρετά

Τα περισσότερα smartphones σήμερα τραβούν κατακόρυφα στιγμιότυπα με τυπικό εφέ «θολώματος» του παρασκηνίου. Η realme, ως μάρκα τεχνολογίας αφοσιωμένη στις νέες τάσεις, προσέθεσε το κάτι παραπάνω στις φωτογραφίες πορτρέτου. Αυτή τη φορά στη σειρά realme 8, το realme παρέχει τρία εικονικά φίλτρα, το πορτρέτο “Neon”, το δυναμικό πορτρέτο “Bokeh” και το πορτρέτο με χρώμα όπως το επεξεργάζεται η τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής, ώστε να κάνουν κάθε πορτρέτο πιο μοντέρνο, διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Εστιάζοντας στην κάμερα, μία νέα εποχή με νέα μοντέλα φθάνει

Ως μία σειρά αποτελούμενη από νέα μοντέλα-αστέρια που θα εμπλουτίσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο smartphone της realme, η σειρά 8 αναμένεται να επικεντρώνεται στις λειτουργίες  κάμερας και στο μέλλον, φέρνοντας στους νέους χρήστες την πιο καινοτόμο τεχνολογία και τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά που η φωτογραφία μπορεί να έχει σήμερα, δημιουργώντας εξ ολοκλήρου νέες τάσεις στη φωτογραφία και παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία.

Η κάμερα 108MP και οι νέες δυνατότητες φωτογραφίας θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην επερχόμενη σειρά realme 8, όσο για το πότε θα τη δούμε να έρχεται και στην Ελλάδα, μείνετε συντονισμένοι!