Στη φετινή έκθεση IFA, η Navigon παρουσίασε τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της με νέα προϊόντα που εκπλήσσουν τόσο με τις νέες εξελιγμένες υπηρεσίες όσο και με τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά τους.


NAVIGON _FamilienbildΗ προηγμένη τεχνολογία των συστημάτων πλοήγησης της NAVIGON μετατρέπεται σε ακόμα πιο ευχάριστη συντροφιά κατά τη διάρκεια της οδήγησης, συστήνοντας πλοήγηση για πεζούς (Pedestrian Navigation) από το σημείο στάθμευσης του οχήματος τους έως και τον τελικό προορισμό που έχουν ορίσει, ενώ η υπηρεσία Live Services προσφέρει ενημερώσεις για την κυκλοφορία, τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης και σημείων ενδιαφέροντος σε πραγματικό χρόνο.


Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των “premium” συσκευών, όπως η φωτορεαλιστική πλοήγηση σε Ευρωπαϊκές πόλεις και η επίπεδη οθόνη αφής διαστάσεων 5 ιντσών που προστατεύεται από ματ γυαλί και με περίβλημα από ατσάλι, επαναπροσδιορίζουν τις συσκευές πλοήγησης.


Το Pedestrian Navigation θα είναι διαθέσιμο στα περισσότερα νέα μοντέλα (εκτός από τα μοντέλα της σειράς 33xx max). Έτσι, οι πελάτες της NAVIGON θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την υψηλότερη ποιότητα πλοήγησης ακόμα και πεζοί. Η Navigon για πρώτη φορά προσφέρει στους χρήστες των 1400, 2410 & 8410 την αληθινή πλοήγηση πεζού. Τα PNDs είχαν μεν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να πλοηγήσουν πεζούς, ωστόσο αυτό επιτυγχάνονταν με διάφορους περιορισμούς. Για παράδειγμα, ο πεζός έπρεπε να κινηθεί όπως ένα αυτοκίνητο και να ακολουθεί τα σήματα οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων. Ο πεζός δεν είχε την δυνατότητα να πλοηγηθεί μέσα από πεζόδρομους ή να περπατήσει αντίθετα με το ρεύμα της κυκλοφορίας των οχημάτων. Επίσης, λόγω της μικρής ταχύτητας κίνησης του πεζού, οι δορυφόροι συχνά έχαναν την σύνδεσή τους με το PND με αποτέλεσμα ο χρήστης να χρειάζεται να περιμένει μέχρις ότου ανασυνδεθεί η συσκευή του με τους δορυφόρους.


Άλλο ένα πρόβλημα στην πλοήγηση πεζού ήταν ότι η συσκευή δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει προς τα ποια κατεύθυνση έχει στραμμένο το βλέμμα του ο χρήστης, άρα και να τον πλοηγήσει ανάλογα. Σήμερα, η NAVIGON με τις λειτουργίες των Pedestrian Navigation, E-Compass (2410) και Off Road Navigation γκρεμίζει όλα τα εμπόδια στην πλοήγηση πεζού!


Με το εξελιγμένο Pedestrian Navigation, ο χρήστης μπορεί πλέον να πλοηγηθεί παντού. Μπορεί να κινηθεί αντίθετα με το ρεύμα της κυκλοφορίας, να περάσει κάθετα σε δρόμους, να περπατήσει σε πεζόδρομους ή ακόμα και να κινηθεί μέσα σε πάρκα.


Όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, αφού με τη λειτουργία της NAVIGON, Last Mile, η οποία αυτόματα αποθηκεύει το σημείο στάθμευσης, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή πλοήγησής τους προκειμένου να κατευθυνθούν πεζοί προς το σημείο στάθμευσης του αυτοκινήτου τους.


Κατά τη φετινή IFA, παρουσιάστηκε επίσης από την NAVIGON και η καινοτόμα υπηρεσία Live Services, που δίνει λύσεις αποφυγής της κίνησης στους δρόμους και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε στιγμή, ενώ, παράλληλα, μπορούν να συμβουλευτούν τη συσκευή τους για τους δωρεάν χώρους στάθμευσης ή συγκεκριμένους προορισμούς – εστιατόρια, αστυνομία, κ.λπ. – μέσω του Google Local Search, αλλά και για την πρόβλεψη του καιρού σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι οι εν λόγω υπηρεσίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες για την Ελλάδα.