Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, οργανώνει  την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στις 12:00, την ψηφιακή εκδήλωση “Greece: Competing for Global Talent”  με στόχο την ανάδειξη των νέων φορολογικών κινήτρων από πλευράς πολιτείας, την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και την δημιουργία ταχύτερων αντανακλαστικών ως προς την καινοτομία προκειμένου η Ελλάδα να γίνει πιο ελκυστική στα νέα επιχειρηματικά ταλέντα. 

H συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Οι εργασίες της ημερίδας θα επικεντρωθούν: στην θέσπιση φορολογικών κινήτρων και διαρθρωτικών αλλαγών που θα προσελκύσουν επενδύσεις και επενδυτές στη χώρα μας, στο πως μπορούμε να τονώσουμε τα δυνατά μας σημεία ώστε να περιορίσουμε το brain drain, την προσφορά κινήτρων για την δημιουργία κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και την προσέλκυση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνονται ο κ. Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υφυπουργός, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, η κα. Αθηνά Καλύβα, Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, ο κ. Μάριος Πανώριος, Διευθύνων Σύμβουλος της Stanton Chase Athens ο κ. David Williams, Co-founder & Ceo, Nomadx, ο Goncalo Hall, Co-founder, Remote Work Movement Podcast και ο Nacho Rodguez, Ιδρυτής του repeople.co.

Σε μία εποχή όπου η ευελιξία στο χώρο της εργασίας, η καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν προϋπόθεση για την τόνωση κομβικών κλάδων της χώρας μας, η διατήρησή των ταλέντων εντός των συνόρων και η προσέλκυση νέων από το εξωτερικό αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ανάταση της χώρας μας.