Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD και την εβδομάδα 18-23/2. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα νέα επεισόδια των δημοφιλών σειρών «Αλφάβητος – Κοινός κώδικας», «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο» και «Μηχανή του Χρόνου», καθώς και το φινάλε των παραγωγών της COSMOTE TV «Καθρέφτης στο χρόνο» και «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα». 

Το μεγάλο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 συνεχίζεται μέσα από τα νέα επεισόδια των επετειακών σειρών ντοκιμαντέρ «Η γέννηση ενός έθνους-κράτους» και «Χαίρε ω χαίρε ελευθερία». Ταυτόχρονα με την προβολή τους στο κανάλι τα επεισόδια των δύο σειρών θα προβληθούν ελεύθερα για το κοινό στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube.  

Η γέννηση ενός έθνους-κράτους 

Ο ρόλος των μυστικών οργανώσεων στην προετοιμασία της Επανάστασης του 1821 βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου της σειράς «Η γέννηση ενός έθνους-κράτους». Με έμφαση στη Φιλική Εταιρεία των Ξανθού, Σκουφά και Τσακάλωφ, το επεισόδιο παρουσιάζει πώς οι ιδρυτές των μυστικών οργανώσεων κατάφεραν να συσπειρώσουν Έλληνες όλων των κοινωνικών τάξεων με κοινό στόχο τον αγώνα για την ανεξαρτησία (Πέμπτη 18/2, 22.00). 

Χαίρε ω χαίρε ελευθερία 

Η παρουσίαση των κρίσιμων παραγόντων που οδήγησαν στον ξεσηκωμό για την Επανάσταση του 1821 συνεχίζεται την Παρασκευή 19/2 (22.00), μέσα από τη νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV «Χαίρε ω χαίρε ελευθερία». Η άνθιση που γνώρισε η ελληνική εμπορική ναυτιλία και βιοτεχνία τον 18ο αιώνα συντέλεσαν στη συσσώρευση πλούτου και στην επαφή των Ελλήνων με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ιδέες. Ενισχυμένοι οικονομικά, οι Έλληνες κατάφεραν να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στην μεγάλη εξέγερση κατά των Τούρκων.  

Καθρέφτης στο Χρόνο

Ο «Καθρέφτης στο Χρόνο» ρίχνει αυλαία το Σάββατο 20/2 (21.00) παρουσιάζοντας ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα του 19ου αιώνα. Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν την πορεία αποξήρανσης της λίμνης Κωπαΐδας, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ευημερία της περιοχής.

Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα

Με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στις καθημερινές συνήθειες των Αθηναίων στην αρχαιότητα ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η σειρά «Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα». Με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων και πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, το επεισόδιο σκιαγραφεί μία τυπική μέρα στην Αρχαία Αθήνα, από τον καταμερισμό των εργασιών μέχρι τα ψώνια και τη βόλτα των πολιτών (Τρίτη 23/2, 22.00). 

Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο

Το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY συνεχίζεται με το τρίτο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο». Με την επιστημονική καθοδήγηση του ομότιμου καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Θεοδόση Τάσιου, ρίχνουμε μία εις βάθος ματιά στα οικοδομικά υλικά που αποτέλεσαν τη βάση για τη «γέννηση» της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής (Κυριακή 21/2, 21.00). 

Μηχανή του Χρόνου

Μια αναδρομή στη δημιουργία των πρώτων πολυκαταστημάτων της Αθήνας παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Έμποροι και ιστορικοί μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τις αλλαγές που επέφερε η δημιουργία των πολυκαταστημάτων στον εμπορικό χάρτη της πρωτεύουσας, αλλά και στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων (Δευτέρα 22/2, 21.00).  

Αλφάβητος – Κοινός κώδικας

Η σειρά «Αλφάβητος-Κοινός κώδικας» σε παραγωγή COSMOTE TV συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα θέτοντας στο μικροσκόπιο τα γράμματα ζήτα και ήτα. Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί αποκαλύπτουν τη σύνδεση των δύο γραμμάτων του ελληνικού αλφάβητου με ιστορικά ονόματα και φιλοσοφικές έννοιες που συναντώνται μέχρι και σήμερα (Παρασκευή 19/2 & Τρίτη 23/2, 21.00).

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, κάθε νέο επεισόδιο των σειρών θα είναι διαθέσιμο μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. 

Info

Σειρά Ημέρα Ώρα
Η γέννηση ενός έθνους-κράτους Πέμπτη 18/2 22.00
Αλφάβητος – Κοινός κώδικας  Παρασκευή 19/2 & Τρίτη 23/2 21.00
Χαίρε ω χαίρε ελευθερία Παρασκευή 19/2 22.00
Καθρέφτης στο χρόνο Σάββατο 20/2 21.00
Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο Κυριακή 21/2 21.00
Μηχανή του Χρόνου Δευτέρα 22/2 21.00
Κάθε μέρα στην Αρχαία Ελλάδα Τρίτη 23/2 22.00