Ένας «έξυπνος» φύλακας που μπορεί να σταθεί έξω από την πόρτα σας, να δει στο σκοτάδι, να αντέξει την κακοκαιρία και να σας επιτρέψει να συνομιλήσετε με όποιον βρίσκεται στην πόρτα σας όσο απουσιάζετε.

H WiFi κάμερα εξωτερικού χώρου της TP-Link έρχεται με IP66 πιστοποίηση για αυξημένες αντοχές σε νερό και σκόνη, πανέτοιμη να απλώσει το άγρυπνο βλέμμα της όπου κι αν την τοποθετήσετε, εντός ή εκτός του σπιτιού. Εκτός από… παντός καιρού (λειτουργεί άνετα και σε ακραίες θερμοκρασίες, από -20°C έως 45°C), είναι ικανή να αντεπεξέλθει και όταν πέσει το σκοτάδι, καθώς χάρη στο εξελιγμένο Night Vision σύστημα που διαθέτει, μπορεί να «δει» σε απόσταση 30 μέτρων τη νύχτα. H Tapo C310 ανιχνεύει κάθε κίνηση στο οπτικό της πεδίο και -εφόσον το επιθυμείτε- στέλνει σχετικές ειδοποιήσεις στο smartphone σας (push notifications). Μπορείτε, μάλιστα, με τη βοήθεια του σχετικού app να έχετε αμφίδρομη επικοινωνία με όποιον στέκεται μπροστά στην κάμερα, μέσω του ενσωματωμένου ηχείου και του μικροφώνου. Αν για παράδειγμα έχετε τοποθετήσει την Tapo C310 στην εξώπορτα του σπιτιού σας, με το που σταθεί κάποιος μπροστά της, σας έρχεται ειδοποίηση στο κινητό και μπορείτε όχι μόνο να δείτε τον… απρόσμενο επισκέπτη, αλλά και να συνομιλήσετε μαζί του από όπου κι αν βρίσκεστε. Ακόμα και με την ίδια την κάμερα μπορείτε να… συνδιαλεχθείτε, καθώς υποστηρίζει φωνητικό έλεγχο μέσω των υπηρεσιών Google Assistant και Amazon Alexa (στα αγγλικά σαφώς, τουλάχιστον μέχρι να ενεργοποιήσουν οι συγκεκριμένες πλατφόρμες την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας). Οταν, βέβαια, στον χώρο σας στέκεται κάποιος με… μάσκα και λοστό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το αυτόματο σύστημα σειρήνας, όπου ήχος και φως αναλαμβάνουν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τον επίδοξο εισβολέα, δηλώνοντάς του εμφατικά πως τον πιάσατε στα πράσα!

Κι αν θεωρείτε πως μια τόσο προηγμένη κάμερα θα απαιτεί έναν τεχνικό ασφαλείας για την πολύπλοκη εγκατάστασή της, ευτυχώς πέφτετε έξω! Η λέξη που ταιριάζει είναι μάλλον «τοποθέτηση», αντί για εγκατάσταση, καθώς θα σας πάρει ελάχιστα λεπτά μέχρι να τη θέσετε σε λειτουργία, επιστρατεύοντας τον αντίστοιχο οδηγό της δωρεάν εφαρμογής «Tapo». Η IP κάμερα της TP-Link μπορεί να συνδεθεί στο τοπικό σας δίκτυο ενσύρματα (Ethernet) ή και ασύρματα (WiFi 802.11 b/g/n) και να καταγράψει σε κάρτα microSD (με 128GB μέγιστη χωρητικότητα) την οπτική πληροφορία του 3MP αισθητήρα σε ανάλυση μέχρι και 2304×1296 pixels.

Τεχνικές προδιαγραφές

Αισθητήρας: 3MP (2304×1296 pixels), μεγέθους 1/2.7’’ • Φακός:  f/2.2 με 3,89mm εστιακό μήκος • Νυχτερινή όραση: 850nm IR LED έως και 30 μέτρα • Video: H.264, 3MP, 15 fps • Hχος: Δύο κατευθύνσεων με ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο • Extras: Ανίχνευση κίνησης με δυνατότητα push ειδοποίησης, συναγερμός με ήχο και φως • Συνδεσιμότητα: Ethernet & WiFi 802.11 b/g/n • Wireless Rate: 150Mbps@802.11n, 54Mbps@802.11g, 11Mbps@802.11b στα 2.4GHz • Ασφάλεια: WPA/WPA2-PSK και128 bit AES κρυπτογράφηση με SSL/TLS • Θερμοκρασίες λειτουργίας: -20°C έως 45°C  • Αποθήκευση: Κάρτα microSD έως 128GB

Περιεχόμενα συσκευασίας

Tapo C310, τροφοδοτικό, πρότυπο τοποθέτησης, άγκυρες και βίδες, αδιάβροχη σφραγίδα, αδιάβροχα προσαρτήματα καλωδίων, οδηγός γρήγορης εκκίνησης.