Για τον εορτασμό της Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στις 28 Ιανουαρίου, η Kaspersky συνεργάζεται με τον καλλιτέχνη Felipe Pantone.

Διάσημος για τη δουλειά του με pixel και ντεγκραντέ, ο Felipe φημίζεται για το γεγονός ότι διατηρεί την ταυτότητά του ιδιωτική και εκφράζει τη δουλειά του με λεπτότητα. Για αυτήν τη συνεργασία, ο καλλιτέχνης δημιούργησε ένα μοναδικό δημιούργημα, που αντιπροσωπεύει μια φουτουριστική ασπίδα με στόχο την οπτικοποίηση της ψηφιακής προστασίας. Ένα τεσσάρων λεπτών ντοκιμαντέρ για την κατασκευή του έργου τέχνης προβάλλεται αποκλειστικά στην παγκόσμια πλατφόρμα μόδας και στυλ “i-D”. 

Προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας, μηνύματα κειμένου και φωτογραφίες, γεμίζουν πλέον τον ψηφιακό μας κόσμο. Ως αποτέλεσμα, έχει γίνει πιο δύσκολο να φροντίζετε αποτελεσματικά έναν τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών – καθιστώντας την προστασία τους μια ιδιαίτερα απαιτητική τέχνη. Το διαδικτυακό απόρρητο και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχουν οι παραβιάσεις δεδομένων σε ένα άτομο ή έναν οργανισμό, αποτελούν σημαντικούς κινδύνους για όλους σε αυτήν τη συνδεδεμένη εποχή. Επομένως, η διατήρηση των προσωπικών δεδομένων και των διαδικτυακών αλληλεπιδράσεών μας είναι θεμελιώδους σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία συνεχίζει να παίζει θετικό και ουσιαστικό ρόλο στη ζωή μας. 

Παρουσιάζοντας από κοινού το έργο τέχνης – ένα φουτουριστικό εξάγωνο, κατασκευασμένο από αλουμίνιο και PMMA – η παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας και ο διάσημος καλλιτέχνης στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το διαδικτυακό απόρρητο, το οποίο δεν αφορά μόνο στην  απλή προστασία των δεδομένων, αλλά και στην προστασία των ψηφιακών ταυτοτήτων των ανθρώπων όπως ακριβώς θα έκαναν και με τις φυσικές τους. 

«Το W3-Structural K, το έργο που δημιούργησα για την Kaspersky, είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική υψηλής τεχνολογίας, που δίνει έμφαση στη δομή και την τεχνολογία στο εσωτερικό των κτηρίων. Το σχήμα του έργου δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας ως αναφορά στο έργο της Kaspersky για high-tech ψηφιακή ασφάλεια», δήλωσε ο Felipe Pantone.

Η συνεργασία μεταξύ Kaspersky και Felipe Pantone βασίζεται σε μια σταθερή βάση κοινών αξιών, όπως το πάθος για καινοτομία και η συνεχής βελτίωση. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες και υλικά για να εκφράσει τον εαυτό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Kaspersky αναπτύσσει υπερσύγχρονες λύσεις για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες του σημερινού διασυνδεδεμένου ψηφιακού κόσμου προς ένα ασφαλές μέλλον. 

«Τα δεδομένα βρίσκονται γύρω μας – σε κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, έξυπνα ρολόγια και έξυπνα σπίτια. Ταυτόχρονα, τα δεδομένα είναι επίσης ένα κλικ μακριά από το να πέσουν σε λάθος χέρια», αναφέρει ο Marco Preuss, Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας και Ανάλυσης, Ευρώπη, Kaspersky. «Με την ψηφιοποίηση να συνεχίζει να αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, πολλές υπηρεσίες βασίζονται ολοένα και περισσότερο σε δεδομένα. Ενώ η συλλογή των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών μπορεί να βοηθήσει στον εμπλουτισμό των εμπειριών και των ευκαιριών των καταναλωτών, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ως κοινωνία τους πιθανούς κινδύνους και απειλές κατά την κοινή χρήση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Αυτή η κοινή χρήση δεν είναι απλά ένας κίνδυνος, αλλά μερικές φορές ένας πολύ συγκεκριμένος κίνδυνος, επομένως είναι σημαντικό να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να συμβεί στην ψηφιακή προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων – έτσι ώστε να μπορο