Άμεση και ολιστική λύση στο μείζον θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών -την ανάγκη του οποίου ανέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο η πανδημία της COVID-19- δίνει η SAP με την παρουσίαση του RISE with SAP, μιας πλατφόρμας που προσφέρει πλέον αυτή τη δυνατότητα ως υπηρεσία (Business Transformation-as-a-Service).

Η νέα πλατφόρμα που ανακοινώθηκε χθες από τον CEO της εταιρίας, Christian Klein, εξ ονόματος όλου του οικοσυστήματος της SAP, αποτελεί καινοτόμο προσέγγιση καθώς επιτρέπει μεγάλη ευελιξία και ταχύτητα στην υλοποίηση, ανάλογα με την επιθυμία και τις δυνατότητες του πελάτη, χωρίς να προϋποθέτει σημαντικές δαπάνες εκ μέρους του στα πρώτα στάδια της υλοποίησης, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Ο μετασχηματισμός με το RISE with SAP γίνεται σε τρία διαδοχικά στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν τον ανασχεδιασμό των επιχειρηματικών διαδικασιών, τη μετάβαση σε νέες τεχνολογίες και, τελικά, τη δημιουργία της νέας «ευφυούς» επιχείρησης.

Πιο αναλυτικά, ο ανασχεδιασμός βασίζεται στην τεράστια εμπειρία την οποία έχει συγκεντρώσει η SAP υποστηρίζοντας περισσότερους από 400.000 πελάτες της, σε 25 και πλέον διαφορετικούς τομείς. Επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τις επιδόσεις τους, να τις συγκρίνουν με τις επικρατούσες στην αγορά και να προσαρμόζονται με ευκολία στις νέες απαιτήσεις και συνθήκες. Οι νέες διαδικασίες ενσωματώνουν όλη την απαραίτητη ευφυΐα, χάρη στη σύνδεση με το workflow της SAP και τις υπηρεσίες RPA και ΑΙ.

Η μετάβαση στις νέες τεχνολογίες -τομέας όπου ο ρόλος των εταίρων-μελών του οικοσυστήματος της SAP είναι καθοριστικός- περιλαμβάνει την αναγκαία αυτοματοποίηση, την εισαγωγή νέων καινοτόμων υπηρεσιών και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του cloud, είτε στα data center της SAP, είτε στον πάροχο της αρεσκείας του πελάτη.

Τέλος, στο τρίτο και τελευταίο στάδιο, το SAP Business Technology Platform είναι εκεί για να αποτελέσει τη βάση του ολιστικού επιχειρηματικού μετασχηματισμού, καθώς επιτρέπει την εύκολη και απλή ενσωμάτωση λύσεων από εταίρους της SAP και τρίτους παρόχους, δίνοντας πρόσβαση σε πάνω από 2200 APIs, παρέχει υψηλής ποιότητας δεδομένα για ανάλυση, σχεδιασμό και σενάρια ΑΙ, ενώ διευκολύνει τη ροή της εργασίας με τους κατάλληλους αυτοματισμούς, χωρίς τη χρεία κώδικα.

Ο Christian Klein έφερε ως ακραία παραδείγματα βέλτιστης εφαρμογής της νέας πλατφόρμας δυο εταιρείες που την αξιοποιούν, τη γιγαντιαία Siemens των 173 χρόνων ιστορίας και των 293.000 εργαζομένων και την πολύ μικρότερη «κολεκτίβα» LiveKindly του ενός χρόνου και των 475 εργαζομένων, θέλοντας να αποδείξει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το ίδιο καλά μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους αυτό που κάθε μια έχει περισσότερο ανάγκη: ευελιξία και καινοτομία, στην περίπτωση της Siemens, ανάπτυξη και αύξηση μεγεθών, σ’ εκείνη της LiveKindly. 

Ανακοίνωσε, επίσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του RISE with SAP την εξαγορά της Signavio, κορυφαίας εταιρείας στον χώρο των ευφυών διαδικασιών και της βέλτιστης διαχείρισής τους, η οποία θα ενταχθεί στο τέλος του α’ τριμήνου στο οικοσύστημα της SAP, προσφέροντας την πολύτιμη τεχνογνωσία της στους πελάτες του, αλλά και την ενσωμάτωση της ευρέως διαδεδομένης συνεργατικής εφαρμογής Teams της Microsoft στο SAP/4HANA.  Μάλιστα, ο CEO της τελευταίας, Satya Nadella, είχε σύντομο live διάλογο μαζί του, επιβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δυο εταιρειών και τη βούλησή τους να παρουσιάσουν πολύ περισσότερες κοινές λύσεις στο μέλλον.