Γράφει ο Μάκης Ζώτος

Με διπλάσιους ρυθμούς αύξησης η κατηγορία των φορητών υπολογιστών

Μεγάλη είναι η ανάπτυξη που εμφανίζει η Hewlett – Packard στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών (Notebooks). Η συγεκριμένη κατηγορία εμφάνισε αύξηση 114,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2008 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος , βάσει έρευνας της International Data Corporation (IDC 

Συγκεκριμένα κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2008, η ΗP Hellas, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Desktop και Notebook με μερίδιο 19%, παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων που έφτασε το 49 %, κινούμενη πιο γρήγορα από τους ρυθμούς της αγοράς που άγγιξαν το 27,6 %. Οι πωλήσεις της HP ξεπέρασαν το δεύτερο κατασκευαστή κατά 21.384 τεμάχια , δηλαδή σε ποσοστό 43,6%.

 

Στην κατηγορία  Notebooks, η HP οδήγησε για άλλη μια φορά την αγορά παρουσιάζοντας εκρηκτική ανάπτυξη που έφθασε στο 114,2 %, υπερέχοντας του δεύτερου κατασκευαστή με διαφορά ρυθμού αύξησης 54,2 %.

Η ΗP ήταν πρώτη και στην κατηγορία Commercial Desktop με μερίδιο αγοράς 22,3 %  . Στην κατηγορία των Desktop η ΗΡ παρουσίασε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 41 ,6 %  όταν ο μέσος ρυθμός αύξησης της αγοράς δεν ξεπερνάει το 4,2 %.

Με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της IDC, o κ. Χαρ. Παπαναγιώτου, Country Manager  της HP Hellas, ανέφερε ότι οι επιδόσεις της εταιρείας σε επίπεδο πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2008 επιβεβαιώνει την επιτυχία της στρατηγικής της εταιρείας αλλά και την σαφή προτίμηση των καταναλωτών στα προϊόντα της.