Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου του του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Cosmos Business Systems ΑΕΒΕ κου Δημήτρη Δάφνη (και των εταιρειών του ομίλου Cosmos Consulting AEBE και CBS IT Systems Cyprus Ltd), σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού και κλαδικού τεχνολογικού τύπου.

Ο όμιλος Cosmos είναι ένας από τους μεγαλύτερους  Systems Integrators στην Ελλάδα και την Κύπρο, έχει ιδρυθεί πριν από 33 χρόνια και αποτελείται από 3 εταιρείες τεχνολογίας (Cosmos Business Systems ΑΕΒΕ, Cosmos Consulting AEBE και CBS IT Systems Cyprus Ltd), έχει γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία Κύπρου, απασχολεί 200 άτομα προσωπικό και είχε κύκλο εργασιών το 2020 ύψους 40 εκ, κατά 23% περισσότερο από το 2019. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας από το έτος 2000, συμμετέχουν οι Δημήτρης Δάφνης (65%) , η Vodafone AEET (17%) και η Infoquest AEBE (16%).

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης, η οποία ήταν εφ’ όλης της ύλης  κάλυψαν  την ανάλυση της αγοράς και των εξελίξεων στον όμιλο της Cosmos, επεκτάθηκαν στην ανάλυση των ευκαιριών που παρουσιάζονται από το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης με την ονομασία «Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού» ύψους 10 δις, την δομή και τα θέματα που ανακύπτουν από το πρώτο κύμα των διαγωνισμών που έχουν προκηρυχθεί, τις προτάσεις της εταιρείας για την οργάνωση των επιχειρήσεων που θα αναλάβουν τα δημόσια έργα, αλλά και τις στρατηγικές κινήσεις του ομίλου για την διεκδίκηση έργων σε ύψος 2 δις €. 

Παράλληλα αναλύθηκαν οι στόχοι και οι στρατηγικές του ομίλου για την επόμενη πενταετία και η στόχευση για αύξηση των  πωλήσεων και κερδοφορίας, μαζί με το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η εταιρεία τέλος έδωσε την υπόσχεση για τακτικές συναντήσεις και ενημέρωση των εκπροσώπων του τύπου, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης που έχει εκπονήσει.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις από τους εκπροσώπους του τύπου.

Τα κύρια σημεία της κεντρικής παρουσίασης που αφορούσαν τον όμιλο ήταν:

  • Η πανδημία έφερε ανατροπές που δεν είχαν ποτέ προβλεφθεί, αλλά λειτούργησε ως επιταχυντής μετάβασης στην νέα εποχή. Πολλές νέες «συνήθειες», η νέα κανονικότητα,  θα μείνουν μόνιμα και μετά την πανδημία, αλλάζοντας τον τρόπο που ζούσαμε μέχρι σήμερα.
  • Ο κλάδος όσο και η εταιρεία στάθηκαν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ετοιμότητας
  • Ο όμιλος πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα από την ίδρυσή του φθάνοντας στα 40 εκ €, με την μητρική να φτάνει στά 35 εκ €, με την κερδοφορία προ φόρων να αυξάνει κατά 25%!
  • Παράλληλα αύξησε την απασχόληση από 165 άτομα το 2019 στα 200 στο τέλος του 2020
  • Πέτυχε, παρ΄ όλες τις δυσκολίες λόγω των διαρκών lock-down και τον περιορισμό των μετακινήσεων, να ολοκληρώσει, μεταξύ των άλλων,  10 εμβληματικά έργα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (συνολικά 1.300 την τελευταία 10ε