Η United Group, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους  τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και μητρική εταιρεία της Forthnet, ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Nova Broadcasting Group, της μεγαλύτερης πολυ-πλατφορμικής εταιρείας Μέσων Ενημέρωσης της Βουλγαρίας.

Η Νova Broadcasting Group αποτελείται από 10 τηλεοπτικά κανάλια, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται το εθνικό βουλγαρικό δίκτυο NOVA TV, αλλά και η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα στη χώρα, η NetInfo, που κάθε μήνα φτάνουν, κατά μέσο όρο, στο 80% του βουλγαρικού πληθυσμού. Επίσης, διαθέτει και τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη Nova Broadcsting Group και τους υπαλλήλους της στην οικογένεια της United Group. Η Βουλγαρία αποτελεί ελκυστική αγορά για μας και, ως μέλος του ομίλου, η Nova Broadcasting Group θα συνεχίσει να ενισχύει τα σημαντικά της πλεονεκτήματα».

Η Boklag προσέθεσε επίσης: «Η εξαιρετική συμβατότητα μεταξύ της Nova και των υπόλοιπων επιχειρήσεών μας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης μας δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουμε συνεργίες και να δημιουργήσουμε κλίμακες, που θα μας επιτρέψουν να επενδύσουμε περαιτέρω σε τοπικό περιεχόμενο και να ενθουσιάσουμε τους πελάτες μας».

Η εξαγορά της Nova Broadcasting Group εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της United Group να έχει στον έλεγχό της επιχειρήσεις τόσο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών όσο και των μέσων ενημέρωσης στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Η πλατφόρμα της εταιρείας συνδυάζει τους κορυφαίους παρόχους και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

O βραχίονας της United Group στα μέσα ενημέρωσης, η United Media, παράγει περισσότερες από 20.000 ώρες πρωτότυπου περιεχομένου κάθε χρόνο και μεταδίδει περισσότερα από 30 κανάλια, διαθέσιμα σε επίγειες, καλωδιακές, DTH, OTT και IPTV πλατφόρμες.