Η Huawei, κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) καθώς και ενεργειακών λύσεων, παρουσιάζει την οικιακή Smart PV λύση νέας γενιάς “FusionSolar” για μια βέλτιστη εμπειρία αυξημένης παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας “All in one”.

Βασισμένο σε καινοτόμες έξυπνες τεχνολογίες, το οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα της Huawei ανταποκρίνεται επιτυχημένα σε κάθε τύπο οικιακής εγκατάστασης ενώ εγγυάται μεγαλύτερη ευκολία, μέγιστη ασφάλεια καθώς και μακροπρόθεσμη λειτουργικότητα που στοχεύει σε 100% ιδιοκατανάλωση.

Μια νέα εποχή για τις οικιακές ενεργειακές λύσεις

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ζήτηση για υψηλότερα επίπεδα ιδιοκατανάλωσης, οι μετατροπείς της Huawei φέρνουν την επανάσταση και στις οικιακές ενεργειακές λύσεις, παρέχοντας υψηλό ποσοστό ιδιοκατανάλωσης που αγγίζει το 100%. Η ενέργεια που παράγεται από τα Φ/Β πλαίσια ικανοποιεί τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μιας κατοικίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η περίσσεια ενέργεια που παράγεται χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών, οι οποίες καλύπτουν τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις τις νυκτερινές και πρωινές ώρες.

Ένα έξυπνο καινοτόμο σύστημα νέας γενιάς

Στο επίκεντρο της καινοτομίας, βρίσκεται το Έξυπνο Σύστημα Αποθήκευσης (Smart Energy Storage System) της Huawei LUNA2000, με κελιά LFP (λιθίου φωσφορικού σιδήρου) για αυξημένη ασφάλεια καθώς και αρθρωτό (modular) σχεδιασμό με ευέλικτη επέκταση ισχύος (5-30 kWh). Επιτυγχάνει 100% εκφόρτιση της μπαταρίας (Depth of Discharge) ώστε να αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια που αποθηκεύεται. Κάθε μπαταρία διαθέτει ενσωματωμένο energy optimizer και υποστηρίζει ανεξάρτητη διαχείριση φόρτισης και εκφόρτισης.

Το οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα “FusionSolar” διατίθεται προαιρετικά με optimizers φωτοβολταϊκής ισχύος που περιορίζουν τα προβλήματα σκίασης που ενδέχεται να υπάρχουν, επιτρέποντας την υλοποίηση αποδοτικών φωτοβολταϊκών συστημάτων και σε στέγες μεικτού προσανατολισμού.

Οι optimizers της Huawei αυξάνουν την απόδοση ενέργειας των φωτοβολταϊκών πλαισίων έως και 30%, ανεξάρτητα από τη σκίαση και τον προσανατολισμό των στεγών. Ο AI-Powered Arc Fault Circuit Interrupter (AFCI) ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο πυρκαγιάς με τεχνολογία ταχείας απενεργοποίησης, επιτυγχάνοντας μηδενική τάση των στοιχειοσειρών του συστήματος καθώς και αποφυγή επικίνδυνων ηλεκτρικών τόξων. Η Huawei είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που ενσωματώνει τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης στο AFCI. Ο μετατροπέας της Huawei μπορεί να απενεργοποιηθεί εντός 0,5 του δευτερολέπτου, το οποίο είναι σαφώς πολύ μικρότερο από