Στο ξεκίνημα του 2021, πολλοί από εμάς ελπίζαμε σε μία πιο φωτεινή χρονιά. Αλλά στην πραγματικότητα, απέχουμε ακόμη πολύ από την δια ζώσης κοινωνικοποίηση. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα νέο κύμα lockdown και περιορισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχουν στρέψει πολλούς από εμάς σε αυξημένη χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους μας αλλά και για να διασκεδάσουμε.

Έρευνα της Kaspersky αποκάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως αισθάνονται πιο μοναχικοί από ό, τι πριν από την εμφάνιση του ιού. Ωστόσο, η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση των αρνητικών συναισθημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διαρκών αλλαγών. Στην πραγματικότητα, οι εννέα στους 10 (89%) Ευρωπαίους καταναλωτές δηλώνουν ότι η τεχνολογία τούς βοηθά να αισθάνονται λιγότερο μοναχικοί. Έχοντας αυτό κατά νου, και καθώς γίνονται διαθέσιμες περισσότερες λύσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία, η Kaspersky δημιούργησε μια λίστα με κορυφαίες συμβουλές και ιδέες για να βοηθήσει τους καταναλωτές να ξεπεράσουν τη μελαγχολία αυτού του Ιανουαρίου. 

Ο Ιανουάριος παραδοσιακά θεωρείται ως ένας δύσκολος μήνας για πολλούς, με την περίοδο των διακοπών να τελειώνει και οι χώρες να βρίσκονται στην καρδιά του χειμώνα. Φέτος, αυτό το συναίσθημα έχει ενταθεί, με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να ζουν με κοινωνικές αποστάσεις και να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους, απομονωμένοι.

Η Kaspersky αποκάλυψε ότι τέσσερις στους πέντε (84%) Ευρωπαίους που ένιωσαν πιο μοναχικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ό, τι στο παρελθόν, δήλωσαν ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν μπορούσαν να δουν την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους. Από τότε που εφαρμόστηκαν μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού πέρυσι, οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπους όχι μόνο για να περάσουν τον χρόνο τους αλλά και να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι τακτικές βιντεοκλήσεις και τα διαδικτυακά κουίζ έχουν γίνει δύο βασικά παραδείγματα για το πώς η τεχνολογία διευκόλυνε την επιθυμία τους να παραμείνουν σε επαφή.

Η τεχνολογία αποδείχτηκε ιδιαίτερα σημαντική για τις παλαιότερες γενιές στην καταπολέμηση της μοναξιάς, με το 64% των baby boomers και εκείνων άνω των 65 ετών που αισθάνονται λιγότερο μοναχικά κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 από ό, τι στο παρελθόν, να συμφωνούν ότι η τεχνολογία τούς βοήθησε στην καταπολέμηση της μοναξιάς. Ωστόσο, η έρευνα της Kaspersky έδειξε επίσης ότι δεν είναι όλοι εξίσου εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, επηρεάζοντας ενδεχομένως την ψυχική τους ευεξία και επιδεινώνοντας τα συναισθήματα μοναξιάς. Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των ερωτηθέντων επιθυμούν να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, καθώς θα τους βοηθούσε να αισθάνονται λιγότερο μοναχικοί.

«Η συνεχιζόμενη πανδημία έχει διαταράξει τη ζωή όπως τη γνωρίζαμε, και σε πολλούς έχει λείψει η δια ζώσης επαφή με αγαπημένους τους. Το διαδίκτυο και ο συνδεδεμένος κόσμος στον οποίο ζούμε υπήρξαν εξαιρετικά επωφελείς για να βοηθήσουν την κοινωνία μέχρι στιγμής, παρέχοντας μια εικονική πλατφόρμα για να συνδεθούν οι άνθρωποι, αλλά και παρέχοντας πρόσβαση και πληροφορίες για άτομα που χρειάζονται υποστήριξη ψυχικής υγείας. Η έρευ