Για 26η φορά, η Siemens αναγνώρισε εργαζόμενους ως Εφευρέτες της Χρονιάς για το έτος 2020, για να τιμήσει τα εξαιρετικά ερευνητικά επιτεύγματά τους.

Οι 22 βραβευμένοι από τις τρεις εταιρείες Siemens AG, Siemens Energy και Siemens Healthineers είναι από την Κίνα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. Μεμονωμένοι ερευνητές, καθώς και διάφορες ομάδες έρευνας και ανάπτυξης που εργάζονται διεθνώς, τιμήθηκαν με το βραβείο.

Οι ηλικίες όσων παρέλαβαν το βραβείο κυμαίνονται από περίπου 20 έως 60 έτη. Οι νεότεροι από αυτούς είναι ακόμα φοιτητές, και οι πιο έμπειροι πλησιάζουν ήδη το τέλος της επαγγελματικής τους ζωής και μπορούν να ανατρέξουν σε μια επιτυχημένη καριέρα. Για παράδειγμα, ο Jens Braband της Siemens Mobility τιμήθηκε για τα επιτεύγματα της ζωής του. Σε μια περίοδο περίπου 30 ετών στη Siemens, έχει συμβάλει σημαντικά στη δυναμική καινοτομίας της εταιρείας με 120 διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) από 66 οικογένειες ευρεσιτεχνιών. Οι αλγόριθμοι που έχει προγραμματίσει διασφαλίζουν ότι όλα τα τρένα υψηλών ταχυτήτων στην Ευρώπη διατηρούν συνεχώς ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες και απολαμβάνουν εκτεταμένη προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Αυτές οι δικλείδες προστασίας μπορούν να αποτρέψουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή λειτουργικές αποτυχίες και ατυχήματα.

Οι Εφευρέτες της Χρονιάς δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και εργάζονται στις εταιρικές μονάδες έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και σε μεμονωμένες επιχειρηματικές μονάδες. 

Όλες οι βραβευμένες εφευρέσεις επικεντρώνονται στην ψηφιοποίηση. Οι περισσότερες έχουν επίσης, ή θα έχουν, σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πέραν αυτής.

 «Όλοι μας συναντάμε τις τεχνολογίες της Siemens κάθε μέρα. Με τη βοήθειά τους, η Siemens δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να μετασχηματίσουν ολόκληρες βιομηχανίες. Βιομηχανίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Βιομηχανίες που καθορίζουν την καθημερινότητά μας. Οι Εφευρέτες της Χρονιάς μας ενσαρκώνουν τη φιλοδοξία της Siemens να οδηγεί και να διαμορφώνει το μετασχηματισμό. Η Siemens επιδιώκει αυτόν τον στόχο για 173 χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον», δήλωσε ο Roland Busch, Αναπληρωτής CEO της Siemens AG.

«Siemens σημαίνει τεχνολογία με σκοπό. Τεχνολογία που βοηθά τους πελάτες μας να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αξία ενώ χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και την ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Peter Körte, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της Siemens AG. «Θέλουμε να επικεντρωθούμε στην προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας. Σκοπεύουμε να το κάνουμε ζητώντας καλύτερες ερωτήσεις και ακούγοντας προσεκτικά, ξεκινώντας τις καινοτομίες στην αγορά ακόμη πιο γρήγορα και παρέχοντας ακόμη πιο στενή υποστήριξη στους πελάτες μας».

Οι τεχνολογίες στις οποίες βασίζονται οι εφευρέσεις εμπλουτίζουν την καθημερινότητά μας. Αυτό καθίσταται εμφανές στο παράδειγμα του Benjamin Pollack και της ομάδας του στη Siemens Healthineers στην πολιτεία του New Jersey των ΗΠΑ. Έχουν χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη και βαθιά μάθηση, που είναι μια μορφή μηχανικής μάθησης (machine learning), για να επιταχύνουν την αυτοματοποιημένη διάγνωση in-vitro. Οι ερευνητές κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τα ποσοστά σφάλματος. Ως αποτέλεσμα, τα εργαστήρια λαμβάνουν πλέον σημαντικά ταχύτερα και πιο αξιόπιστα αποτελέσματα σε δείγματα ασθενών. Αυτές οι βελτιώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε περιόδους COVID-19, όταν οι εργαστηριακές ικανότητες παγκοσμίως είναι υπό σημαντική πίεση. Ε