Η Dell Technologies ανακοινώνει νέες λύσεις Dell EMC Ready Solutions και συνεργασίες στον τομέα υπολογιστών υψηλής απόδοσης (HPC) με παρόχους υπηρεσιών cloud, με στόχο την επιτάχυνση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και της καινοτομίας στον τομέα προηγμένης υπολογιστικής δυνατότητας, για εφαρμογές στον τομέα της υγείας, των βιοεπιστημών και της βιομηχανικής παραγωγής.

Η καινοτομία και οι ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο, ξεκίνησαν πάντα από ανθρώπους με μεγαλεπήβολες ιδέες», δήλωσε ο Thierry Pellegrino, vice president, Data-Centric Workloads & Solutions, Dell Technologies. «Είμαστε δεσμευμένοι στην προώθηση και τον εκδημοκρατισμό των τομέων HPC και AI, καθιστώντας αυτές τις τεχνολογίες πιο προσιτές στους μεγάλους στοχαστές που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας».

Παρέχοντας νέες δυνατότητες ανακαλύψεων με λύσεις Dell EMC Ready Solutions για την έρευνα γονιδιώματος με HPC 

Η νέα λύση Dell EMC Ready Solution for HPC Genomics έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί, με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να αποκτήσουν συστήματα για γρήγορη και οικονομική παραγωγή και παροχή, στις εταιρείες, συστημάτων γονιδιωματικής ανάλυσης  και να τα θέσουν στην παραγωγή γρήγορα και οικονομικά. Τα αρθρωτά δομικά στοιχεία με servers Dell EMC PowerEdge, μονάδες δικτύωσης Dell EMC PowerSwitch και αποθηκευτικά συστήματα Dell EMC, μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά σενάρια χρήσης. Το ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό για τον τομέα της Bιοπληροφορικής και τη διαχείριση αντίστοιχων  φορτίων εργασίας, μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να επεξεργάζονται πολύπλοκα γονιδιωματικά δεδομένα ταχύτερα, για εξατομικευμένες θεραπείες και να προβλέπουν στοιχεία της εξέλιξης των ασθενειών και τα αποτελέσματα θεραπειών.

Το Ινστιτούτο TGen (Translational Genomics Research Institute – TGen) επεξεργάζεται  ανακαλύψεις για συνήθεις και πολύπλοκες ασθένειες, και τις μεταφράζει σε θεραπείες ασθενών. Καθώς η χαρτογράφηση της γενετικής πληροφορίας μεταφέρεται από το εργαστήριο σε θεραπείες ασθενών, η ταχύτητα καθίσταται ακόμα πιο σημαντική. Το TGen πρέπει να χειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, για να τα μεταφέρει, όταν χρειάζεται, και για να τα διασφαλίζει, να τα διαχειρίζεται και να τα επεξεργάζεται γρήγορα. Με τη λύση Dell EMC Ready Solution για συστήματα HPC στη γονιδιωματική, το TGen ήταν σε θέση να μειώσει το χρόνο ανάλυσης από δύο εβδομάδες, σε λιγότερο από οκτώ ώρες.

«Θέλετε την εξαγωγή κλινικών αποτελεσμάτων όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις ταχύτερα. Δεν θέλετε να  περιμένετε δύο ή τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο James Lowey