Για πολλούς, η εργασία ή η μάθηση από το σπίτι έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς 4 στους 10 εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη άρχισε να εργάζεται εξ’ αποστάσεως και πάνω από τα τρία τέταρτα των εργαζομένων προβλέπουν ότι αυτό θα  συνεχιστεί κατά τους προσεχείς μήνες.

Είτε πρόκειται για ένα αυτοτελές οικιακό γραφείο ή μια διαμορφωμένη γωνία του σπιτιού, η διατήρηση ενός χώρου εργασίας και εκμάθησης χωριστά από το υπόλοιπο σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας υγιούς και παραγωγικής ισορροπίας εργασίας/ζωής. 

Η Canon Europe συνεργάζεται με το Secret Styling Club, ένα διάσημο εσωτερικό δίδυμο σχεδιασμού που ιδρύθηκε από δύο στυλίστες περιοδικών με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας, για να παρέχει συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο, εμπνευσμένο και παραγωγικό χώρο εργασίας, προβάλλοντας παράλληλα τις δημιουργικές δυνατότητες της σειράς εκτυπωτών PIXMA της Canon.

  • Κάντε το άνετο (αλλά διατηρήστε το κομψό!) 

Το να είστε καθισμένοι στο γραφείο σας για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Η προσθήκη ενός μαξιλαριού μπορεί να παρέχει την αναγκαία υποστήριξη της πλάτης και μια εύκολη συμβουλή εκτύπωσης στο σπίτι μπορεί να προσθέσει μια στιλάτη αλλά και άνετη πρωτοτυπία. Απλά εκτυπώστε τα αγαπημένα σας σχέδια σε χαρτί σιδεροτυπίας και προσθέστε το σε ένα απλό μαξιλάρι για βελτιωμένο στυλ και βελτιωμένη άνεση. Τα έντονα μοτίβα ή η μινιμαλιστική γραμμική τέχνη είναι τόσο απλή αλλά και τόσο trendy.

  • Τακτοποιήστε τον αποθηκευτικό σας χώρο

Η εργασία σε έναν ακατάστατο χώρο μπορεί να προσθέσει ανεπιθύμητο άγχος, επομένως το να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αποθήκευσής σας είναι οργανωμένος είναι το μυστικό. Ενώ μπορεί να μην έχετε τις ίδιες επιλογές αποθήκευσης όπως στο γραφείο, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά που έχετε στη διάθεσή σας. 

Είτε χρησιμοποιείτε έναν φωριαμό ή ένα κιβώτιο για το αρχείο σας, για να διατηρηθείτε οργανωμένοι, μπορείτε να επισημάνετε με ετικέτες κάθε τμήμα με επί παραγγελία αυτοκόλλητο χαρτί για ετικέτες ή για επικόλληση σε μαγνητικές επιφάνειες για να κρατήσετε τη γραφειοκρατία υπό έλεγχο και μακριά από τα βλέμματα. Το Creative Park της Canon (εφαρμογή για smartphones που είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS/Android ή επιτραπέζιο υπολογιστή)  προσφέρει επίσης άφθονη έμπνευση για το ντεκόρ του γραφείου σας με απλές αλλά αποτελεσματικές τρισδιάστατες χειροτεχνίες, όπως μια εξατομικευμένη μολυβοθήκη, η οποία διατηρεί τα χαρτικά σε ένα μέρος και προσθέτει μια διασκεδαστική πινελιά με μια εναλλάξιμη εικόνα.

  • Ενισχύστε την παραγωγικότητα

Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε εστιασμένοι ή να έχετε ισχυρό κίνητρο όταν εργάζεστε και παράλληλα ζείτε στο ίδιο περιβάλλον. Η προσθήκη φυτών όχι μόνο προσθέτει ζωντάνια και μια διακοσμητική πινελιά στο χώρο εργασίας σας, αλλά  μπορεί επίσης να βοηθήσει να ενισχύσει την αποδοτικότητα, όπως καταδεικνύει μια πρόσφατη μελέτη, η οποία αποκαλύπτει ότι τα φυτά μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μέχρι 15 τοις εκατό.

Η εκτύπωση εξατομικευμένων αυτοκόλλητων για γλάστρες φυτών μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε στυλ σε καθημερινά αντικείμενα και μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε προσωπικότητα στο χώρο εργασίας του σπιτιού σας – είτε πρόκειται για μοντέρνα γεωμετρικά σχήματ