Τα καλύτερα ακουστικά που έχει κατασκευάσει η Samsung μέχρι σήμερα συνδυάζουν απαράμιλλη ποιότητα ήχου, έξυπνη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με άψογο σχεδιασμό.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την κυκλοφορία των ακουστικών επόμενης γενιάς, Galaxy Buds Pro, που προσφέρουν κορυφαίο ήχο, ανώτερη ποιότητα κλήσης, έξυπνη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου (ANC) και βελτιωμένη συνδεσιμότητα με τις υπόλοιπες συσκευές, διαθέτοντας μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό. Τα Galaxy Buds Pro, τα πιο premium ακουστικά της Samsung μέχρι στιγμής, είναι σχεδιασμένα για να βοηθούν τους χρήστες να αξιοποιούν στο έπακρο κάθε επαγγελματική ή προσωπική στιγμή της ζωής τους.

«Καθώς οι άνθρωποι αναζητούν τεχνολογία που μπορεί να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν σε νέες συνήθειες και τρόπους ζωής, η κατηγορία των true wireless earbuds έχει επεκταθεί σημαντικά και οι προσδοκίες των καταναλωτών έχουν αυξηθεί», δήλωσε ο TM Roh, President και Head of Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Με τα Galaxy Buds Pro, κάνουμε μια μεγάλη δήλωση με μια μικρή συσκευή, προσφέροντας στους χρήστες μια μοναδική εμπειρία ήχου που κάνει ακόμη και τις καθημερινές εργασίες πραγματικά επικές».

Απαράμιλλη ποιότητα ήχου και κλήσεων

Μια premium εμπειρία ακουστικών ξεκινά πάντα από τον ήχο. Είτε τα ακουστικά χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή μουσικής κατά τη διάρκεια της άθλησης ή για ακρόαση podcast κατά τη διάρκεια της εργασίας, η ποιότητα ήχου είναι υψίστης σημασίας. Τα Galaxy Buds Pro προσφέρουν έναν πιο ολοκληρωμένο ήχο, με woofer 11 χιλιοστών για βαθύτερα μπάσα και tweeter 6,5 χιλιοστών για πλουσιότερα πρίμα. Έτσι, παρέχουν την καλύτερη εμπειρία ήχου της Samsung μέχρι στιγμής με ένα δυναμικό, ισορροπημένο ήχο. Είτε πρόκειται για απλό ρυθμό ή για σύνθετη κλασική μελωδία, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τη μουσική, όπως ακριβώς θα ήθελε ο καλλιτέχνης, οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Πλέον, τα ακουστικά δεν χρησιμοποιούνται μόνο για ψυχαγωγία, καθώς πρωταγωνιστούν στις επαγγελματικές επικοινωνίες, ενώ η ποιότητα των κλήσεων είναι πιο σημαντική από ποτέ. Τα Galaxy Buds Pro διαχωρίζουν τη φωνή του χρήστη από ανεπιθύμητους ήχους με τρία μικρόφωνα και μια μονάδα φωνητικής πρόσληψης (VPU), διασφαλίζοντας ότι ακούγεται όσο πιο καθαρά γίνεται. Ένα από τα εξωτερικά μικρόφωνα έχει, επίσης, υψηλή αναλογία σήματος προς θόρυβο (SNR), εξαλείφοντας περαιτέρω τους θορύβους στο παρασκήνιο. Επιπλέον, η Samsung έχει ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία Wind Shield στα Galaxy Buds Pro. Το λιγότερο προεξέχον σχήμα ελαχιστοποιεί την περιοχή επαφής με τον άνεμο ενώ ο ειδικά σχεδιασμένος θάλαμος με πλέγματα φιλτράρει την παρεμβολή του ανέμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τηλεφωνικές κλήσεις υψηλής ευκρίνειας, ακόμα και σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες.

Η πιο ευφυής τεχνολογία ακύρωσης θορύβου (ANC) σε True Wireless Earbuds

Η εμπειρία που προσφέρουν τα Galaxy Buds Pro προβλέπει ότι ο χρήστης θα ακούει περισσότερο αυτά που τον ενδιαφέρουν και λιγότερο τους ανεπιθύμητους ήχους. Για αυτόν το λόγο, τα Galaxy Buds Pro διαθέτουν τις πιο ευφυείς δυνατότητες ANC σε σύγκριση με οποιοδήποτε true wireless earbuds[1]. Όταν ο χρήστης πρέπει να συγκεντρωθεί στην εργασία του ή να αποκλείσει τον κόσμο γύρω του και να χαλαρώσει, έχει τη δυνατότητα μείωσης θορύβου στο παρασκήνιο έως και 99%[2], βελτιστοποιώντας το επιθυμητό επίπεδο. Με τη λειτουργία Ambient Sound, μπορεί να επιλέξει την ενίσχυση των κοντινών ήχων που ξεπερνούν τα 20 ντεσιμπέλ, προσαρμόζοντας έτσι και εξατομικεύοντας τον ήχο στις εκάστοτε ανάγκες. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για πολυάσχολους εργαζόμενους, για όσους εργάζονται από το σπίτι, φροντίζοντας ένα παιδί ή για όσους θέλουν να τρέξουν στην πόλη, διατηρώντας παράλληλα ένα αυτί ανοιχτό για την κίνηση των οχημάτων.

Επιπλέον, οι λειτουργίες ANC και Ambient Sound συνεργάζονται αυτόματα, αφού προσαρμόζονται στο περιβάλλον του χρήστη, για να βελτιστοποιήσουν την ηχητική του εμπειρία. Τα Galaxy Buds Pro αναγνωρίζουν το πότε μιλάει ο χρήστης, και μπορούν να εναλλάσσονται αυτόματα μεταξύ ακύρωσης κοντινών ήχων και ενίσχυσης αυτών[3]. Θα απενεργοποιήσουν, επίσης, τη μουσική σε περίπτωση ομιλίας, ακόμα κι αν χρησιμοποιείται η λειτουργία Ambient Sound ή έχει απενεργοποιηθεί η λειτουργία ANC. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον χρήστη να ακούει και να επικοινωνεί πιο αποτελεσματικά και καθιστά το Galaxy Buds Pro το τέλειο εργαλείο για καθημερινή χρήση.

Μια ακόμα πιο απρόσκοπτη εμπειρία Galaxy

Τα Galaxy Buds Pro, τα πιο premium ακουστικά της Samsung μέχρι στιγμής, αποτελούν αναπόσπαστη επέκταση του οικοσυστήματος Galaxy. Τώρα, υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης εναλλαγής της σύνδεσης των ακουστικών από το smartphone σε tablet της σειράς Galaxy με βάση τη χρήση, χωρίς να απαιτούνται χειροκίνητες ρυθμίσεις[4]. Για παράδειγμα, σε περίπτωση παρακολούθησης βίντεο στο Galaxy Tab S7 και εισερχόμενης κλήσης στο Galaxy S21, η νέα λειτουργία Auto Switch θα θέσει σε παύση το βίντεο και θα επιτρέψει στον χρήστη να απαντήσει το τηλέφωνο με τα Galaxy Buds Pro. Μόλις τελειώσει η κλήση, τα ακουστικά επιστρέφουν αμέσως στο tablet, το βίντεο αναπαράγεται ξανά και ο ήχος του αναμεταδίδεται από τα ακουστικά.

Τα Galaxy Buds Pro επεκτείνουν, επίσης, την ηχητική εμπειρία καθώς συνδέονται με άλλες συσκευές Galaxy, ειδικά το Galaxy S21. Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ρεαλιστικό και καθηλωτικό ήχο στα Galaxy Buds Pro, οπουδήποτε, με τη λειτουργία Audio 360 που διαθέτει τεχνολογία Dolby Head Tracking™[5]. Οι vloggers, μπορούν να καταγράψουν καθαρά τη φωνή τους και τον περιβάλλοντα ήχο συγχρονίζοντας τα μικρόφωνα στα Galaxy Buds Pro και στο Galaxy S21. Τα Galaxy Buds Pro διαθέτουν, επίσης, τη λειτουργία παιχνιδιού, οπότε όταν ο μειωμένος χρόνος απόκρισης ήχου συνδυάζεται με την ισχυρή απόδοση του Galaxy S21 και την εντυπωσιακή οθόνη, η εμπειρία παιχνιδιού προάγεται στο επόμενο επίπεδο.

Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί τα Galaxy Buds Pro, όπως επιθυμεί, χωρίς να ανησυχεί για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με πλήρη φόρτιση, εξασφαλίζουν έως και 8 ώρες αναπαραγωγής, με επιπλέον 20 ώρες εφεδρικής ισχύος διαθέσιμη στη θήκη ασύρματης φόρτισης. Ακόμα και κατά τη χρήση της λειτουργίας ANC, τα Galaxy Buds Pro εξασφαλίζουν 5 ώρες αναπαραγωγής με 13 ώρες επιπλέον διαθέσιμες στη θήκη[6]. Παράλληλα, μόλις πέντε λεπτά γρήγορης φόρτισης[7] εξασφαλίζουν μία ώρα παιχνιδιού.

Νέος κομψός, ουσιαστικός σχεδιασμός

Τα Galaxy Buds Pro δεν είναι απλώς εξαιρετικά στη χρήση, αλλά και κομψά στην εμφάνιση. Αντλούν έμπνευση από το καινοτόμο και διάσημο σχήμα των Galaxy Buds Live και διαθέτουν έναν αναβαθμισμένο, πιο εργονομικό παράγοντα μορφής. Το σχήμα των ακουστικών βελτιώνει την ποιότητα του ήχου και προεξέχει λιγότερο από το αυτί, παρέχοντας μια πιο φυσική εμφάνιση. Αυτός ο νέος σχεδιασμός μειώνει, επίσης, την περιοχή επαφής μεταξύ του αυτιού και του ακουστικού, βελτιώνοντας την άνεση και ελαχιστοποιώντας κάθε αίσθηση φραγμού.

Επιπρόσθετα, τα Galaxy Buds Pro σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν περισσότερη ηρεμία. Διαθέτουν πιστοποίηση ανθεκτικότητας στο νερό IPX7[8], το υψηλότερο επίπεδο αντοχής στο νερό στη σειρά προϊόντων Galaxy Buds. Πλέον, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως χάσουν τα ακουστικά τους. Η λειτουργία SmartThings Find μπορεί εύκολα να τα εντοπίσει εύκολα, ακόμη και όταν είναι εκτός εμβέλειας Bluetooth ή εντελώς εκτός θέασης, σε απομακρυσμένο σημείο[9]. Τα Galaxy Buds Pro κατασκευάστηκαν, επίσης, για να βοηθήσουν στη μείωση των αποβλήτων, καθώς αποτελούνται από 20% οικολογικά υλικά (PCM).

Διαθεσιμότητα

Τα Galaxy Buds Pro κυκλοφορούν σε τρία εκπληκτικά χρώματα: τα διαχρονικά Phantom Black και Phantom Silver, και στο σύγχρονο Phantom Violet[10] που συνδυάζεται με το νέο Galaxy S21. Τα Galaxy Buds Pro θα είναι διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο από τις 29 Ιανουαρίου 2021.


Galaxy Buds Pro Τεχνικές Προδιαγραφές[11]

Galaxy Buds Pro
Χρώματα Phantom Violet, Phantom Black, Phantom Silver
Διαστάσεις
& Βάρος
Ακουστικο: 19,5 x 20,5 x 20,8χιλ, 6.3γρ

Θήκη φόρτισης: 50 x 50,2 x 27,8χιλ, 44.9γρ

Ηχείο 2 οδών (11χιλ woofer + 6,5χιλ tweeter)
Μικρόφωνα 3 μικρόφωνα (2 εξωτερικά + 1 εσωτερικό) + Voice Pickup Unit + Wind Shield
Λειτουργίες ANC & Ambient Sound ANC: Μειώνει μέχρι και 99% των εξωτερικών θορύβων, προσαρμογή σε 2 επίπεδα

Ambient Sound: Ενισχύει μέχρι και +20dB, προσαρμογή σε 4 επίπεδα

Voice Detect

Χωρητικότητα μπαταρίας6 Ακουστικά: 61 mAh

Θήκη φόρτισης: 472 mAh

Ώρες Παιχνιδιού6 5 ώρες / Σύνολο 18 ώρες (Λειτουργίες ANC ή φωνητικής αφύπνισης Bixby ενεργοποιημένες)

8 ώρες / Σύνολο 28 ώρες (Λειτουργίες ANC ή φωνητικής αφύπνισης Bixby απενεργοποιημένες)

Ώρες Ομιλίας6 4 ώρες / Σύνολο 14.5h (ANC ενεργοποιημένο)

5 ώρες / Total 17.5h (ANC απενεργοποιημένο)

Φόρτιση 1 ώρα παιχνίδι / 5 λεπτά γρήγορη φόρτιση

Πιστοποίηση Qi για ασύρματη φόρτιση

Συνδεσιμότητα Bluetooth 5.0®

Codec: Scalable (ιδιοκτησία της Samsung), AAC, SBC

Αισθητήρας Επιταχυνσιόμετρο, Γυροσκόπιο, Εγγύτητος, Περιβάλλοντος χώρου, Αφής,  Μονάδα φωνητικής πρόσληψης (VPU)
Συμβατότητα Android 7.0 ή νεότερο, RAM 1.5GB ή περισσότερο
Ανθεκτικότητα στο νερό IPX78

[1] Τα Galaxy Buds Pro μπορούν να διακρίνουν το θόρυβο από τις ανθρώπινες φωνές. Συνιστάται η προσωρινή μετάβαση στη λειτουργία Ambient Sound και η μείωση της έντασης του ήχου κατά την ομιλία για τη συμμετοχή σε συζήτηση χωρίς να αφαιρεθούν τα ακουστικά. [2]Η λειτουργία ANC στα Galaxy Buds Pro έλαβε πιστοποίηση UL για ακύρωση εξωτερικών θορύβων παρασκηνίου μέχρι και 99% στα 118.43Hz. Οι λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου της ANC, ενεργοποιούνται μέσω σύνδεσης με Bluetooth ή στην εφαρμογή Galaxy Wearable για Android, διαθέσιμη σε Galaxy Store και Google Play Store. [3] Οι ευφυείς λειτουργίες ακύρωσης θορύβου, όπως η ANC, η Ambient Sound και η Voice Detect μπορούν να ρυθμιστούν στο μενού μέσα στην εφαρμογή του Galaxy Wearable. [4] Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε Galaxy smartphones ή tablets με One UI 3.1 ή νεότερο, και μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις Bluetooth®. Για την εγγραφή στις συσκευές απαιτείται ο ίδιος λογαριασμός Samsung. Η διαθεσιμότητα της λειτουργίας ενδέχεται να ποικίλλει ανά εφαρμογή. [5] Η διαθεσιμότητα της λειτουργίας ενδέχεται να ποικίλλει ανά συσκευή και εφαρμογή. Διαθέσιμη στην ενότητα Advanced της εφαρμογής Galaxy Wearable. Όταν συνδυάζεται με τη λειτουργία Dolby Atmos οι ήχοι αποκτούν μεγαλύτερη ευκρίνεια, λεπτομέρεια και βάθος. [6] Βάσει των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων. Η λειτουργία φωνητικής αφύπνισης του Bixby και το Voice Detect είναι απενεργοποιημένα. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει και εξαρτάται από τις συνθήκες χρήσης, όπως οι ρυθμίσεις λειτουργίας, ο τύπος αρχείου αναπαραγωγής και η ισχύς σήματος Bluetooth. Όταν το ANC είναι ενεργοποιημένο, το Galaxy Buds Pro παρέχει 5 ώρες χρόνου παιχνιδιού, με επιπλέον 13 ώρες όταν φορτίζεται στη θήκη. Και όταν το ANC είναι απενεργοποιημένο, προσφέρονται 8 ώρες χρόνου παιχνιδιού με 20 ώρες επιπλέον αν φορτιστεί στη θήκη. [7] Ο χρόνος φόρτισης προκύπτει από μετρήσεις κατά τις οποίες ότι η μπαταρία είναι λιγότερο από 30% κατά την εκκίνηση της φόρτισης. [8] Το IPX7 βασίζεται σε εργαστηριακές συνθήκες δοκιμής για βύθιση σε 1 μέτρο γλυκού νερού έως 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση στην παραλία ή στην πισίνα. Η θήκη φόρτισης δεν είναι ανθεκτική στο νερό. Εάν τα ακουστικά έχουν βλάβη, δεν υπάρχει εγγύηση ότι είναι ανθεκτικά στο νερό. Εάν τα ακουστικά ή τα χέρια του χρήστη είναι βρεγμένα, πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν από το χειρισμό ή την τοποθέτηση στη θήκη φόρτισης. [9] Η τοποθεσία της χαμένης συσκευής που βρέθηκε με το SmartThings Find είναι η κατά προσέγγιση τοποθεσία όπου εντοπίστηκε το σήμα της χαμένης συσκευής. Το SmartThings Find είναι διαθέσιμο σε smartphone Galaxy ή tablet με Android 8 ή νεότερη έκδοση. Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την αγορά και τον πάροχο. [10] Τα διαθέσιμα χρώματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την αγορά. [11] Όλες οι λειτουργίες, τα χαρακτηριστικά, οι προδιαγραφές και άλλες πληροφορίες προϊόντος που παρέχονται σε αυτό το έγγραφο, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των λειτουργιών, του σχεδιασμού, της τιμής, των εξαρτημάτων, της απόδοσης, της διαθεσιμότητας και των δυνατοτήτων του προϊόντος υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την αγορά ή τον πάροχο.