Σύντομα ξεκινάει η λειτουργία του πρώτου ασύρματου δικτύου τεχνολογίας Wireless Mesh της Nortel.

Nortel logoΟλοένα και περισσότερο αναπτύσσεται η Nortel, η οποία την Πέμπτη 22 Μαΐου 2008 πραγματοποίησε το «Nortel Forum 2008» στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, στην οποία έδωσαν το παρόν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη παρουσία της Nortel στην Ελλάδα, στην οποία στελέχη της αναφερθείσας εταιρείας αλλά και της UniNortel ανέδειξαν τις προκλήσεις για την Υπερσυνδεσιμότητα, δίνοντας παράλληλα την εικόνα της στρατηγικής και των στόχων της εταιρείας.

Επίκεντρο της εκδήλωσης αποτέλεσε και η Πάτμος, καθώς στο συγκεκριμένο νησί θα υπάρξει ενίσχυση των νέων τεχνολογιών, αναπτύσσοντας ασύρματες ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τόσο σε εξωτερικούς (Hot zones), όσο και σε εσωτερικούς χώρους (Hotspots).

Υπό την καθοδήγηση των διακεκριμένων καθηγητών Νικόλα Νεγρεπόντε και Μιχάλη Μπλέτσα του Πανεπιστημίου MIT των ΗΠΑ, στο νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου θα λειτουργήσει σύντομα το πρώτο ασύρματο δίκτυο τεχνολογίας Wireless Mesh της Nortel, το οποίο θα παρέχει την δυνατότητα σε κατοίκους, Δημόσιους φορείς, επιχειρήσεις και επισκέπτες του νησιού να απολαμβάνουν γρήγορη και ελεύθερη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο.Το δίκτυο, αρχικά θα διαθέτει 8 κόμβους κορμού ασύρματα διασυνδεδεμένους μεταξύ τους με Νortel Wireless Bridge 7230, καθώς και 50 κόμβους ασύρματης πρόσβασης Νortel WP7220 και WP7215, καλύπτοντας γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Το έργο υλοποιείται μέσω του τοπικού παρόχου υπηρεσιών

Επιπροσθέτως, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να έχουν «ζωντανή» άποψη για τις λύσεις και τα προϊόντα της εταιρείας, στο ειδικά διαμορφωμένο demo lab που ήταν εγκατεστημένο στο χώρο της εκδήλωσης.

Το Nortel Forum ’08 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ και διοργανώθηκε από τη UniNortel, τον αποκλειστικό φορέα εξοπλισμού και υπηρεσιών της Nortel στην Ελλάδα και την Κύπρο, με την υποστήριξη των εταιρειών Uni Systems, Lannet, Karre Projects και hellas online, χορηγία της οποίας είναι η παροχή ασύρματης πρόσβασης στο συνέδριο.

Η UniNortel είναι υπεύθυνη για την σχεδίαση, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του δικτύου σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της 12net. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της UniNortel κ. Κωστής Σταυρόπουλος, «Το έργο βρίσκεται ήδη στην τελική φάση και η διάθεση των υπηρεσιών αναμένεται το καλοκαίρι. Η λύση είναι ιδανική για περιπτώσεις όπου απαιτείται κάλυψη WiFi σε εκτεταμένη περιοχή, αλλά η δημιουργία δομημένης LAN καλωδίωσης στα σημεία εγκατάστασης των Access Points είναι δύσκολη και οικονομικά ασύμφορη».

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]