Ακόμα ένα προκλητικά οικονομικό Poco smartphone, με εντυπωσιακή αυτονομία, έρχεται σε Ελλάδα και Κύπρο από την Info Quest Technologies.

Oταν το κόστος μιας συσκευής τοποθετείται κάτω από τα 200€, συνήθως περιμένουμε… μετριοπαθή τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Poco brand, ωστόσο, γεννήθηκε στους κόλπους του ομίλου της Xiaomi με στόχο να ανατρέψει το κατεστημένο, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικές ευκαιρίες! Πώς αλλιώς θα μπορούσε, άλλωστε, να χαρακτηρίσει κανείς την τιμή των 159€ για το Poco M3, ένα κινητό με μπαταρία που θα ζήλευε η πλειονότητα των πανάκριβων flagship smartphone όλων των εταιρειών…

Πρωταγωνιστής η μπαταρία

Με χωρητικότητα που αγγίζει τα 6.000mAh, η πηγή ενέργειας του M3 θα σας εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτονομία που σπανίζει πλέον από τα σύγχρονα smartphones. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που με περισσή υπερηφάνεια η εταιρεία έχει αναγράψει σε περίοπτη θέση και στην πρόσοψη της συσκευασίας. Η λειτουργία ταχείας φόρτισης των 18W, μάλιστα, υπερκαλύπτεται από τα 22,5W του ταχυφορτιστή που βρήκαμε στη συσκευασία. Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη μπαταρία μπορεί να φορτιστεί έως και 1.000 φορές χωρίς αισθητή υποβάθμιση των επιδόσεών της, καθιστώντας τη διάρκεια ζωής της αρκετά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των μπαταριών άλλων smartphones.

Ξεχωριστό design

Μπορεί το πάχος να είναι λίγο μεγαλύτερο από όσο θα θέλαμε (9,6 χιλιοστά), κυρίως λόγω της μεγάλης μπαταρίας, ο σχεδιασμός όμως στους υπόλοιπους τομείς ξεπερνά σε καλαισθησία την πλειονότητα των ανταγωνιστικών προτάσεων της κατηγορίας. Σε μια εποχή που τα περισσότερα κινητά μοιάζουν με… κλώνους, το Poco M3 έχει να αντιπροτείνει μια διαφοροποιημένη «πλάτη», με ένα ευχάριστο στην αφή πλαστικό υψηλής ποιότητας που παραπέμπει οπτικά σε δέρμα, με μια μεγάλη, μαύρη, γυάλινη επιφάνεια που καταλαμβάνει όλη την πάνω πλευρά. Σε αυτή την εντυπωσιακή «εξέδρα», φιλοξενείται δεξιά το λογότυπο «POCO» και αριστερά ένα κομψότατο camera bump με τρεις φακούς και ένα LED φλας. Ξεχωριστά είναι και τα διαθέσιμα χρώματα, καθώς εκτός από την ελκυστικότατη μαύρη το M3 διατίθεται και σε μπλε και κίτρινη απόχρωση.

Με ψυχαγωγικές τάσεις

Ετοιμο να φιλοξενήσει την καθημερινή σας ψυχαγωγία όπου κι αν βρίσκεστε, το Poco M3 έρχεται με FHD+ Dot 6,53 ιντσών οθόνη, η οποία μας χαρίζει εντυπωσιακή εικόνα ανάλυσης 2340×1080 pixels. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν παρεμβάλλεται στην πρόσοψη, καθώς φιλοξενείται στο power button στο πλάι, ενώ η selfie-cam καταλαμβάνει χώρο… σταγόνας στο κέντρο της πάνω πλευράς της οθόνης. Το Poco M3 εκτός από τα μάτια σας θα ικανοποιήσει και τα αυτιά σας, χάρη στα δυνατά στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην πάνω και κάτω πλευρά της συσκευής. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που μας χαροποίησε ιδιαιτέρως, μιας και τα διπλά ηχεία χαρίζουν σαφώς πλουσιότερο ήχο, αλλά οι κατασκευαστές τείνουν να τα θυσιάζουν στο βωμό του design και του χαμηλότερου κόστους. Οι φίλοι του ήχου θα εκτιμήσουν και την επιπρόσθετη υποδοχή ακουστικών 3,5mm, παρά την παρουσία USB Type-C 2.0 OTG θύρας.

Τριπλή κύρια κάμερα

Περνώντας στη φωτογραφία, το Poco M3 διαθέτει μια αξιοπρεπέστατη τριπλή κύρια κάμερα, με τον κύριο αισθητήρα των 48MP να συμπληρώνεται από έναν macro φακό για κοντινές λήψεις στα 2MP και τον απαιτούμενο για τέλεια πορτραίτα αισθητήρα βάθους. Χάρη στην Quad-Bayer τεχνική, ο αισθητήρας μπορεί να συνδυάσει 4 γειτονικά pixels μεγέθους 0,8µm σε ένα μεγαλύτερο (1,6μm) με στόχο να απορροφήσει περισσότερη οπτική πληροφορία, όταν οι συνθήκες φωτισμού είναι φτωχές. Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης ενισχύει τη ζωντάνια των χρωμάτων, αλλά δυστυχώς η λήψη Full HD βίντεο περιορίζεται στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η selfie camera των 8 Megapixel (fixed focus) ίσως κρίνεται λίγο φτωχή για τα δεδομένα της εποχής, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα την κατατάσσαμε στα αρνητικά του smartphone.

Επιδόσεις υπεράνω πάσης… προσδοκίας

Ο οκταπύρηνος Snapdragon 662 της Qualcomm είναι κατασκευασμένος με διαδικασία παραγωγής 11nm, γεγονός που εγγυάται υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τέσσερις Kryo 260 Gold πυρήνες πιάνουν ταχύτητες στα 2.0GHz, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις Kryo 260 Silver είναι χρονισμένοι στα 1.8GHz. Τα γραφικά αναλαμβάνει η Adreno 610 GPU, ενώ 4GB LPDDR4X μνήμης εξασφαλίζουν το απρόσκοπτο multitasking. Ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξετε, ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να είναι είτε 64GB (UFS 2.1) είτε 128GB (UFS 2.2), πάντα επεκτάσιμος με microSD κάρτα έως 512GB, η οποία μάλιστα δεν καταλαμβάνει τη θέση μιας εκ των δυο nano-SIM (μιας και μιλάμε για DualSIM συσκευή), αλλά τοποθετείται στο δικό της ειδικό slot. Dual band WiFi γενιάς ac, Bluetooth 5.0 και θύρα υπέρυθρων αξιοποιούνται στο έπακρο από την 12η έκδοση του MIUI περιβάλλοντος χρήσης της Xiaomi, βασισμένου στο Android 10. Το Poco M3 σας περιμένει στο δίκτυο συνεργατών της Info Quest Technologies με δύο χρόνια εγγύηση και τιμή από 159€.


Mας άρεσε

  • Μπαταρία 6.000mAh, με 18W fast charging και 22,5W ταχυφορτιστή στη συσκευασία
  • Τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία που διαθέτει απουσιάζουν ακόμα και από premium κινητά
  • Μεγάλη 6,53 ιντσών οθόνη, με αξιοθαύμαστη αντίθεση και 1080p ανάλυση
  • Εξαιρετικά χαμηλή τιμή δεδομένων των χαρακτηριστικών του

Δεν μας άρεσε

  • Δεν διαθέτει NFC λειτουργικότητα
  • Θα θέλαμε ακόμα ταχύτερη φόρτιση
  • Αυξημένο πάχος

SPECS

  • Οθόνη: 6,53 ιντσών IPS LCD DotDrop Display, αναλογίας 19,5:9, ανάλυσης FHD+ 2340×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων με Gorilla Glass 3 • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 662 (11nm) με 4x Kryo 260 Gold@2.0GHz & 4x Kryo 260 Silver@1.8GHz, GPU Adreno 610 • Μνήμη: 4GB RAM (LPDDR4X) • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB UFS 2.1 ή 128GB UFS 2.2 (επεκτάσιμος με microSD έως 512GB) • Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα, 48MP κύριος αισθητήρας με μέγεθος 1/2“, ƒ/1.79, 1,6μm 4-in-1 Super Pixel (0,8μm μέγεθος pixel), 6P lens, 2MP macro αισθητήρας, ƒ/2.4, 1,75μm, FF, 2MP αισθητήρας βάθους, ƒ/2.4, 1,75μm, βίντεο 1080p@30fps και 8MP selfie-cam, ƒ/2.05, 1,12μm • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 5.0  • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος στο power button, infrared port, FM radio, διπλά στερεοφωνικά ηχεία, USB Type-C 2.0 OTG, υποδοχή ακουστικών 3,5mm, Dual-SIM (2 nano-SIM+1 microSD) • Δίκτυο: 4G  • Μπαταρία: 6.000mAh, με 18W fast charging (22,5W ταχυφορτιστής στη συσκευασία) • Λειτουργικό: Android 10 (MIUI 12) • Διαστάσεις: 162,3×77,3×9,6 χιλ. • Βάρος: 198 γρ.