Η απομακρυσμένη εργασία αλλά και η ψηφιοποίηση όλων των επικοινωνιών έχει κάνει επιτακτική την ανάγκη για ενισχυμένες υποδομές τόσο στο σπίτι όσο και στους επαγγελματικούς χώρους. Γι’ αυτό χρειάζεται back up σύστημα, όπως οι μονάδες UPS (Uninterruptible Power Supply), για την προστασία και την ομαλή λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών συσκευών.

Eνα αδιάλειπτο τροφοδοτικό (UPS), προσφέρει εγγυημένη προστασία ισχύος στις συνδεδεμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Οταν η τροφοδοσία διακόπτεται ή κυμαίνεται εκτός των ασφαλών επιπέδων, ένα UPS θα παρέχει αμέσως καθαρή ισχύ εφεδρικής μπαταρίας και προστασία από υπερτάσεις στον ευαίσθητο εξοπλισμό που έχει συνδεθεί. Με απλά λόγια το UPS θα προστατεύσει τις αγαπημένες σας ηλεκτρονικές συσκευές από τις ανεπιθύμητες διακυμάνσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος θα σας “κρατήσει συνδεδεμένους” για τα πολύτιμα λεπτά που θα χρειαστείτε για να απενεργοποιήσετε με ασφάλεια τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Είναι απαραίτητο ένα UPS στο σπίτι;

Και όμως ένα UPS είναι γενικότερα απαραίτητος οικιακός εξοπλισμός για τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές μας όπως τηλεόραση, υπολογιστής, κλιματιστικό, gaming κονσόλα κτλ και ειδικότερα στις μέρες μας όπου το home office αποτελεί για πολλούς μια νέα πραγματικότητα. Ενας βασικός κίνδυνος που προκύπτει κατά τη διάρκεια της εργασίας στο σπίτι είναι οι διακοπές ρεύματος και οι υπερτάσεις ισχύος που μπορούν να διακόψουν την εργασία (π.χ. κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης) ή να προκαλέσουν βλάβες σε ευαίσθητο εξοπλισμό, όπως υπολογιστές, τηλεοράσεις, οθόνες και εκτυπωτές, επειδή παρέχουν υψηλότερο επίπεδο τάσης από αυτό που έχει κατασκευαστεί ο εξοπλισμός. Για τους λόγους αυτούς κρίνεται απαραίτητη η χρήση ενός back up συστήματος, όπως μια μονάδα UPS (Uninterruptible Power Supply) που θα διαφυλάξει την αποδοτικότητα της δουλειάς σας αλλά και τον εξοπλισμό σας.

Ειδικά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της εργασίας από το σπίτι, η APC by Schneider Electric προσφέρει πολλαπλές επιλογές λύσεων, από αδιάλειπτα τροφοδοτικά, όπως το Back-UPS για προστασία από υπερτάσεις, έως πρόσθετες πρίζες (surge protectors). Ταυτόχρονα, όταν το home office απαιτεί απόδοση υψηλών προδιαγραφών, η APC συνιστά το Back-UPS Pro που παρέχει αυτόματη ρύθμιση τάσης, καθαρό ημίτονο στην έξοδό του και υψηλή χωρητικότητα μπαταρίας για μεγαλύτερο χρόνο αυτονομίας των σημα-ντικών συσκευών οικιακού γραφείου – όλα σε μία μονάδα.

Ποιοι τύποι UPS υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι UPS: τα Standby που απευθύνονται κυρίως σε οικιακούς χρήστες και παρέχουν προστασία σε περίπτωση διακοπής, τροφοδοτώντας τις συσκευές μέσω της μπαταρίας που διαθέτουν, τα Line-interactive που διαθέτουν αυτόματο ρυθμιστή τάσης (AVR) που βελτιώνει την ποιότητα προστασίας και μπορεί να χειριστεί ένα μεγαλύτερο εύρος ανωμαλιών του ρεύματος χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιήσει την παροχή μέσω μπαταρίας και τα Online που παρέχουν 100% αδιάλειπτη προστασία, με μηδενικό χρόνο απόκρισης από ρεύμα σε μπαταρία.

Χάρη στο UPS Selector της Schneider Electric, οι χρήστες μπορούν με απλά βήματα να βρουν την ιδανική λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Το UPS Selector διαθέτει μια βάση δεδομένων για την πραγματική κατανάλωση ενέργειας των στοιχείων του υπολογιστή, όπως οι επεξεργαστές και οι μονάδες δίσκου, ώστε να προσδιορίσει την απαιτούμενη ισχύ φορτίου.

UPS Selector: Βρείτε το UPS που ταιριάζει στις ανάγκες σας

https://www.apc.com/shop/gr/en/tools/ups_selector