Η Samsung Electronics Co. Ltd ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο συνεργασίας με την IBM για την ανάπτυξη λύσεων edge computing, 5G και υβριδικού cloud, ώστε από κοινού να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους και να μεταβούν στην εποχή του Industry 4.0*.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να παρέχουν στις επιχειρήσεις νέες λύσεις για mobile edge computing και ιδιωτικά δίκτυα «end-to-end» 5G ανοιχτής αρχιτεκτονικής, δίνοντας παράλληλα περισσότερες δυνατότητες και στους εργαζόμενους μέσω συσκευών Samsung Galaxy με 5G. 

Αναλυτικότερα, η Samsung θα προσφέρει τις κορυφαίες συσκευές Galaxy 5G και προηγμένες end-to-end λύσεις, η IBM θα παρέχει λύσεις διαχείρισης δικτύου, υβριδικού cloud, edge computing, τεχνογνωσία σε θέματα δικτύου και βιομηχανικές λύσεις με τεχνητή νοημοσύνη, συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω με την ανοιχτή αρχιτεκτονική της Red Hat. Ακόμα, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να διερευνήσουν το πώς οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά 5G ή 4G δίκτυα και κινητές συσκευές 5G με λύσεις βιομηχανικού αυτοματισμού (Industrial IoT).

 «Η μετάβαση σε δίκτυο 5G αυτόνομης αρχιτεκτονικής έχει επιταχύνει την υιοθέτηση λύσεων ΙοΤ και οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί να σχεδιάσουν μια στρατηγική edge computing που θα τους επιτρέψει να διαχειριστούν τα ΙΤ περιβάλλοντά τους από οπουδήποτε, δήλωσε ο KC Choi, EVP και Head of Global Mobile B2B Team, Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Μαζί με την IBM, διερευνούμε πώς οι μοναδικές συσκευές μας και οι φορητές λύσεις ΙοΤ και δικτύου μπορούν να προσφέρουν στους εργαζόμενους πρόσβαση σε περισσότερα και καλύτερα δεδομένα και πληροφορίες, ώστε οι επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους και να μεταβούν στο επόμενο στάδιο». 

Η Samsung και IBM σχεδιάζουν, επίσης, να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τη δύναμη του 5G σε δημόσια και ιδιωτικά δίκτυα μέσω κοινών συνεργασιών με διεθνείς παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τις εμπειρίες κινητής για τους χρήστες και να δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις. 

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μία ισχυρή, μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, που έχει ως στόχο να βοηθήσει επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους μέσω λύσεων κινητής, ΑΙ και 5G. Επί δεκαετίες, η Samsung και η ΙΒΜ συνεργάζονται σε διάφορα έργα που βοήθησαν επιχειρήσεις και κυβερνήσεις να μεταμορφώσουν επιτυχώς τη λειτουργία τους, μεταξύ των οποίων η συνέργεια για λύσεις ΑΙ και κινητής. Πρόσφατα, συνεργάστηκαν για λύσεις 5G και edge computing για το IBM Cloud for Telecommunications. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους στις ΗΠΑ και δημιούργησαν το ΙΒΜ and Samsung Growth Factory, όπου αναπτύσσονται από κοινού νέες καινοτομίες στον τομέα του enterprise mobility, όπως λύσεις mobile banking και ασφαλούς επικοινωνίας σε νοσοκομεία, για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις.