“Αποκεφαλίζειτο World of Warcraft!

Το Age of Conan θέτει νέα δεδομένα στο χώρο των MMORPGs (Mass Multiplayer Οnline RPG), κάνοντας τα cartoon γραφικά του World of Warcraft να μοιάζουνπαιδικά!

ageofconanΒαρεθήκατε τον πλουμιστό και πολύχρωμο κόσμο του περιβόητου online παιχνιδιού «World of Warcraft» που παραπέμπει περισσότερο σε μεσαιωνικά tinytoons παρά σε RPG (Role Playing Game) φαντασίας; Το «Age of Conan» έρχεται για να εκθρονίσει με τρόπο ιδιαιτέρως… βάρβαρο, τον μέχρι πρότινος αναμφισβήτητο βασιλιά του online gaming.

Ενήλικο, καινοτόμο και «σκληροτράχηλο», το επικών διαστάσεων δημιούργημα της Funcom, κυκλοφορεί με τη σφραγίδα της Eidos Interactive. Ο κόσμος του Κόναν παίρνει ηλεκτρονική σάρκα και οστά, επιτρέποντάς σας να βιώσετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Μιας και το παιχνίδι παίζεται σε ένα μεγάλο μέρος του στο διαδίκτυο, θα ήταν παράλογο να μπορούσατε να ελέγξετε τον ίδιο τον Κόναν, μιας και στο τέλος θα κυκλοφορούσαν μερικές χιλιάδες πανομοιότυποι χαρακτήρες. Φτιάξτε το δικό σας βάρβαρο, λοιπόν, και περιηγηθείτε στη μυθική γη του Κόναν, ζώντας σε έναν ολοζώντανο κόσμο στον οποίο έχουν ενσωματωθεί με πιστότητα όλα τα στοιχεία από το ομώνυμο κόμικ και τη γνωστή σειρά ταινιών.

Η δράση ξεκινά ως μια ingle player campaign, όπου αναπτύσσετε τα στοιχεία του ήρωά σας μέχρι να φτάσει περίπου στο level 20. Εκεί είναι που ξεκινά η πραγματική περιπέτεια, καθώς μεταβαίνετε στον αχανή online κόσμο της Hyboria, όπου παίκτες από κάθε γωνιά του πλανήτη προσπαθούν να χαράξουν την δικιά τους ένδοξη μοίρα, επιβιώνοντας, εξερευνώντας και λεηλατώντας. Ξεκινώντας με τη single player εμπειρία, η πλοκή σας καλεί να διεκδικήσετε την ελευθερία σας, μιας και ο ήρωάς σας είναι αρχικά ένας ρακένδυτος σκλάβος. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έρχεται η στιγμή που καλείστε να επιλέξετε την κλάση σας (π.χ. warrior, mage, priest ή rogue), προκειμένου να αποκτήσετε ιδιαίτερες ικανότητες που σχετίζονται με τον «επαγγελματικό» σας προσανατολισμό.

Μόλις ο χαρακτήρας σας αγγίξει το level 20, ξεκλειδώνεται (προαιρετικά) ο μεγάλος online κόσμος της Hyboria και η πραγματική multiplayer εμπειρία, γεγονός που συνιστούμε ανεπιφύλακτα, εκτός και αν συγκαταλέγεστε στους ελάχιστους gamers που δεν διαθέτουν μια ευρυζωνική σύνδεση. Έως τότε, σίγουρα θα έχετε μάθει να μάχεστε, ώστε να μπορείτε να επιβιώσετε στη βάρβαρη διαδικτυακή γη.

Οι μάχες σώμα με σώμα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά στο σημείο αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε πως το παιχνίδι απευθύνεται σε ενήλικο κοινό, οπότε μην περιμένετε… χαριτωμένες σκηνές! Κεφάλια εκσφενδονίζονται στον αέρα και το αίμα χύνεται άπλετο, άλλωστε τι Conan θα ήταν δίχως γερές δόσεις… βαρβαρότητας! Το σύστημα μάχης, λοιπόν, σας επιτρέπει να εξαπολύσετε τις επιθέσεις σας προς 6 διαφορετικές κατευθύνσεις, σημαδεύοντας τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου. Αναλόγως με την αμυντική τακτική και την θωράκιση της πανοπλίας του εχθρού, κατευθύνετε και τα χτυπήματά σας σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας νέα διάσταση στις μέχρι σήμερα βαρετές και ρηχές online μονομαχίες, όπου όλα γίνονταν με μονότονα και επαναλαμβανόμενα κλικ-επιθέσεις. Φυσικά, για τους λιγότερο αιμοδιψείς από εσάς, εκτός από σφυριά, τσεκούρια, σπαθιά και άλλα ομοειδή εργαλεία, υπάρχει και η λύση της μαγείας, η οποία προσφέρει μια σκοτεινή και μυστικιστική ατμόσφαιρα στη δράση.

Επίσης, για πρώτη φορά σε online game, οι παίκτες μπορούν να οργανώνονται σε στρατούς και να δημιουργούν συγκεκριμένους σχηματισμούς μάχης, προσθέτοντας μια πινελιά strategy στον τίτλο. Παράλληλα, υπάρχουν και στοιχεία resource management, καθώς οι ομάδες των παικτών μπορούν να χτίζουν δικές τους πόλεις, τις οποίες άλλες ομάδες βαρβάρων θα μπορούν να πολιορκούν και να λεηλατούν εφόσον κατορθώσουν και τις αλώσουν. Τέλος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορείτε να καβαλήσετε από άλογα μέχρι μαμούθ και ρινόκερους. Συμπέρασμα; Θα χυθεί πολύ διαδικτυακό αίμα!

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Centric