H ATCOM υποστήριξε τον θεσμό του Black Friday στην Ελλάδα, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Akamai, παγκόσμιου leader σε υπηρεσίες cyber security και web performance που αναδείχθηκε για 3η χρονιά Gartner Magic Quadrant Leader και Forrester WaveTM Leader.

Οι υπηρεσίες Akamai εξασφάλισαν την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των e-commerce sites για τους μεγαλύτερους retailers της χώρας, θωρακίζοντας την ιδιαίτερα επιβαρυμένη φετινή περίοδο του Black Friday εν μέσω lockdown, και υποστηρίζοντας αποτελεσματικά τον κλάδο της λιανικής πώλησης. 

Οι πωλήσεις των κυρίαρχων εκπροσώπων του e-commerce φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με αξιοσημείωτη αύξηση έως 300% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μέσω των υπηρεσιών Akamai επιτεύχθηκε 100% uptime των ηλεκτρονικών καταστημάτων, ενώ οι υποδομές φιλοξενίας τους αποφορτίστηκαν σε ποσοστό άνω του 86,5%. Ταυτόχρονα, τα Akamai Security Services ανίχνευσαν και απέτρεψαν περισσότερες από 14 εκατομμύρια επιθέσεις DDoS (Distributed Denial-of-Service), προερχόμενες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Καναδάς και Τουρκία. 

Η μέγιστη απόδοση των e-shops ήταν ανά πάσα στιγμή εξασφαλισμένη ανεξαρτήτως επισκεψιμότητας, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι σε ώρες αιχμής ξεπέρασε τους 3.5 εκατομμύρια ταυτόχρονους μοναδικούς χρήστες. Τα ανωτέρω στοιχεία προέκυψαν από τις Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Media Markt, Public, Γερμανός, You, Σκλαβενίτης, πολυκαταστήματα attica, Hondos Center, notos, KALOGIROU, Ζ-Mall και άλλες ηγέτιδες εταιρείες λιανικής που εντάσσονται στο πελατολόγιο της ATCOM. Μέσω των στατιστικών, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά ότι η επιτάχυνση της απόδοσης των e-shops ήταν ευθέως ανάλογη με την αύξηση του conversion rate και τη μεγιστοποίηση του επιχειρηματικού αντίκτυπου (business impact).