Με μπαταρία που θα μπορούσε να φιλοξενείται σε… tablet, η νέα οικονομικότατη πρόταση της Realme υπόσχεται αυτονομία που θα σας κάνει να ξεχνάτε που έχετε αποθηκεύσει τον φορτιστή.

Ως μέλος του κινεζικού κολοσσού BBK Electronics Corporation, ενός ομίλου που έχει γεννήσει brands όπως Oppo, Vivo, iQOO και OnePlus, η Realme δεν στερείται πόρων όταν αποφασίζει να «επιτεθεί» σε μια αγορά όπως η ευρωπαϊκή. Έχοντας διαγνώσει μια μοναδική ευκαιρία να αποσπάσει μερίδιο αγοράς, η Realme τον τελευταίο καιρό μας «βομβαρδίζει» με προτάσεις που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, τόσο λόγω της πληρότητας των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, όσο και λόγω της εξαιρετικής τιμής τους. Το realme 7i είναι ακόμα μία από αυτές, αν και η έκφραση «ακόμα μία» δεν αρμόζει σε μια value for money συσκευή με μπαταρία που θα ζήλευαν ακόμα και ναυαρχίδες των 1.000€!

Σχεδιασμός V

realme 7iΞεκινάμε την περιήγησή μας στα προτερήματα του 7i από την ξεχωριστή εμφάνισή του. Στις πρώτες ματιές μας στο νέο smartphone της Realme την παράσταση κλέβει αναμφίβολα η ιδιαίτερη πλάτη του, η οποία χαρακτηρίζεται από έναν ιριδισμό σχήματος V κάθε φορά που το φως αντανακλά πάνω της. Σύμφωνα με την εταιρεία, πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο οπτικό εφέ αποτέλεσε το σήμα της νίκης, η χειρονομία που συμβολίζει τη λέξη Victory. Νίκη καταγράφει η συσκευή και στην ευχάριστη αίσθηση αφής που αφήνει στο χέρι η πίσω της πλευρά. Έμφαση στην καλαισθησία έχει δοθεί και στο UI (User Interface) της συσκευής, το οποίο ενισχύει και… καλλωπίζει το Android 10, παρέχοντας μια ομοιογενή, αρμονικά δεμένη οπτική εμπειρία που επεκτείνεται από τα χρώματα του συστήματος και τα εικονίδια, μέχρι τις ταπετσαρίες και τα animations. Κάθε πτυχή του realme 7i, τόσο στο software όσο και στο hardware επιχειρεί να υπογραμμίσει πως πρόκειται για μια συσκευή με άκρως… ζωηρό πνεύμα και νεανικό αέρα!

Αυτονομία με την άνεση των 6000mAh

Αφού μας γοήτευσε εμφανισιακά, το realme 7i αναλαμβάνει να μας κερδίσει και με τις τεχνολογικές αρετές του, προτάσσοντας μια εντυπωσιακή μπαταρία χωρητικότητας 6000mAh. Σύμφωνα με τα εργαστήρια δοκιμών της realme, η συσκευή μπορεί να αντέξει μέχρι και 45 μέρες σε standby mode, ενώ σε συνθήκες πραγματικής χρήσης σίγουρα θα σας κρατήσει συντροφιά για πολύ παραπάνω από ό,τι η πλειονότητα των κινητών που υπερηφανεύονται για την μπαταρία τους.

Μια μεγάλη μπαταρία οφείλει να φορτίζει και γρήγορα. Στην περίπτωση του realme 7i, ο 18W ταχυφορτιστής της συσκευασίας χρειάζεται μόλις μισή ώρα για να την οδηγήσει μέχρι το 29% της χωρητικότητάς της.

Η διευρυμένη αυτονομία δεν εξασφαλίζεται μόνο χάρη στα 6000mAh, αλλά και με τη βοήθεια του περιορισμού της σπατάλης ενέργειας, μέσω των βελτιστοποιήσεων που επιφέρει το αντίστοιχο software. Το App Quick Freeze μπορεί να «παγώσει» τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο σπάνια για να εκμηδενίσει την κατανάλωση ενέργειας από apps που τρέχουν στο παρασκήνιο. Αν δεν σας αρκεί αυτό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αναμονή ύπνου για να εξοικονομήσετε περισσότερη ενέργεια όταν κοιμάστε ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία θα μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης, θα μειώσει τον χρόνο αυτόματης απενεργοποίησης σε 15 δευτερόλεπτα και θα απενεργοποιήσει το συγχρονισμό του φόντου για να επιμηκύνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Στο «Super Power Saving Mode» έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε 6 εφαρμογές που χρησιμποιείτε συνήθως για να επιτύχετε εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, επιτρέποντας στο τηλέφωνο να απενεργοποιεί πιο «επιθετικά» όλες τις υπόλοιπες. Ενδεικτικά, σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας το realme 7i με μπαταρία μόλις 5% μπορεί να σας επιτρέψει τη χρήση του WhatsApp ή του YouTube για σχεδόν 2 ώρες, ενώ αν αφήσετε το τηλέφωνο σε αναμονή δεν πρόκειται να ξεμείνει ούτε την επόμενη μέρα!

 

Τηλεφωνικές κλήσεις Spotify Gaming Instagram YouTube
Διάρκεια ζωής μπαταρίας

(σε ώρες)

43,16 117,67 11,02 19,48 25,26

Mini-drop οθόνη 6,5 ιντσών

Με αναλογίες 20:9 και διαγώνιο οθόνης 6,5 ιντσών, το προσιτό κινητό της realme υπόσχεται να σας χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις με μια εμπειρία σχεδόν full-screen πρόσοψης. Ο χώρος που καταλαμβάνει η selfie-cam είναι ελάχιστος και ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος βρίσκεται τοποθετημένος στην πλάτη του 7i, αφήνοντας όλη την πρόσοψη διαθέσιμη για την οθόνη της συσκευής.  Θα θέλαμε μεγαλύτερη ανάλυση από τα 720p, αλλά μια ματιά στην χαμηλότατη τιμή του Realme 7i μας επαναφέρει στην τάξη! Με μόλις 169€ κόστους, κάπου πρέπει να γίνει ένας ελάχιστος συμβιβασμός…

48MP AI τριπλή κύρια κάμερα

realme 7iΑξιοπρεπέστατη κρίνεται και η κύρια κάμερα του realme 7i, με τον κύριο αισθητήρα των 48MP να αξιοποιεί το μεγάλο διάφραγμα f / 1.8 του 6P φακού. Η τεχνική pixel binning 4-σε-1 της Quad Bayer που συνδυάζει τέσσερα παρακείμενα pixels σε ένα μεγάλο pixel, βελτιώνει την ποιότητα των λήψεων ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τις νυχτερινές σας λήψεις φροντίζει και η επιλογή Nightscape, η οποία επιστρατεύει τεχνητή νοημοσύνη για να συνδυάσει πολλαπλές φωτογραφίες με διαφορετική έκθεση σε μια. Χρήσιμη θα βρείτε και την ευρυγώνια κάμερα των 8MP, που χαρίζει μια γωνία λήψης 119ο με διάφραγμα f / 2,25, προκειμένου να χωρέσουν τοπία, κτίρια και… ομαδικές πόζες στο ίδιο πλάνο. Με τη βοήθεια ενός «έξυπνου» αλγόριθμου επιλύεται σε σημαντικό βαθμό και το φαινόμενο παραμόρφωσης που παρατηρείται συνήθως στις ευρυγώνιες φωτογραφίες. Το τρίτο μέλος της παρέας των καμερών του 7i είναι ένας ultra macro φακός που επιτρέπει στους χρήστες να πλησιάσουν το θέμα τους στα 4 εκατοστά. Στην πρόσοψη, η 8MP selfie κάμερα υποστηρίζει HDR, portrait mode με AI beautification, καθώς και Panoselfie για ευρυγώνιες selfies.

Και gaming τάσεις!

Το οκταπύρηνο Helio G85 chipset της MediaTek αγγίζει ταχύτητες έως και 2.0GHz, καθώς έρχεται εξοπλισμένο με δυο πυρήνες Cortex-A75 (2.0GHz) και έξι πυρήνες Cortex-A55 (1.8GHz). Σε συνδυασμό με τα 4GB RAM και την ARM Mali-G52 GPU, το realme 7i μπορεί να προσφέρει μια εξαιρετική gaming εμπειρία στο κινητό. Τα 64GB αποθηκευτικού χώρου μπορούν να επκταθούν με κάρτα microSD έως και 256GB χωρίς να θυσιάσετε την dual SIM λειτουργικότητα.


Μας άρεσε

  • Η μπαταρία των 6.000mAh δικαίως πρωταγωνιστεί
  • Η πανέμορφη πίσω πλευρά κάνει τη συσκευή να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό της
  • Ισορροπημένα τεχνικά χαρακτηριστικά και αξιοπρεπής τριπλή κύρια κάμερα σε μοναδική τιμή
  • Ευπρόσδεκτες χρηστικές πινελιές στο Android 10 από το realme UI

Δεν μας άρεσε

  • Η ανάλυση 720p στην οθόνη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη
  • Θα θέλαμε κάτι λιγότερο από 208 γρ. βάρος και 9,8 χιλιοστά πάχος

Τεχνικά χαρακτηριστικά Realme 7i

Οθόνη: 6.5 ιντσών IPS LCD Mini-drop display, αναλογίας 20:9, ανάλυσης 1600×720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής: Octa-core MediaTek Helio G85 (12nm) με 2x Cortex-A75@2.0GHz & 6x Cortex-A55@1.8GHz, GPU Mali-G52 MC2

Μνήμη: 4GB LPDDR4x RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 64GB UFS 2.1, επεκτάσιμος με κάρτα microSD

Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 48MP με ευρυγώνιο φακό f/1.8, PDAF, HDR + 8MP με υπερευρυγώνιο φακό 119ο, f/2.3 + 2MP macro f/2.4,  video 1080p@60fps, gyro-EIS και selfie camera 8MP με f/2.0, video 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac dual band WiFi, Bluetooth 5.0

Extras: A-GPS/GLONASS, Type-C USB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη, FM radio, 3.5mm υποδοχή ακουστικών

Δίκτυο:  4G

Μπαταρία: 6.000mAh (18W Fast Charging)

Λειτουργικό: Android 10

Διαστάσεις: 164,5×75,5×9,8 χιλ.

Βάρος: 208 γρ.

realme 7i