Για πρώτη φορά, μια εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Sony ανακοινώνει ότι θα προσφέρει τα PCs της με προεγκατεστημένο το πρόγραμμα πλοήγησης Chrome της Google.


zahipedia__2_google-chromeΜε μερίδιο περίπου 2,6% διεθνώς, ο Chrome βρίσκεται στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας Net Applications, έναντι 67,7% του Explorer, 22,5% του Firefox και 4% του Safari της Apple.


Η νέα συμφωνία ίσως δώσει την ώθηση που χρειάζεται στο πρόγραμμα της Google, η οποία δήλωσε ότι φιλοδοξεί να κλείσει ανάλογες συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές υπολογιστών.


Ο εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τους συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας, για παράδειγμα ποια ακριβώς μοντέλα της Sony θα έχουν προεγκατεστημένο τον Chrome ή το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.


Η Google απλώς ανέφερε ότι προσπαθεί να βρει τρόπους να κάνει πιο προσιτό το πρόγραμμά της σε περισσότερους ανθρώπους και η συμφωνία με την Sony αποτελεί ένα «κανάλι» προς αυτό το στόχο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».


Η Sony δεν περιλαμβάνεται στους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές Η/Υ, σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων του β’ τριμήνου του 2009 της εταιρίας ερευνών IDC.