Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της Ολλανδίας παραχώρησε στην στον διεθνή όμιλο υψηλής τεχνολογίας Τhales άδεια λειτουργείας ως ιδιωτικός οργανισμός έρευνας.

Ο Όμιλος προσθέτει έτσι στο χαρτοφυλάκιό του το ερευνητικό έργο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σε μια εποχή που η ανάγκη των οργανισμών για τη διεξαγωγή νομικά έγκυρων εγκληματολογικών ερευνών αυξάνεται, λόγω της έξαρσης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Οι οργανισμοί που έχουν πέσει θύματα του οργανωμένου εγκλήματος στον κυβερνοχώρο μπορούν πλέον να βασίζονται στην Thales για την προσαγωγή των εγκληματιών του κυβερνοχώρου στη δικαιοσύνη.

Με μια μακρόχρονη ιστορία παροχής βοήθειας σε οργανισμούς για την προστασία και υπεράσπισή τους από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, η Thales είναι πλέον σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της μια νέα υπηρεσία: τη διερεύνηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και τον καθορισμό της προέλευσής και του τρόπου λειτουργίας του. Προκειμένου να αποκτήσει άδεια για τη διεξαγωγή ιδιωτικών ερευνών, μια εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με αυστηρούς κανόνες και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων, του Κώδικα Συμπεριφοράς Απορρήτου της Ολλανδικής Βιομηχανίας Ασφαλείας (NVB), του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (AVG) και τoυ νόμου περί Ιδιωτικών Γραφείων Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας (Wpbr) μαζί με τον συνοδευτικό κανονισμό (Rpbr). Επιπλέον, ο υπεύθυνος για την εποπτεία μιας έρευνας πρέπει να λάβει άδεια από το Ολλανδικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας για την εκτέλεση αυτής της συγκεκριμένης αποστολής.

Ο Oscar van Os, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων Ασφαλείας της Thales, δήλωσε: «Ολοένα και περισσότερες εταιρείες καλούνται να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, είτε με τη μορφή απάτης και ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing), είτε με τη μορφή βιομηχανικής κατασκοπείας. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για ψηφιακές εγκληματολογικές έρευνες στο πλαίσιο ποινικών υποθέσεων αυξάνεται. Στην Thales, είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτήν την αυξανόμενη ανάγκη, με τη στήριξη των ειδικευμένων εμπειρογνωμόνων στον κυβερνοχώρο, οι οποίοι είναι σε θέση να εντοπίζουν και να ερμηνεύουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νομικής υπόθεσης εναντίον κυβερνοεγκληματιών. Η διεξαγωγή διεξοδικών ερευνών για την παροχή ισχυρών και νομικά έγκυρων αναφορών που θα φέρει αυτούς τους κυβερνοεγκληματίες ενώπιον της δικαιοσύνης, είναι μια υπηρεσία που είμαστε περήφανοι που προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιό μας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.»

Προκειμένου να παρέχει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση σε διεθνείς οργανισμούς, η Thales αξιοποιεί το δίκτυο ειδικών εγκληματολογίας του Ομίλου παγκοσμίως. Αυτοί οι εμπειρογνώμονες εκπαιδεύονται συνεχώς για να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις πιο καινοτόμες κυβερνοεπιθέσεις, επιτρέποντάς τους να ενισχύσουν την ψηφιακή ανθεκτικότητα των πελατών της Thales.