H εταιρεία Acronis, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ενημέρωσης του προγράμματος Acronis True Image 2021.

Η προσωπική λύση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχει βελτιωθεί με το επαγγελματικό εργαλείο εκτίμησης ευπάθειας. Τώρα οι ιδιωτικοί χρήστες μπορούν να σαρώνουν τα λειτουργικά τους συστήματα και τις εφαρμογές τους για ευπάθειες και να λαμβάνουν συστάσεις για την αποτελεσματική εξάλειψή τους.

Υπολογίζεται, ότι το 60% των παραβιάσεων της ασφάλειας των δεδομένων σχετίζονται με ευπάθειες, για τις οποίες υπάρχουν ενημερώσεις κώδικα, αλλά δεν χρησιμοποιούνται και ο αριθμός των γνωστών ευπαθιών (CEV) σε κοινά προγράμματα υπερβαίνει τις 11 χιλιάδες. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε γρήγορα και να κλείσετε αυτά τα κενά για να αποφύγετε τις κυβερνοεπιθέσεις. Με την ενσωμάτωση της λειτουργίας αξιολόγησης ευπάθειας στην προηγμένη προσωπική λύση αντιγράφων ασφαλείας και αντι-κακόβουλου λογισμικού της εταιρείας Acronis, οι άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιούν το Acronis True Image για εργασία και προσωπική χρήση μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, το μοντέλο «Ransomware-as-a-Service» εμφανίστηκε και οι εγκληματίες δεν χρειάζονται πλέον τις εξειδικευμένες τεχνικές δεξιότητες. Απλώς πρέπει να πληρώσουν για μια σειρά κακόβουλων εργαλείων, τα οποία εκμεταλλεύονται τις ανισορροπίες ευπάθειας», – εξήγησε ο Σεργκέι Μπελοούσοβ (Serguei Beloussov), ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Acronis. – «Για να διατηρηθούν τα δεδομένα του συστήματος και τα αντίγραφα ασφαλείας ασφαλή, οι χρήστες χρειάζονται τον απλό και αποτελεσματικό τρόπο για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση αυτών των ευπαθιών. Η παρουσία αυτής της δυνατότητας σε μία λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αντι-κακόβουλου λογισμικού παρέχει την ολοκληρωμένη προστασία στον κυβερνοχώρο και έχει μεγάλη σημασία.»

Λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος πολλοί άνθρωποι έχουν την απομακρυσμένη εργασία και αγοράζουν πράγματα online πιο συχνά, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στην ερχόμενη περίοδο αγορών για διακοπές. Και για τους χρήστες που θέλουν να επωφεληθούν από τις προσφορές της Black Friday και της Cyber ​​Monday, είναι επίκαιρη η αντιμετώπιση παραβιάσεων ασφαλείας.

Προστασία από κακόβουλο λογισμικό με πιστοποιητικό VB100

Η φθινοπωρινή ενημέρωση περιλαμβάνει την βελτιωμένη λύση προστασίας Ransomware, εκτός από το εργαλείο εκτίμησης ευπάθειας. Η βελτιωμένη λύση συμπληρώνει την τεχνολογία επόμενης γενιάς, η οποία χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα Acronis True Image για την ολοκληρωμένη προστασία κατά του κακόβουλου λογισμικού. Πριν από λίγο καιρό, το Acronis True Image πιστοποιήθηκε VB100: κατά την διάρκεια δοκιμών στα ανεξάρτητα εργαστήρια, το πρόγραμμα εντόπισε το 99,9% αντικειμένων κακόβουλου λογισμικού χωρίς ψευδώς θετικά.

Ο Peter Karsai, επικεφαλής δοκιμής για το περιοδικό Virus Bulletin, σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η εταιρεία Acronis παρείχε την λύση Acronis True Image για δοκιμή ως μέρος του προγράμματος πιστοποίησης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Και εκπλαγούμε ευχάριστα που η εταιρεία Acronis έλαβε την πιστοποίηση VB100 για αυτό το προϊόν από την πρώτη φορά. Το ανάλογο αυτού του προϊόντος, το Acronis Cyber ​​Protect, απονεμήθηκε ήδη το τρίτο πιστοποιητικό VB100. Ελπίζουμε να συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε και τις δύο λύσεις.»

Όλες οι εκδόσεις του Acronis True Image 2021, μια προσωπική λύση στην σειρά Acronis Cyber ​​Protect, διαθέτουν την καινούργια λειτουργία αξιολόγησης ευπάθειας και το βελτιωμένο εργαλείο κατά των Ransomware. Οι προηγμένες δυνατότητες προστασίας από το κακόβουλο λογισμικό είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις Advanced και Premium, καθώς και σε εκδόσεις Standard και Essential για την δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών.

«Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του κακόβουλου λογισμικού και την συχνότητα των επιθέσεων. Η καταπολέμηση αυτών των επιθέσεων ξεκινάει με την διόρθωση των ευπαθιών, ώστε οι χάκερ να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημά σας,» εξήγησε ο Candid Wüest, ο Αντιπρόεδρος της Έρευνας της Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο στην εταιρεία Acronis. – «Αλλά ακόμη και με καλή προστασία των συστημάτων και την λύση για την αποτροπή λειτουργίας κακόβουλου λογισμικού, είναι δυνατή η επίθεση στον κυβερνοχώρο. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο χωρίς δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χωρίς την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν θα σας σώσει από τις σημερινές απειλές. Μόνο το Acronis True Image μπορεί να παρέχει στους χρήστες επαρκές επίπεδο της προστασίας στον κυβερνοχώρο.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λύση Acronis True Image 2021 και την μοναδική ενσωμάτωση της τεχνολογίας αντιγράφων ασφαλείας με την καλύτερη ποιότητα και προηγμένη προστασία κατά του κακόβουλου λογισμικού, επισκεφθείτε την διεύθυνση: www.acronis.com/en-us/products/true-image/.