Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού αποφάσισε να προσφέρει χαμόγελα σε περίπου 500 μαθητές του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, αφού κατόρθωσε με προσωπικό αγώνα να εξασφαλίσει ένα απαραίτητο εργαλείο για την τηλεκπαίδευση που δεν θεωρείται δεδομένο για πολλά παιδιά της πόλης. 

Και αυτό γιατί ο νεαρότερος Δήμαρχος της Αττικής αποφάσισε να επενδύσει στην επόμενη γενιά του Δήμου παρέχοντας σε τουλάχιστον 500 παιδιά το πολυτιμότερο εργαλείο που αποτελεί το εισιτήριο για την τηλεκπαίδευση: Ένα τάμπλετ τελευταίας γενιάς.  Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού είναι μάλιστα ο πρώτος Δήμος στη Δυτική Αττική που προχωρά σε αυτή την κίνηση της δωρεάς τάμπλετ.

Ο ίδιος ο Σταύρος Τσίρμπας σχολίασε κατά την παραλαβή των τάμπλετ. «Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να στερείται του αγαθού της παιδείας, επειδή η οικογένειά του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος για την αγορά μίας ηλεκτρονικής συσκευής.

Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να  εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες. Πιστοί στις αξίες μας, προχωρήσαμε στην προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων ώστε να διευκολύνουμε την πρόσβαση των παιδιών του Δήμου μας στην εκπαίδευση. Τις επόμενες μέρες θα παραδώσουμε περισσότερα από 500 τάμπλετ που εξασφαλίσαμε με πόρους του Δήμου αλλά και δωρεές και θα διανεμηθούν για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών που δεν έχουν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μαθήματα εξ αποστάσεως».

Ο Σταύρος Τσίρμπας καταλήγοντας ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι είναι δίπλα στη νέα γενιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους: «Είμαστε διατεθειμένοι να διευρύνουμε με κάθε τρόπο την προσβασιμότητα των παιδιών μας, με την ενίσχυση των τεχνολογικών εργαλείων  για επικοινωνία και στήριξη, τόσο σε αυτή την περίοδο εγκλεισμού όσο και στη συνέχεια, με στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα των παιδιών και θα απαλύνουν ένα ακόμη βάρος από τις πλάτες των γονιών».

Η επιλογή των οικογενειών που θα λάβουν τα τάμπλετ θα γίνει σε συνεργασία  με τις διευθύνσεις των σχολείων του Δήμου και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας .