H EMC Corporation παρουσίασε νέες λειτουργίες για το EMC CLARiiON CX4, για τη δικτυακή αποθήκευση δεδομένων., οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν και σε εικονικό δικτυακό περιβάλλον.


EMC-CLARiiON-CX4-960-2T

EMC-CLARiiON-CX4-960-2T

H EMC συνεχίζει να διευρύνει την πρωτοπορία της στα συστήματα αποθήκευσης της μεσαίας κατηγορίας, προσφέροντας απλούστερο περιβάλλον διαχείρισης, υψηλότερο βαθμό consolidation και ολοκληρωμένη προστασία για τα δεδομένα, καθώς και διασφάλιση της επιχειρηματικής λειτουργίας (business continuity) σε περιβάλλον VMware, μέσα από νέα χαρακτηριστικά όπως:


– Λογισμικό διαχείρισης EMC Navisphere® Manager , με δυνατότητα εφαρμογής και σε Virtual περιβάλλον
– Επιλογές συνδεσιμότητας UltraFlex™, είτε 10Gb/s iSCSI είτε 8Gb/s Fibre Channel (FC)
– Δυνατότητα Προστασίας δεδομένων (Data protection) και Δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (replication) με το λογισμικό EMC RecoverPoint και EMC Replication Manager αντίστοιχα.


Τα νέα αυτά χαρακτηριστικά αποτελούν βασικά εργαλεία για τους πελάτες που κτίζουν τα δικά τους clouds και ετοιμάζονται για τη μετάβαση σε πλήρως ιδεατές υποδομές πληροφορικής.


Οι διαχειριστικές δυσκολίες που συναντά κανείς σε ένα virtual περιβάλλον αυξάνονται διαρκώς, δεδομένου ότι ο όγκος των πληροφοριών διπλασιάζεται ανά δεκαοχτώ μήνες. Η προσπάθεια να βρεθεί ποια virtual μηχανή χρησιμοποιεί ποιους συγκεκριμένους πόρους του συστήματος, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι διαχειριστές ενός virtual περιβάλλοντος. Η EMC είναι ο πρώτος προμηθευτής συστημάτων αποθήκευσης, ο οποίος δίνει λύση σε αυτήν ανάγκη μέσα από ενσωματωμένα εργαλεία για την αυτοματοποίηση της διαχείρισης, της ανίχνευσης και της παρακολούθησης των virtual μηχανών, έτσι ώστε τόσο οι διαχειριστές των server, όσο και αυτοί των συστημάτων αποθήκευσης να είναι σε θέση να συνεργάζονται προκειμένου να διαχειριστούν και να παρακολουθούν καλύτερα τη χρήση των πόρων και σε φυσικό, αλλά και σε ιδεατό περιβάλλον.


Βελτιωμένη και απλοποιημένη End-to-End διαχείριση για συστήματα Virtual Servers
emc_navisphereΟ Navisphere Manager, ο οποίος διαθέτει χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να ξεχωρίζει το ιδεατό από το φυσικό περιβάλλον (Virtualization-aware λογισμικό), απλοποιεί την πιο δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία διαχείρισης ενός αποθηκευτικού περιβάλλοντος, ενσωματώνοντας τα APIs του VMware vCenter και συσχετίζοντας τα virtual machines με τους πόρους του συστήματος αποθήκευσης — το πρώτο λογισμικό διαχείρισης αποθηκευτικών συστημάτων που πετυχαίνει κάτι ανάλογο. Με τον τρόπο αυτό:


– Οι απλές διαχειριστικές λειτουργίες, όπως η εύρεση, μέσω root cause ανάλυσης, των προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία μιας virtual μηχανής, ή όπως η βέλτιστη αξιοποίηση της χωρητικότητας που διατίθεται για την αποθήκευση δεδομένων, γίνονται απείρως πιο γρήγορες και πιο εύκολες. Για παράδειγμα, η ανίχνευση και η δημιουργία αναφοράς λειτουργίας ενός συστήματος VMware, καθώς επίσης και η συσχέτιση ενός 10 VMware ESX server με τα αποθηκευτικά μέσα που βρίσκονται στο back-end, μπορεί να γίνει πλέον μέσα από 2 αντί για 200 οθόνες, μια βελτίωση της τάξης του 100, τόσο για το διαχειριστή του VMware όσο και για αυτόν του συστήματος αποθήκευσης.


– Ανιχνεύονται και συντηρούνται αυτόματα οι σχέσεις ανάμεσα στους φυσικούς και τους λογικούς πόρους, δίνοντας έτσι μια πλήρη εικόνα του συστήματος, γεγονός που επιτρέπει στους χρήστες να διεκπεραιώνουν μέσα σε λίγα λεπτά διαδικασίες για τις οποίες, πριν, χρειάζονταν ολόκληρες ώρες. Η συγκεκριμένη δυνατότητα, σε συνδυασμό με το EMC Storage Viewer for CLARiiON, ένα plug-in VMware vCenter, το οποίο μπορεί να κατεβάσει κανείς χωρίς χρέωση, δίνει στους διαχειριστές των virtual servers και των αποθηκευτικών συστημάτων μια κοινή γλώσσα συνεννόησης, ιδιαίτερα χρήσιμη όταν πρόκειται να επιλύσουν τα πλέον σύνθετα προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν σε ένα περιβάλλον VMware.


Υψηλό επίπεδο Consolidation για συστήματα VMware
Καθώς αυξάνονται οι απαιτήσεις των ιδεατών συστημάτων για bandwidth, η δυνατότητα διασύνδεσης μέσω των πλέον προηγμένων πρωτοκόλλων αποκτά τεράστια σημασία. Η EMC, για να βοηθήσει τους πελάτες VMware να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σχετικά με τη συνδεσιμότητα των συστημάτων τους, προσφέρει στα συστήματα αποθήκευσης CLARiiON CX4 τη δυνατότητα για σύνδεση μέσω θυρών 10Gb/s iSCSI και 8Gb/s FC UltraFlex. Με τη μοναδική τεχνολογία UltraFlex, η EMC δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να:
– Συνδυάσουν σε ένα σύστημα πρωτόκολλα 1Gb/s iSCSI, 4Gb/s FC, 8Gb/s FC και 10Gb/s iSCSI, καθώς επίσης να εξασφαλίσουν και μια νέα δυνατότητα για online αναβάθμιση είτε σε 10Gb/s iSCSI, είτε σε 8Gb/s FC. Η EMC είναι ο μοναδικός προμηθευτής αποθηκευτικών συστημάτων που προσφέρει αυτή την δυνατότητα για online αναβάθμιση και των δύο πρωτοκόλλων.
– Διασφαλίσουν την εύκολη ενσωμάτωση μελλοντικών τεχνολογιών, όπως το Fibre Channel over Ethernet (FCoE), η οποία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη χρονιά και η οποία συμπληρώνει τις υπάρχουσες λύσεις Connectrix FCoE της EMC.


Επίσης, η EMC προχώρησε στην αύξηση της επεκτασιμότητας των συστημάτων VMware, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στους πελάτες της να συνδέσουν μέχρι και οκτώ φορές περισσότερους virtual servers σε ένα και μόνο σύστημα αποθήκευσης CLARiiON, γεγονός που εξασφαλίζει απαράμιλλη ευελιξία και επεκτασιμότητα. Ο ισχυρός αυτός συνδυασμός επιπλέον bandwidth, ευκολίας χειρισμού και δυνατότητας υποστήριξης χιλιάδων virtual servers έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πελάτες VMware, καθώς αυξάνει σημαντική την αποδοτικότητα των συστημάτων τους.


Ενσωματωμένο Data Protection και Business Continuity για Virtual περιβάλλον
Καθώς οι πελάτες κινούνται προς την κατεύθυνση του virtualization για πολλές από τις κρίσιμες εφαρμογές της επιχείρησης τους, γίνεται ιδιαιτέρως σημαντική η ανάγκη τους για αξιόπιστες λύσεις disaster recovery (DR) και business continuity (BC), για προστασία τόσο σε επίπεδο site, όσο και σε επίπεδο συστήματος. Το νέο λογισμικό RecoverPoint διαθέτει virtualization-aware χαρακτηριστικά και δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα:


– Να διαχειριστούν μέσα από μία οθόνη ομοιώματα (replicas) των συστημάτων αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών και των ιδεατών servers. Αποτελεί τη μοναδική εφαρμογή αυτόματης διαχείρισης ομοιωμάτων των virtual servers, η οποία είναι ενσωματωμένη στο VMware vCenter.
– Να εντοπίσουν τους virtual servers που δεν διαθέτουν προστασία, και παράλληλα να βελτιώσουν, μέσω αυτόματων alerts, την προληπτική διαχείριση, ειδικά σε συστήματα CLARiiON.
– Να διατηρήσουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο προστασίας και απόδοσης χωρίς την ανάγκη πρόσθετου bandwidth, είτε πρόκειται για σύγχρονη, είτε για ασύγχρονη δημιουργία remote replicas. Η νέα αυτή δυνατότητα εξασφαλίζει για τους πελάτες τα πλεονεκτήματα και των δύο τρόπων δημιουργίας ομοιωμάτων, δηλαδή και μηδενική απώλεια δεδομένων κατά τη διάρκεια μιας τυπικής, σύγχρονης διαδικασίας replication, αλλά και τα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης και προστασίας των δεδομένων σε περίπτωση απότομων μεταβολών στην είσοδο/ έξοδο (I/O spikes) κατά την ασύγχρονη λειτουργία.


emc_replicationΕπίσης, μια νέα έκδοση του Replication Manager εξασφαλίζει άμεσο, image-level recovery των virtual servers, για ακόμη πιο ισχυρή προστασία των δεδομένων και αποτελεσματικότερη διαδικασίας ανάκτησής τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Replication Manager επιτρέπει στους πελάτες:


– Να προστατεύουν το σύνολο του ιδεατού συστήματος που διαθέτουν και να εξασφαλίζουν με το πάτημα ενός κουμπιού την ανάκτηση ολόκληρων virtual servers, μειώνοντας έτσι τον χρόνο ανάκτησης των δεδομένων και ικανοποιώντας ταχύτερα τα recovery time objectives (RTO).
– Να πετύχουν ανάκτηση δεδομένων σε επίπεδο virtual server μέσα στο περιβάλλον του VMware ESX Server, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις επιπτώσεις στο production σύστημα.


H EMC ανακοίνωσε, επίσης, μια εφαρμογή με τη σφραγίδα ‘EMC Proven Solution’, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τις νέες αυτές λειτουργίες σε συστήματα CLARiiON CX4 και VMware vSphere 4. Μια σειρά από λεπτομερείς τεχνικές οδηγίες, σχέδια και best practices (Solution Blueprint) είναι πλέον διαθέσιμα, έτσι ώστε να είναι εφικτή η μεταφορά κρίσιμων εφαρμογών σε ιδεατό περιβάλλον. Η λύση αυτή εκμεταλλεύεται τα virtualization-aware χαρακτηριστικά του Navisphere Manager για να εξασφαλίσει καλύτερη χρηστικότητα μέσα από τη διασταύρωση των φυσικών και των ιδεατών πόρων, ενώ παράλληλα ικανοποιεί τις απαιτήσεις για υψηλές επιδόσεις κρίσιμων εφαρμογών, μέσα από τη χρήση του PowerPath/Virtual Edition για καλύτερο balancing του φορτίου. Συνολικά, η λύση αυτή δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν οι κρίσιμες εφαρμογές κάτω από ένα σύστημα, εξασφαλίζοντας έτσι και καλύτερη απόδοση των επενδυτικών κεφαλαίων (ROI) που έχουν διατεθεί για την ανάπτυξη της υποδομής πληροφορικής.


Τα νέα προϊόντα θα παρουσιαστούν από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2009 στο περίπτερο της EMC στην έκθεση VMworld 2009, η οποία διοργανώνεται στο Moscone Center του Σαν Φρανσίσκο.