Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του SingularityU Greece Summit 2020, που φέτος πραγματοποιείται ψηφιακά με έναν μοναδικό, διαδραστικό τρόπο, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης, από την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου τους.

Η πρώτη επαφή με την έννοια “disruptive” αποκάλυψε μοναδικές στρατηγικές για την προσαρμογή στις προσκλήσεις του μέλλοντος, αναδεικνύοντας την πορεία που ακολουθεί ένα σχεδόν ολικό re-set.

Με το “UNLEARN” ως μήνυμα «κλειδί», περισσότεροι από 10 διεθνούς κύρους ομιλητές, όπως οι David Roberts, Simon Anholt, Prof. Jan Peter Balkenende, Dr. Tiffany Vora και Amin Toufani καθήλωσαν το κοινό, παρουσιάζοντας καινοτόμες πρακτικές γύρω από σημαντικούς πυλώνες δραστηριότητας, μιλώντας για την τεχνολογία και την επιρροή, τις ευκαιρίες και τις επιπτώσεις που αυτή φέρνει. Παράλληλα, απάντησαν σε σημαντικά ερωτήματα όπως «τι χρειάζεται ο κόσμος τώρα;», «ποιο είναι το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον;», «πως θα χτίσουμε ένα οικοσύστημα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα;», αλλά και «πώς είναι ο νέος κόσμος που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τα μάτια της Silicon Valley;». 

Οι συμμετοχές στο Συνέδριο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Στελέχη επιχειρήσεων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι, ερευνητές και ακαδημαϊκοί παρακολούθησαν διαδικτυακά την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, που στόχο είχε να τους εμπνεύσει και να τους δώσει νέα εργαλεία για να οραματιστούν το αύριο. Η πανδημία και οι επιπτώσεις της μας υποχρεώνουν να «ξεμάθουμε» αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και να ιχνηλατήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στην επιχειρηματική και κοινωνική καθημερινότητα. 

Η Νίκη Συροπούλου, Country Director του SingularityU Greece, τόνισε: «Στη δύσκολη εποχή των ανατροπών και της νέας τεχνολογικής επανάστασης που βιώνουμε, πρέπει να τολμούμε και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες και τη δυναμική που προσφέρουν οι εκθετικές τεχνολογίες. Έτσι θα οδηγηθούμε από την αβεβαιότητα της εποχής σε ένα πετυχημένο αύριο».