Με δεδομένες τις συντριπτικές αλλαγές των τελευταίων μηνών, η Lenovo αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη συνεχή στήριξή της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της IDC όπου για την περίοδο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2020 βρίσκεται στην πρώτη θέση της προτίμησής τους στην Ελλάδα, με μερίδιο 38,05% στα επαγγελματικά notebooks. 

Άλλωστε και σε παγκόσμιο επίπεδο, η Lenovo ηγείται της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών με το # 1 μερίδιο αγοράς που ανέρχεται σε 23,6% για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο της χρονιάς που ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τριμήνου, η επιχειρησιακή μονάδα PC & SmartDevices Group κατέγραψε ρεκόρ PTI αξίας 723 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, που παρουσιάζει αύξηση 18%από έτος σε έτος, ενώ διατήρησε το κορυφαίο περιθώριο κέρδους ύψους 6,3%. Η απόδοση ρεκόρ οφείλεται στη λειτουργική ικανότητα της Lenovo, σε συνδυασμό με την έγκαιρη ανταπόκριση της στην πρόσφατη ανάγκη για εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία από το σπίτι, αλλά και στο γεγονός ότι η εταιρεία εστιάζει στα premium και υψηλής ανάπτυξης τμήματα της αγοράς.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της IDC, o Γενικός Διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, κύριοςΠαναγιώτης Μακρυνιώτης, δήλωσε: «Στη Lenovo Ελλάδας, είμαστε περήφανοι με τα αποτελέσματα αυτά, ιδιαίτερα δεδομένης της τωρινής, τόσο αντισυμβατικής περιόδου που διανύουμε. Τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα έχουν επέλθει από τη σταθερή στρατηγική που ακολουθούμε, την πελατοκεντρική προσέγγισή μας και, φυσικά, την άριστη ομάδα συνεργατών μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά και στο μέλλον»