Ο πρώτος επεξεργαστής που σχεδίασε η Apple για τους υπολογιστές της με αρχιτεκτονική βασισμένη σε ARM φέρνει επαναστατικές καινοτομίες σε MacBook Air, Mac mini και MacBook Pro.   

Η Apple παρουσίασε σε διαδικτυακό event τη νέα γενιά MacBook Air, Mac mini και MacBook Pro που ενσωματώνει τον πανίσχυρο επεξεργαστή M1, τον πρώτο επεξεργαστή για υπολογιστές Mac που σχεδίασε η ίδια.

Το MacBook Air είναι το notebook 13-ιντσών με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Χάρη στον επεξεργαστή M1, το MacBook Air κάνει τα πάντα ακόμα ταχύτερα, από την επεξεργασία οικογενειακών φωτογραφιών έως την επεξεργασία και εξαγωγή video. Η ισχυρή CPU 8-πυρήνων προσφέρει μέχρι και 3,5x φορές καλύτερη απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Με GPU έως και 8-πυρήνων τα γραφικά είναι έως και 5x φορές γρηγορότερα. Με αυτόν τον τρόπο οι τίτλοι παιχνιδιών τελευταίας γενιάς, με έντονα γραφικά «τρέχουν» σε σημαντικά υψηλότερους ρυθμούς καρέ. Οι εφαρμογές, οι οποίες χρησιμοποιούν δυνατότητες που βασίζονται σε μηχανική εκμάθηση, όπως η αναγνώριση προσώπου ή η ανίχνευση αντικειμένων μπορούν να το κάνουν σε ελάχιστο χρόνο. Η προεπισκόπηση τεράστιων εικόνων ή η εισαγωγή μεγάλων αρχείων είναι ταχύτερη από ποτέ. Το MacBook Air με M1 προσφέρει πιο ισχυρό επεξεργαστή σε σχέση με το 98% των PC φορητών υπολογιστών που πωλήθηκαν τον περασμένο χρόνο.

Το MacBook Pro 13-ιντσών είναι ο δημοφιλέστερος επαγγελματικός, φορητός υπολογιστής της Apple. Οι μαθητές το χρησιμοποιούν ως ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο και οι επαγγελματίες, ώστε να διοχετεύουν αποτελεσματικά τη δημιουργικότητά τους. Ο επεξεργαστής M1 και το λειτουργικό Big Sur καθιστούν το MacBook Pro 13-ιντσών ακόμα πιο ισχυρό και ακόμη πιο επαγγελματικό. Η CPU 8-πυρήνων συνδυάζεται με το ενεργό σύστημα ψύξης του MacBook Pro, παρέχοντας έως και 2,8x μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Το MacBook Pro αλλάζει τα δεδομένα στον προγραμματισμό, την επεξεργασία video, καθώς και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. Η GPU 8-πυρήνων είναι έως και 5x φορές γρηγορότερη, επιτρέποντας στον χρήστη να απολαμβάνει εξαιρετικά ομαλή απόδοση γραφικών, όταν σχεδιάζει είτε ένα παιχνίδι με έντονα γραφικά, είτε ένα νέο προϊόν. Χάρη στον επεξεργαστή M1, το MacBook Pro 13-ιντσών είναι έως και 3x πιο γρήγορο από έναν φορητό Windows υπολογιστή στην κατηγορία του. Το MacBook Pro είναι πλέον ο γρηγορότερος επαγγελματικός, φορητός υπολογιστής στον κόσμο. Παράλληλα, προσφέρει έως και 17 ώρες ασύρματης περιήγησης στο διαδίκτυο, καθώς και μέχρι  20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Το MacBook Pro προσφέρει τη μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας σε Mac.

Το Mac mini είναι ο πιο ευέλικτος υπολογιστής της Apple και τώρα με τον επεξεργαστή M1 διαθέτει εκπληκτική απόδοση, καθώς και απίστευτα νέα χαρακτηριστικά σε μια εξαιρετικά συμπαγή σχεδίαση. Ο επεξεργαστής M1 παρέχει έως και 3x ταχύτερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά, επιταχύνοντας εντυπωσιακά ακόμα και τις πιο απαιτητικές εργασίες, από τη συλλογή εκατομμυρίων γραμμών κώδικα έως τη δημιουργία τεράστιων μουσικών έργων. Η GPU 8-πυρήνων προσφέρει εντυπωσιακή αύξηση της απόδοσης των γραφικών κατά έως και 6x φορές, επιτρέποντας στο Mac mini να χειριστεί με ευκολία εργασίες που απαιτούν υψηλές επιδόσεις, όπως μία 3D σύνθεση. Ο φόρτος εργασίας μηχανικής εκμάθησης κάνει επίσης ένα κβαντικό άλμα προς τα εμπρός με έως και 15x φορές ταχύτερη απόδοση, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. To νέο Mac mini φέρνει μεγάλες αλλαγές σε ένα αγαπημένο και εξαιρετικά βολικό design.

Με την αγορά κάθε νέας Apple συσκευής ο χρήστης απολαμβάνει δωρεάν συνδρομή ενός έτους στην υπηρεσία Apple TV+.

Τα νέα μοντέλα MacBook Air, MacBook Pro και Mac mini θα είναι άμεσα διαθέσιμα από 17 Νοεμβρίου από τον επίσημο διανομέα των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, την iSquare.