H Info Quest Technologies, επίσημος διανομέας της Xiaomi στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενημερώνει ότι, όπως ανακοινώθηκε από τη Xiaomi στις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Canalys, η Xiaomi, ηγέτης της παγκόσμιας τεχνολογίας, διατηρεί το τρίτο τρίμηνο του 2020 τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις Smartphones (σε τεμάχια) στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, παρουσιάζοντας αύξηση 80% σε σχέση με πέρυσι και μερίδιο αγοράς 27%. Στην Ευρώπη, η εταιρεία παρουσίασε την ίδια περίοδο αύξηση 91% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και μερίδιο αγοράς 19%, παραμένοντας το Νο 3 smartphone brand.

«Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ήταν μια από τις βασικές περιοχές στην παγκόσμια πορεία επέκτασης της Xiaomi. Κατά το τελευταίο τρίμηνο, έχουμε φέρει πολλά νέα προϊόντα για να καλύψουμε την καθημερινή αυξανόμενη ζήτηση στην περιοχή», δήλωσε ο Andrew Wong, Γενικός Διευθυντής της Xiaomi στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Σκανδιναβία και Βαλτική. «Είδαμε μια αύξηση στην απόδοσή μας σε όλους τους τομείς, χάρη σε όλες τις προσπάθειές μας για την καθιέρωσή μας στα online και offline κανάλια πώλησης, αλλά και την ακλόνητη υποστήριξη από τους επιχειρηματικούς μας εταίρους. Δε σταματήσαμε ούτε για ένα λεπτό να φέρνουμε πραγματική καινοτομία σε όλους», πρόσθεσε.

Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Xiaomi ανέβηκε κατά μια θέση για να γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο smartphone brand το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Όπως παρουσιάζεται στην ίδια έκθεση, η Xiaomi συνέχισε τον ηγετικό της ρόλο ως το κορυφαίο smartphone brand στην Πολωνία και την Ουκρανία για το δεύτερο και 8ο συνεχές τρίμηνο στη σειρά, με μερίδιο αγοράς 29% και 40% το τρίτο τρίμηνο αντίστοιχα.

Σχετικά με την Info Quest Technologies

H Info Quest Technologies (www.infoquest.gr), μέλος του Ομίλου Quest, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών ICT στην Ελλάδα, με περισσότερα από 39 χρόνια παρουσίας στην αγορά και συνεργασία με τους κορυφαίους διεθνείς οίκους. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στου τομείς του Cloud, Mobility / ΙοΤ & e-commerce, παρέχοντας μία ευρεία γκάμα προηγμένων προϊόντων, λύσεων & υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς.

Σχετικά με την Xiaomi Corporation

Η Xiaomi Corporation ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2010 και είναι εισηγμένη στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Χονγκ Κονγκ στις 9 Ιουλίου 2018 (1810.HK). Η Xiaomi είναι μια εταιρεία Διαδικτύου με smartphone και έξυπνο υλικό που συνδέονται με την πλατφόρμα Internet of Things (IoT).

Με την ίδια έμφαση στην καινοτομία και την ποιότητα, η Xiaomi επιδιώκει συνεχώς υψηλή ποιότητα χρήστη και λειτουργική αποδοτικότητα. Η εταιρεία κατασκευάζει αδιάκοπα προϊόντα με ειλικρινείς τιμές για να επιτρέψει σε όλους στον κόσμο να απολαύσουν μια καλύτερη ζωή μέσω καινοτόμων τεχνολογιών.

Η Xiaomi είναι σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο smartphone brand στον κόσμο και έχει δημιουργήσει την κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα καταναλωτών IoT, με 271 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές συνδεδεμένες στην πλατφόρμα της, εξαιρουμένων των smartphone και των φορητών υπολογιστών. Τα προϊόντα Xiaomi υπάρχουν σε περισσότερες από 90 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Τον Αύγουστο του 2020, η εταιρεία βρέθηκε στη λίστα Fortune Global 500 για δεύτερη φορά, στην 422η θέση, 46 θέσεις υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι. Κατατάχθηκε επίσης 7η μεταξύ των εταιρειών Διαδικτύου στη λίστα. Τον Μάιο του 2020, η εταιρεία βρέθηκε και πάλι στη λίστα Forbes Global 2000 και η κατάταξή της ανέβηκε στην 384η.

Η Xiaomi απαρτίζεται από τις Hang Seng Index, του Hang Seng China Enterprises Index και του Hang Seng TECH Index.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://blog.mi.com/en/.