Μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Λοταριών αποτελεί πλέον η Neurosoft, η ελληνική εταιρεία πληροφορικής που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων λογισμικού.


neurosoftH Neurosoft, η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήχθη στην αγορά AIM του Χρηματιστήριου του Μιλάνου το Μάιο του 2009, είναι η τρίτη ελληνική εταιρεία της οποίας η υποψηφιότητα γίνεται αποδεκτή από την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης.


Η Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA) απαρτίζεται από περίπου 150 μέλη (κρατικές λοταρίες & Οργανισμοί τυχερών παιχνιδιών) από 76 χώρες και με έσοδα που ξεπερνούν τα 180 δις. δολάρια Η.Π.Α. Επιπλέον, στα μέλη της WLA συγκαταλέγονται περισσότεροι από 65 προμηθευτές τυχερών παιχνιδιών.


Με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη του κλάδου, η WLA εστιάζει στη συλλογή και διάδοση πληροφοριών, τη θέσπιση κανόνων δεοντολογίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των Οργανισμών-μελών της. Παράλληλα, λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των μελών της μέσω της διοργάνωσης διεθνών συνεδρίων, εκθέσεων και επιμορφωτικών σεμιναρίων που αφορούν σε θέματα ζωτικής σημασίας για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Neurosoft κ. Νίκος Βασιλονικολιδάκης δήλωσε σχετικά: «Η εισδοχή της Neurosoft στην Παγκόσμια Ένωση Λοταριών καταδεικνύει το δυναμισμό και την διεθνή αναγνώριση της εταιρείας. Με την παροχή καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στοχεύουμε στην ανάδειξη της Neurosoft σε στρατηγικό συνεργάτη των εταιρειών παροχής τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού παγκοσμίως.»