Με νεανικά ολοζώντανα χρώματα και εξίσου… youthfriendly κόστος, η Fan Edition του Samsung Galaxy S20 διατηρεί τον premium χαρακτήρα της οικογένειας, δίχως να χρειάζεται να είστε… επιχειρηματίας για να την κάνετε δική σας!

Οι καιροί που διανύουμε και οι περιορισμοί που επέβαλε ο COVID-19 μάς έκαναν να εκτιμήσουμε περισσότερο την τεχνολογία. Οι φωτογραφίες των αγαπημένων μας στιγμών, η επικοινωνία με πρόσωπα που δεν μπορούν να έρθουν κοντά μας όπως παλιά και η εργασία από την ασφάλεια… της παλάμης μας αναδεικνύουν την ανάγκη για ένα premium κινητό, που να απαντά σε όλες μας τις ανάγκες, τηλεπικοινωνιακές, ψυχαγωγικές και επαγγελματικές. Μια ολοένα αυξανόμενη μερίδα καταναλωτών, λοιπόν, αξιώνει περισσότερα από το smartphone της, δίχως ωστόσο να προτίθεται να δαπανήσει τα τετραψήφια ποσά που απαιτεί ένα κορυφαίο flagship, όπως το Samsung Galaxy S20 Ultra. Σε περίπτωση που ανήκετε σε αυτή την ομάδα και ένα κινητό της μεσαίας κατηγορίας αποτελεί για εσάς συμβιβασμό, η Fan Edition (FE) του flagship μοντέλου της Samsung έρχεται για να δώσει την ιδανική λύση: να φέρει την καινοτομία της σειράς S20 σε ένα σαφώς ευρύτερο κοινό. Ο κορεατικός κολοσσός άκουσε τους πολυάριθμους οπαδούς του που ζητούσαν να σταχυολογήσει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και να τα «πακετάρει» σε μια στιλάτη έκδοση. Έτσι, διατηρώντας κορυφαίες λειτουργίες, όπως ο ρυθμός ανανέωσης των 120Hz της εντυπωσιακής οθόνης, η εξελιγμένη τριπλή κάμερα, ο πανίσχυρος επεξεργαστής και η 5G ready συνδεσιμότητα (εφόσον επιλέξετε τη 5G έκδοση φυσικά), η Samsung φέρνει όλα τα αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά των S20 σε μια σαφώς πιο προσιτή τιμή, στοχεύοντας στην κατηγορία 600€ έως 800€.

Fan-ταστικό στιλ!

Η έκδοση FE του S20 έχει δημιουργηθεί για να ζωντανέψει τη μέρα σας, όχι μόνο με το πλήθος των δυνατοτήτων της αλλά και με την ποικιλία των διαθέσιμων χρωμάτων. Έξι ζωηρά χρώματα (Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud Navy και Cloud White) περιμένουν την επιλογή σας. Ο στόχος της διατήρησης της τιμής σε λιγότερο… δυσθεώρητα ύψη επιτυγχάνεται και με την έξυπνη χρήση ενός αρκετά ποιοτικού πλαστικού στην πλάτη, το οποίο ταιριάζει γάντι στον νεανικό χαρακτήρα της συσκευής. Το σασί είναι από αλουμίνιο και η Corning Gorilla Glass προστασία της οθόνης μάς διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν γίνει συμβιβασμοί στις αντοχές του smartphone, το οποίο διατηρεί και την IP68 αδιαβροχοποίησή του.

Entertainment machine!

H Samsung μας έχει καλομάθει σε επιβλητικές Super AMOLED always-on οθόνες και το Galaxy S20 FE δεν αποτελεί εξαίρεση. 6,5 ίντσες περιμένουν το αγαπημένο σας περιεχόμενο για να το προβάλουν σε ανάλυση 2400×1080 pixels, με αναλογίες 20:9, «αφοπλιστικά» βαθύ μαύρο και ολοζώντανα χρώματα. Όπου κι αν βρεθείτε, μπορείτε να απολαύσετε ταινίες, σειρές ή τα βίντεο που εσείς ή η παρέα σας έχει τραβήξει σε μια πραγματικά αψεγάδιαστη οθόνη. Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης (refresh rate), τα οποία προκαλούν μια μοναδική αίσθηση ρευστότητας στην κίνηση, η οποία συνοδεύεται, φυσικά, και από την αντίστοιχη αμεσότητα απόκρισης. Αν αγαπάτε τα games, η πανίσχυρη GPU του οκταπύρηνου επεξεργαστή θα σας προσφέρει το μέγιστο, είτε επιλέξετε την 5G έκδοση με το Snapdragon 865 chipset της Qualcomm, είτε διαλέξετε την 4G έκδοση με το Exynos 990 chipset. Παράλληλα, υψηλότατα είναι τα επίπεδα της ποιότητας του ήχου, με δυο στερεοφωνικά ηχεία που φέρουν την υπογραφή της AKG να πλημμυρίζουν το χώρο με ένα ασυναγώνιστο ηχητικό αποτέλεσμα.

Κάμερα αντάξια ενός S20

Μπορεί το Galaxy S20 FE να είναι το νέο, «ατίθασο» μέλος της οικογένειας S, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ακολουθεί τη βαριά κληρονομιά του ονόματός του και στη φωτογραφία! Ως… γνήσια S20, λοιπόν, η Fan Edition διαθέτει μια επαγγελματικού επιπέδου τριπλή κύρια κάμερα. Οι στιγμές που ζούμε συντροφιά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα έχουν δυστυχώς λιγοστέψει λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά με τη βοήθειά της συγκεκριμένης κάμερας θα καταφέρετε να τις κρατάτε ολοζώντανες όχι μόνο στη μνήμη σας, αλλά και στο ψηφιακό άλμπουμ των φωτογραφιών και των βίντεο. Ο βασικός αισθητήρας των 12 MP (1/1.76″), τροφοδοτείται από έναν ευρυγώνιο φακό, διαφράγματος f/1.8 και το «παρών» δίνουν τεχνολογίες Dual Pixel PDAF και οπτικής σταθεροποίησης. Ο τηλεφακός διαφράγματος (f/2.0) με 3x οπτικό ζουμ εξασφαλίζει το υβριδικό 30x Space Zoom. Ο αισθητήρας του είναι 8MP, ενώ και εδώ υπάρχει οπτική σταθεροποίηση. Τις ομαδικές φωτογραφίες ή τα τοπία σας επιμελείται ο υπερευρυγώνιος (123ο) φακός, διαφράγματος f/2.2, που «ταΐζει» με άπλετο φως έναν 12MP αισθητήρα. Η selfie cam των 32MP διαθέτει ευρυγώνιο φακό με διάφραγμα f/2.0 και χάρη στην τεχνολογία tetra-binning μπορεί να αντιστοιχήσει την οπτική πληροφορία της επιφάνειας μιας τετράδας pixels σε ένα, με στόχο να παγιδεύσει περισσότερο φως, όταν οι συνθήκες δεν είναι βέλτιστες. Και η κύρια αλλά και η εμπρόσθια κάμερα παρέχουν δυνατότητα βιντεοσκόπησης σε ανάλυση 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Και φυσικά, η Fan Edition χαρίζει απεριόριστο… fun, με τις εκτεταμένες δυνατότητες επεξεργασίας, φίλτρων και augmented reality στοιχείων.


Τεχνικά χαρακτηριστικά


Οθόνη: 6,5 ιντσών Super AMOLED Infinity-O Display, αναλογίας 20:9,  ανάλυσης 2400×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων, HDR10+, 120Hz refresh rate, Corning Gorilla Glass 3

Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 865 (7 nm+) με 1xKryo 585@2.84GHz, 3xKryo 585@2.42GHz και 4xKryo 585@1.8GHz , GPU Adreno 650 (υπάρχει και 4G έκδοση με Exynos 990)

Μνήμη: 6GB ή 8GB RAM (αναλόγως της έκδοσης)

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB ή 256GB (επεκτάσιμος με microSD έως 1TB)

Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με 12MP+8MP+12MP (1/1.76″+1/4.5″+1/3″) και φακούς f/1.8, 26mm, Dual Pixel PDAF, OIS(ευρυγώνιος), f/2.0, 73mm, PDAF, OIS, 3x οπτικό zoom (τηλεφακός) και f/2.2, 123˚, 13mm (υπερευρυγώνιος), LED flash, panorama, HDR, βίντεο 4K@60fps και selfie κάμερα 32MP (1/2,74″) με φακό f/2.0, 26mm, βίντεο 4K@60fps με gyro-EIS

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band (2.4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.0, NFC

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, USB 3.0 Type-C 1.0, οπτικός αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, stereo AKG ηχεία, ήχος Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, IP68 αντοχές

Δίκτυο:  5G (υπάρχει και 4G έκδοση με Exynos 990)

Μπαταρία: 4.500mAh με ταχεία φόρτιση 25W, wireless φόρτιση 15W, reverse wireless charging 4.5W

Λειτουργικό: Android 10 (σύντομα αναβαθμίσιμο σε 11)

Διαστάσεις: 159,8×74,5×8,4 χιλ.

Βάρος: 190 γρ.

 

Sponsored by Samsung