Η SAP ανακοίνωσε πως ανακηρύχθηκε Ηγέτης σε τρεις έρευνες αγοράς MarketScape της IDC για το 2020, μεταξύ των προμηθευτών λογισμικού ERP.

Αφενός κατέκτησε την πρώτη θέση στους τομείς της στρατηγικής και των δυνατοτήτων, αφετέρου αναγνωρίσθηκε η ηγετική της θέση σε θέματα παγκοσμιοποίησης και επενδύσεων σε τεχνολογία. Οι έρευνες αγοράς, στις οποίες η SAP αναδείχθηκε ηγέτης, είναι:

Η ηγετική θέση της SAP σ’ αυτές τις έρευνες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις που έχουν γίνει από πλευράς τεχνολογίας στο SAP S/4HANA και στις καινοτομικές και ευφυείς λύσεις που ενσωματώθηκαν στο ολοκληρωμένο σύστημα ERP, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιλαμβάνουν στοιχεία μηχανικής μάθησης, διαρκή παρακολούθηση όλων των χαρακτηριστικών και αυτοματισμούς μέσω ρομποτικών διαδικασιών. Η IDC MarketScape θεωρεί, επίσης, ως κρίσιμο παράγοντα στο πλαίσιο των ερευνών της την προσαρμογή στις απαιτήσεις της παγκοσμιοποίησης, ιδιότητα που κάνει το SAP S/4HANA Cloud ιδιαίτερα ελκυστικό στους μεγαλύτερους οργανισμούς, για τους οποίους η τοπικοποίηση μπορεί να είναι μια δύσκολη και δαπανηρή υπόθεση. Η SAP ανακηρύχθηκε, επίσης, ηγέτης στην έρευνα IDC MarketScape: Worldwide SaaS and Cloud-enabled Enterprise Finance & Accounting Applications 2020 Vendor Assessment. 4

«Οι οργανισμοί παροχής υπηρεσιών, οι μικρομεσαίες αλλά και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκσυγχρονίζουν τη λειτουργία τους και μετασχηματίζουν το χαρτοφυλάκιο των επιχειρηματικών εφαρμογών τους, τοποθετώντας το ERP στην κορυφή της λίστας τους», τόνισε ο Mickey North Rizza, αντιπρόεδρος των προγραμμάτων της IDC στους χώρους των επιχειρηματικών εφαρμογών και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Για να προσθέσει ότι «υπάρχει μεγάλη ζήτηση για SaaS και Cloud-enabled συστήματα ERP, όπως το SAP S/4HANA, επειδή προσφέρουν μια ολοκληρωμένη και σε πραγματικό χρόνο εικόνα των λειτουργιών και διαδικασιών μιας επιχείρησης, κάτι που σήμερα είναι σημαντικότερο από ποτέ άλλοτε, καθώς πολλές πλέουν σε ‘αχαρτογράφητα νερά’».

Με τις κορυφαίες λύσεις της για αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών (PSA) και τις ERP εφαρμογές της για μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, η SAP είναι έτοιμη να καλύψει τις ψηφιακές ανάγκες όλων των επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητά τους στις νέες απαιτήσεις.