Η LG Electronics (LG) κυκλοφόρησε τα καινοτόμα, νέα Ergo concept monitors, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να μεταφέρουν την παραγωγικότητα, την άνεση και την ευκολία σε ένα άλλο επίπεδο.

Αποτελούν ιδανική επιλογή για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που εργάζονται από το σπίτι λόγω της πανδημίας. Σε συνδυασμό με τα LG UltraGear™, UltraWide™, UltraFine™ και QHD monitors, που προσφέρουν ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων και την κομψή και απλή λύση USB-C One Cable, το Ergo concept design παρέχει την απόλυτη ευελιξία στο χώρο εργασίας ή στο gaming room.

Οι νέες οθόνες εξοικονομούν περισσότερο χώρο και προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν γρήγορα και εύκολα τη θέση των εντυπωσιακών IPS οθονών της LG για να ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό τους, οι κάτοχοι μπορούν να μετακινήσουν την οθόνη προς τα έξω, μέχρι το επίπεδο των ματιών ή προς τα κάτω στο επίπεδο του γραφείου, να της δώσουν κλίση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω και να τη στρέψουν, ακόμη, κατά 90 μοίρες1. Αυτό καθιστά δυνατή τη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους ή την επίτευξη οποιασδήποτε εργασίας αναλαμβάνουν.

Οι LG Ergo οθόνες μπορούν να μετακινηθούν πάνω ή κάτω σε εύρος 130 χιλιοστών, κοντά ή μακριά από το χρήστη σε βάθος 180 χιλιοστών, ενώ δίνουν, επίσης, τη δυνατότητα περιστροφής προς την αντίθετη κατεύθυνση (έως 280 μοίρες) – χαρακτηριστικό που είναι ιδιαίτερα βολικό για ομαδική εργασία. Με κλίση έως και 25 μοίρες προς κάθε κατεύθυνση και με δυνατότητα περιστροφής οριζόντια ή κάθετα, μπορούν να ικανοποιήσουν τις προτιμήσεις κάθε χρήστη, παρέχοντας πλήρη ελευθερία και απόλυτη άνεση είτε εργάζονται, είτε παίζουν παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο.

Χρησιμοποιώντας έναν σφιγκτήρα τύπου C, τo monitor στερεώνεται εύκολα στην άκρη του γραφείου ή του τραπεζιού, εξοικονομώντας χώρο σε σχέση με μια συμβατική βάση οθόνης. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στην οπή καλωδίου και να ασφαλίζεται με τον συμπεριλαμβανόμενο σφιγκτήρα τύπου Τ, με τα καλώδια να είναι τακτοποιημένα για έναν καθαρό και χωρίς ακαταστασία χώρο εργασίας.

Το Ergo concept θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε πέντε από τα premium IPS monitors της LG: το UltraGear™ 1ms (GTG) gaming (μοντέλο 27GN88A), το 21:9 UltraWide™ (μοντέλο 34WN780), τα UltraFine 4K (μοντέλα 32UN880 και 27UN880) και το QHD (μοντέλο 27QN880). Κάθε μοντέλο στη σειρά διαθέτει ένα IPS panel που εξασφαλίζει ζωντανές, ρεαλιστικές εικόνες με ακριβή απόδοση χρωμάτων, εξαιρετική αντίθεση και ευρεία γωνία θέασης, ενώ τα περισσότερα υποστηρίζουν τη συνδεσιμότητα USB-C 2για ευρύτερη συμβατότητα με τα τελευταία laptops και άνετη φόρτιση χωρίς τη χρήση προσαρμογέα.

1 Η δυνατότητα περιστροφής δεν είναι διαθέσιμη στο μοντέλο 34WN780.

2 Το USB-C δεν υποστηρίζεται στα μοντέλα 27GN88A και 34WN780.