Δοκιμάσαμε το σκληροτράχηλο smartwatch της Honor και διαπιστώσαμε πως δεν αντέχει μόνο τις κακουχίες, αλλά και την έλλειψη φορτιστή για σχεδόν ένα μήνα!

Στη ζωή μας έχουμε ήδη το άγχος της συχνής φόρτισης αρκετών ηλεκτρονικών συσκευών. Το να προσθέσουμε ακόμα ένα gadget στη λίστα όσων μας ζητούν σχεδόν καθημερινά να τα βάλουμε στην πρίζα, δεν ακούγεται ό,τι πιο ευχάριστο. Το γεγονός αυτό δείχνει να αναγνωρίζει η Honor, ρίχνοντας στην «αρένα» των «έξυπνων» ρολογιών ένα smartwatch ικανό να ανατρέψει τα δεδομένα. Είχαμε την ευκαιρία να το πάρουμε στα χέρια μας αρκετά πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην ελληνική αγορά και ακόμα δεν λέει να φύγει από αυτά, ούτε καν για φόρτιση! Με μια απλή, τυπική χρήση (δεν φημιζόμαστε άλλωστε για τις επιδόσεις μας σε outdoor δραστηριότητες!), καταφέραμε να διατηρήσουμε το Honor Watch GS Pro για 24 ημέρες, από την ημέρα που το φορέσαμε μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Σύμφωνα με την Honor, ακόμα και 25 μέρες αυτονομίας είναι εφικτές αν δεν γίνει κατάχρηση ορισμένων λειτουργιών της συσκευής, μιας και μιλάμε για ένα ρολόι… φορτωμένο με high-tech «καλούδια»! Ακόμα, όμως, κι αν το προορίζετε για βαριά χρήση, οι δύο εβδομάδες αυτονομίας είναι απόλυτα εφικτές, ενώ για όσους δεν λένε να κλείσουν ποτέ το outdoor GPS mode, 100 ώρες χρήσης θα τους χωρίσουν από την επόμενη φόρτιση.

Περνώντας περισσότερες στρατιωτικές δοκιμασίες κι από… κομάντο

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 14 τύποι MIL-STD-810G τεστ πιστοποιούν το rugged design του Honor Watch GS Pro. Βροχή, άμμος, υγρασία, σκόνη, χτυπήματα, μεταβολές σε υψόμετρο, ακραίες θερμοκρασίες (-40οC έως 70οC), απότομη μετάβαση από υψηλή σε χαμηλή θερμοκρασία (και το αντίστροφο), έντονη ηλιακή ακτινοβολία είναι μερικοί μόνο από τους κινδύνους που δεν τρομάζουν το υψηλής ποιότητας κατασκευής ρολόι. Από συνηθισμένες «απειλές» της καθημερινότητας, μέχρι τις δοκιμασίες στις οποίες μπορεί να υποβάλλουν μια συσκευή τα extreme sports, τίποτα δεν μπορεί να βλάψει τον αχώριστό σας σύμμαχο. Τα πλήκτρα του είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, μαρτυρώντας τις τάσεις ενός ρολογιού που παντρεύει «εξυπνάδα» με αντοχή.

«Γεροδεμένο» design

Μεγάλο, επιβλητικό και στιβαρό, το Honor Watch GS Pro διαθέτει εμφάνιση που υπογραμμίζει τον προορισμό του: την περιπέτεια! Φτιαγμένο για όσους αγαπούν τη δράση, το ολοκαίνουριο ρολόι της Honor δεν υπακούει απλά στα στρατιωτικού τύπου πρωτόκολλα MIL-STD-810G, αλλά τα δείχνει κιόλας. Το bezel παραπέμπει σε ρολόι καταδύσεων, ενώ η πρόσοψη μπορεί να ακολουθήσει το δικό σας προσωπικό στιλ, μιας και οι επιλογές εναλλακτικών watch faces είναι αναρίθμητες.

Route Back: Για όσους δεν ακολουθούν την πεπατημένη

Το υψηλής ακρίβειας ενσωματωμένο dual GPS σύστημα αναλαμβάνει να σας γυρίσει πίσω στην αφετηρία σας, ακόμα κι αν έχετε… χαθεί σε βουνά και δάση! Η λειτουργία «Route Back» σάς δίνει την ελευθερία να μην ακολουθείτε την… πεπατημένη, αλλά να επιλέγετε αχαρτογράφητα μονοπάτια, μιας και μπορεί να σας παρακολουθεί ακόμα και όταν είστε offline, για να σας δώσει αξιόπιστες οδηγίες επιστροφής. Ο μοναδικός χάρτης που θα χρειαστείτε για τις εξερευνήσεις σας θα βρίσκεται στον καρπό σας. Οι φίλοι της περιπέτειας σίγουρα θα εκτιμήσουν και τις επιπλέον πληροφορίες που μπορεί να προσφέρει το Honor Watch GS Pro, όπως ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου, παλιρροιακές και σεληνιακές φάσεις,  καθώς και ειδοποιήσεις για απότομες μεταβολές του καιρού.

Με φίλαθλες τάσεις

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το Honor Watch GS Pro λατρεύει κάθε αθλητική δραστηριότητα. Πάνω από 100 modes εκγύμνασης (18 professional workout modes και 85 customised workout modes) υποστηρίζουν κάθε τύπου προπόνηση. Σε περίπτωση που οι χιονισμένες βουνοπλαγιές μονοπωλούν το ενδιαφέρον σας τον χειμώνα, ένας προσωπικός προπονητής σκι κρύβεται μέσα στο λογισμικό του ξεχωριστού αυτού smartwatch, μιας και έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην καταγραφή δεδομένων μιας πλειάδας διαφορετικών ski modes.

Υγεία πάνω από όλα!

Το Honor Watch GS Pro θα σας βοηθήσει να αγγίξετε τα όριά σας, δίχως όμως να υπερβείτε τα όρια που θέτει η υγεία σας. Η αδιάκοπη εποπτεία δεδομένων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας, όπως συνεχής καταγραφή των καρδιακών παλμών και του στρες, παρακολούθηση ποιότητας ύπνου και μέτρηση επιπέδου οξυγόνου στο αίμα (SpO2), φροντίζει να σας συμβουλεύει συνετά, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα κάθε σας δραστηριότητας.

Και fit και smart

Εκτός από τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά που αφορούν την εκγύμναση και την παρακολούθηση της υγείας σας, ένα smartwatch οφείλει να είναι και… smart. Και τι πιο έξυπνο από το να μπορείτε να απαντάτε στις κλήσεις σας από το ίδιο σας το ρολόι, ακόμα και όταν το κινητό βρίσκεται στην τσάντα σας! Χάρη στο ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, το Honor Watch GS Pro σάς επιτρέπει όχι μόνο απλά να δείτε ποιος σας καλεί, αλλά και να απαντήσετε χωρίς να διακόψετε τη δραστηριότητά σας (όπως π.χ. το πρωινό σας τρέξιμο).  Στον αποθηκευτικό χώρο του ρολογιού μπορείτε να στεγάσετε έως και 500 τραγούδια για να τα απολαμβάνετε, ακόμα κι αν έχετε επιλέξει να αφήσετε το κινητό σας σπίτι όσο αθλείστε εκτός.