To www.you.gr, το ηλεκτρονικό κατάστημα του Ομίλου Quest, ανακοινώνει τη διάθεση της νέας πρωτοποριακής υπηρεσίας αυτοματοποιημένου ελέγχου στοιχείων και άμεσης ολοκλήρωσης της αγοράς για όσους επαγγελματίες δικαιούνται αγορές με απαλλαγή ΦΠΑ για ορισμένα ήδη τεχνολογίας.

H νέα πρωτοποριακή υπηρεσία, λαμβάνει υπόψη της τις διατάξεις του άρθρου 39α, παρ. 5 του Κώδικα ΦΠΑ της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την οποία ορισμένοι επαγγελματίες μπορούν να αγοράσουν κινητά, κονσόλες παιχνιδιών, laptop και tablet χωρίς να καταβάλουν ΦΠΑ στον Πωλητή.

Σύμφωνα με την υλοποίηση του www.you.gr, όταν ένας πελάτης επιλέξει αγορά με τιμολόγιο, στο στάδιο της ολοκλήρωσης της παραγγελίας του (check out), εάν στην πρόθεσή αγοράς του συμπεριλαμβάνονται προϊόντα που υπόκεινται στη διάταξη, γίνεται αυτόματη διασύνδεση με την ΑΑΔΕ, έλεγχος του ΑΦΜ του και παρουσίαση της τελικής τιμής αγοράς, με ΦΠΑ ή όχι, ανάλογα με την ιδιότητά του ως υποκειμένου με δικαίωμα πραγματοποίησης συναλλαγής χωρίς την πληρωμή του ΦΠΑ στον Πωλητή. Κατόπιν, συμπληρώνονται από τον αγοραστή τα λοιπά στοιχεία ταυτοποίησης που ζητά το σχετικό άρθρο της ΑΑΔΕ και ολοκληρώνεται η αγορά χωρίς καμία καθυστέρηση.

Οι πελάτες του www.you.gr που επιθυμούν να γνωρίζουν εάν υπόκεινται στη συγκεκριμένη διάταξη μπορούν επίσης, ανεξαρτήτως αγοράς, να επισκεφτούν την ειδική σελίδα https://www.you.gr/special-pages/elenchos-afm και να πραγματοποιήσουν έλεγχο με βάση το ΑΦΜ τους.

Το www.you.gr, με περισσότερα από 20.000 προϊόντα, από 600 Brands, σε περισσότερες από 500 κατηγορίες και την εγγύηση ποιότητας της Info Quest Technologies, συγκαταλέγεται σήμερα στα πλέον δημοφιλή, αξιόπιστα, αμιγώς ηλεκτρονικά ελληνικά καταστήματα. Το www.you.gr εξελίσσεται συνεχώς εμπλουτίζοντας τόσο τη γκάμα των προϊόντων του, όσο και τη λειτουργικότητά του, προσδοκώντας να δημιουργεί κάθε φορά μία εξαιρετική εμπειρία σε κάθε πελάτη του, που θέλει να βρίσκει αυτό που χρειάζεται και να κάνει γρήγορα, εύκολα, οικονομικά και ευχάριστα τις αγορές του.