H Panasonic με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοινώνει την LUMIX S5, μία νέα υβριδική φωτογραφική μηχανήmirrorless πλήρους καρέ που πετυχαίνει απαράμιλλη απόδοση τόσο στο βίντεο όσο και στη φωτογραφία, αλλά και εκπληκτική ευελιξία τόσο σε φωτογράφους όσο και σε βιντεογράφους.

Η S5 είναι διαθέσιμη στην τιμή των 2.199€ για “σώμα μόνο” ή στην τιμή των 2.499€ για το kit που περιλαμβάνει τον φακό LUMIX της σειράς S 20-60mm f3.5-5.6 (οι τιμές είναι προτεινόμενες λιανικής).

Στην καρδιά της η LUMIX S5 περιέχει έναν αισθητήρα πλήρους καρέ 35mm, τεχνολογίας CMOS, με ανάλυση 24,2 Mpixels, που προσφέρει απλόχερα ευρεία δυναμική περιοχή και υψηλή ευαισθησία. Επιπλέον, η S5 κάνει πραγματικότητα τη λήψη βίντεο σε υψηλή ευαισθησία με κρυστάλλινη καθαρότητα, σε ανώτερη τιμή ISO 51200, χάρη στην υιοθέτηση της τεχνολογίας Dual Native ISO.

Σαν πρωτοπόρος των υβριδικών φωτογραφικών μηχανών mirrorless, η LUMIX της Panasonic διαθέτει την μεγαλύτερη γκάμα μηχανών που γράφουν βίντεο 4Κ 10-bit.*1 Το τελευταίο μέλος της οικογένειας, η LUMIX S5, έχει τη δυνατότητα εσωτερικής εγγραφής 4K 60p/50p 4:2:0 10-bit και 4K 30p/25p 4:2:2 10-bit. Μπορεί επίσης να εξάγει από το HDMI της βίντεο σε 4K 60p/50p 4:2:2 10-bit. Για την εσωτερική εγγραφή 4K 30p/25p 4:2:0 8-bit δεν υπάρχει περιορισμός στη διάρκεια της εγγραφής, καθώς η μοναδική τεχνολογία της Panasonic για την καταστολή της θερμοκρασίας καθιστά δυνατή την σταθερή και συνεχή εγγραφή βίντεο.

Η LUMIX S5 προσφέρει δυναμική περιοχή 14+ stops, που είναι τόσο ευρεία όσο εκείνη των κινηματογραφικών καμερών. Προσφέρει επίσης συμβατότητα με τα VLog / VGamut και με το δημοφιλές VariCam colour science. Παρέχεται επίσης μία ποικιλία από φορμά εγγραφής και λειτουργίες όπως η Λειτουργία Αναμορφικής Εγγραφής 4:3, Αργή & Γρήγορη Κίνηση, λειτουργία εγγραφής 4K/60pμε ιντερβαλόμετρο και εγγραφή εικόνας 4K HDR.

Η LUMIX S5 αποδίδει επίσης βελτιωμένη Αυτόματη Εστίαση υψηλής ταχύτητας και υψηλής ακρίβειας τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο. Αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη στη χρήση τεχνολογίας “βαθείας εκμάθησης” που διαθέτει ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο των θεμάτων, όπως το μάτι ενός ανθρώπου, το πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα.

Χάρη σε μία νέα μπαταρία, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, υψηλής χωρητικότητας 2.200mAh, η S5 μπορεί να τραβήξει περίπου 470 φωτογραφίες (με χρήση του LVF) ή 1.500 φωτογραφίες στην λειτουργία Power Save LVF. Είναι συμβατή με τροφοδοσία και φόρτιση μέσω USB. Διαθέτει επίσης διπλή υποδοχή κάρτας SD (1 x UHSIIx και 1 x UHSI), WiFi 5GHz/2.4GHz και συνδεσιμότητα Bluetooth 4.2.

Σχεδιασμένη να αντέχει σε πιτσίλισμα νερού και σε σκόνη χαρίζει στους επαγγελματίες σιγουριά ότι θα ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες.

To σύστημα φωτογραφικών μηχανών mirrorless πλήρους καρέ της σειράς S της LUMIX υιοθετεί το σύστημα μοντούρας LMount παρέχοντας έτσι μία μεγάλη επιλογή από διαφορετικούς φακούς από τις Panasonic, Leica Camera και Sigma. Η Panasonic προσφέρει τώρα τέσσερα καινοτόμα μοντέλα στη σειρά Sτης LUMIX με φωτογραφικές μηχανές mirrorless – τις S1, S1H, S1R και τη νέα S5. Η LUMIX S1 είναι μία προηγμένη υβριδική φωτογραφική μηχανή για υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο. Η S1H έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί ειδικά για την παραγωγή ταινιών και η S1R είναι ιδανική για λήψη φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. Η LUMIX S5 συμπυκνώνει όλη την ουσία αυτών των φωτογραφικών μηχανών της σειράς S σε ένα πιο συμπαγές, ελαφρύ σώμα. Με αυτή τη γκάμα, η Panasonic δεσμεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων των δημιουργών, ανταποκρινόμενη στην πρόκληση της συνεχούς εξέλιξης της κουλτούρας φωτογραφιών / βίντεο στη νέα ψηφιακή εποχή.

*1 όσο αφορά τις φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμο φακό χωρίς καθρέφτη, έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2020.

Εξαιρετική απόδοση στην εγγραφή βίντεο για δημιουργία ταινιών κινηματογραφικής ποιότητας.

H LUMIX S5 προσφέρει την κορυφαία στην κατηγορία της απόδοση στο βίντεο και μπορεί να εγγράψει εσωτερικά σε 4K 60p/50p 4:2:0 10-bit και 4K 30p/25p 4:2:2 10-bit έως 30 λεπτά. Μπορεί επίσης να βγάλει στην έξοδο HDMI σήμα εικόνας 4K 60p/50p 4:2:2 10-bit. Για την εσωτερική εγγραφή 4K 30p/25p 4:2:0 8-bit δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός.

Για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η απόδοση της S5, μία αναβάθμιση firmware έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2020. Εκτός από την εγγραφή C4K, η αναβάθμιση θα προσθέσει την έξοδο δεδομένων RAW βίντεο σε ATOMOS NINJA V μέσω HDMI σε ανάλυση 5.9K (5888x3312) 29.97p/25p, 4K (4128x2176) 59.94p/50p και Anamorphic 3.5K (3536x2656)/50p. Πολλές νέες λειτουργίες που βοηθάνε την εγγραφή βίντεο, όπως το Vector Scope Display, η Ρύθμιση Master Pedestal και η Λειτουργία SS/Gain (SEC/ISO,ANGLE/ISO, SEC/dB) θα είναι επίσης διαθέσιμες. Επίσης τα L.MonochromeS και L.ClassicNeo είναι οι δύο νέες επιλογές που θα προστεθούν στο Photo Style.

Η LUMIX S5 αποδίδει δυναμική περιοχή μεγαλύτερη από 14 στοπ, πρακτικά την ίδια με εκείνη των κινηματογραφικών καμερών, ώστε να περιγράφει με ακρίβεια τα πάντα, από τις σκοτεινές έως τις φωτεινές περιοχές. Η ικανότητά της να συλλαμβάνει με ακρίβεια τα χρώματα και τους τόνους του δέρματος είναι απαραίτητη για κάθε δημιουργό ταινιών. Η LUMIX S5 εισάγει το περίφημο colourscience της σειράς κινηματογραφικών καμερών VariCam της Panasonic, καθώς και τα VLog και VGamut.

Το VLog δημιουργεί μία “επίπεδη” εικόνα αλλά συγχρόνως διατηρεί όλες τις πληροφορίες χρώματος, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα να “παίξει” κανείς με την εικόνα κατά το postproduction. Ο αισθητήρας CMOS της LUMIX S5 αποδίδει μία ευρεία χρωματική γκάμα, γνωστή ως VGamut, που είναι ο ιδανικός χρωματικός χώρος (colour space) της S5, και είναι ευρύτερος από το BT.2020. Το VLog έχει χαρακτηριστικά καμπύλης καταγραφής που θυμίζουν αρνητικό φιλμ και το VGamut προσφέρει χρωματικό χώρο ακόμη μεγαλύτερο από το φιλμ. Μπορείτε να κατεβάσετε 35 LUTs μετατροπής για τις κινηματογραφικές κάμερες VariCam, δωρεάν για χρήση στη LUMIX S5. Είναι εύκολο να ταιριάξετε τον χρωματικό τόνο με τα βίντεο που έχουν εγγραφεί με το VLog στις S1H / S1 και με το VLog L στις GH5 / GH5S. Πρακτικά εργαλεία όπως ένα Waveform Monitor και VLog View Assist είναι επίσης διαθέσιμα.

Με τη λειτουργία Slow & Quick μπορείτε να τραβήξετε εξαιρετικά βίντεο με αργή και γρήγορη κίνηση σε 4K (1-60 καρέ/δευτερ., γρήγορη κίνηση 30x έως αργή κίνηση 2.5x) ή σε FHD (1-180 καρέ/δευτερ., γρήγορη κίνηση 60x έως αργή κίνηση 7.5x)*1. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AF*2 για να τραβήξετε το θέμα σας σωστά εστιασμένο και σε αυτή τη λειτουργία. Επίσης, η πρόσβαση στη λειτουργία αυτή μπορεί να γίνει και απευθείας από τον περιστροφικό επιλογέα λειτουργιών.

Η εγγραφή βίντεο HDR (High Dynamic Range) σε 4K είναι επίσης εφικτή, ώστε να αναπαράξετε ρεαλιστικά τόσο τις φωτεινές όσο και τις σκοτεινές περιοχές μιας εικόνας. Η S5 γράφει βίντεο με μία καθορισμένη καμπύλη gamma, συμβατή με ITUR BT.2100, και ο χρήστης μπορεί τώρα να επιλέξει Hybrid Log Gamma(HLG) στο Photo Style. Η λειτουργία λήψης φωτογραφιών HLG*2 παρέχει μία ευρύτερη δυναμική περιοχή για την αναπαραγωγή του φωτός και της σκιάς με πιο φυσική αντίθεση. Οι φωτογραφίες HLG μπορούν επίσης να παραχθούν ως αρχείο HSP *3 με συμπιεσμένα σήματα υψηλής φωτεινότητας στην πλήρη του ανάλυση (5.888 x 3.312, σε 16:9) και φυσικά σαν αρχεία JPEG/RAW. Ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει αυτές τις ζωντανές εικόνες στις τελευταίες τηλεοράσεις 4K της Panasonic που είναι συμβατές με HLG μέσω σύνδεσηςμε καλώδιο HDMI ή σε άλλες συσκευές συμβατές με HLG.

Σε συνεχόμενη λήψη (ριπή), η λειτουργία 6K PHOTO*4 σάς δίνει τη δυνατότητα να συλλάβετε μοναδικές στιγμές, που δεν πρέπει να χαθούν, σε 30 fps εξάγοντας το καρέ με το καλύτερο στιγμιότυπο από ένα αρχείο ριπής 6Κ (σε αναλογία πλευρών 4:3 ή 3:2) και αποθηκεύοντάς το σαν φωτογραφία υψηλής ανάλυσης περίπου 18 Mpixels.

*1 H λειτουργία AF (αυτόματη εστίαση) περνάει σε κατάσταση χειροκίνητης εστίασης (MF) όταν επιλεχθείαριθμός καρέ 150 fps ή περισσότερο. Η γωνία θέασης μειώνεται όταν ο αριθμός καρέ ρυθμιστεί στα 180fps. Η εγγραφή σταματάει όταν η διάρκεια της συνεχόμενης εγγραφής φτάσει τα 30 λεπτά.

*2 Το “HLG (Hybrid Log Gamma)” είναι ένα φορμά HDR βασισμένο σε διεθνές πρότυπο (ITUR BT.2100).

*3 Το “HSP” είναι ένα φορμά εικόνας HDR που χρησιμοποιεί την τεχνολογία εικόνας HLG.

*4 Η λειτουργία 6K PHOTO είναι μία λειτουργία λήψης υψηλής ταχύτητας που “αποκόπτει” ένα καρέ απόμία λήψη βίντεο 4:3 ή 3:2 με ανάλυση περίπου 18 Mpixels (περίπου 6000 x 3000 ενεργά pixels).

Υψηλή ποιότητα εικόνας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τον Διπλό Σταθεροποιητή Εικόνας (Dual I.S.) να καταστέλει το θόλωμα.

Η LUMIX S5 προσφέρει ευρεία δυναμική περιοχή και αναπαράγει οξείες εικόνες με ξεχωριστή καθαρότητα. Ο θόρυβος ελαχιστοποιείται ακόμα και όταν γίνεται λήψη στο μέγιστο ISO 51200 της υψηλής ευαισθησίας, καθιστώντας έτσι την S5 την ιδανική φωτογραφική μηχανή για χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η LUMIX S5 διαθέτει διπλή εγγενή ευαισθησία (Dual Native ISO), μία τεχνολογία που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από την Panasonic στην σειρά επαγγελματικών κινηματογραφικών καμερών VariCam. Κανονικά, ο θόρυβος αυξάνεται όσο η ευαισθησία αυξάνεται σε έναν αισθητήρα εικόνας με μονή εγγενή ευαισθησία. Όμως, ο αισθητήρας Dual Native ISO της S5 ελαχιστοποιεί την δημιουργία θορύβου, επιλέγοντας το κατάλληλο κύκλωμα που θα χρησιμοποιήσει σύμφωνα με την ευαισθησία πριν από την επεξεργασία του κέρδους. Σαν αποτέλεσμα, επιτρέπει τη λήψη στο μέγιστο της υψηλής ευαισθησίας των ISO 51200. Το Dual Native ISO δίνει στους δημιουργούς ταινιών μια μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνικών επιλογών καθώς και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν λιγότερο φως στην τοποθεσία της κινηματογράφισης, εξοικονομώντας χρόνο. Oι δύο ευαισθησίες του συστήματος Dual Native ISO της LUMIX S5 είναι 640 και 4000.*1

Εκμεταλλευόμενη πλήρως τον υψηλής ανάλυσης αισθητήρα της, η LUMIX S5 προσφέρει μία Λειτουργία Υψηλής Ανάλυσης που αναπαράγει πιστά και με ακρίβεια τις λεπτομέρειες που θα αποθηκευτούν σαν μία όμορφη, υψηλού ρεαλισμού φωτογραφία, όχι μόνο σε RAW αλλά και σε JPEG. Οκτώ συνεχόμενες φωτογραφίες λαμβάνονται αυτόματα ενώ ο αισθητήρας ολισθαίνει, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό του Σταθεροποιητή Εικόνας Body I.S. και συντίθενται σε μία φωτογραφία των 96 Mpixels (12.000 x 8.000 pixels) από τον επεξεργαστή Venus Engine, που έχει ανεβάσει στο μέγιστο την ταχύτητα επεξεργασίας σήματος. Αυτή η φανταστική υψηλής ανάλυσης φωτογραφία είναι ιδανική για φωτογραφία τοπίου και για σταθερά αντικείμενα υψηλής τέχνης με πολύ φίνες λεπτομέρειες, με τη χρήση τριπόδου. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με αντικείμενα που κινούνται μέσα στο καρέ, επιλέγοντας την αντίστοιχη υπο-λειτουργία.

Η LUMIX S5 ενσωματώνει τον Σταθεροποιητή Εικόνας Body I.S. που προσφέρει μια πολύαποτελεσματική διόρθωση του θολώματος από το κούνημα του χεριού. H Panasonic ανέπτυξε έναν αλγόριθμο που υπολογίζει με ακρίβεια την πληροφορία για το κούνημα, πληροφορία που συλλαμβάνειόχι μόνο από τον γυροσκοπικό αισθητήρα, αλλά και από τον αισθητήρα εικόνας και τον αισθητήρα επιταχυνσιόμετρου. Αυτό επιτρέπει ακριβέστερη ανίχνευση και αντιστάθμιση του κουνήματος, καθιστώντας δυνατή τη χρήση χαμηλότερης ταχύτητας φωτοφράχτη κατά 5 στοπ*2. Συνδυάζοντας τον Body I.S. (διόρθωση σε 5 άξονες) στο σώμα της μηχανής και τον O.I.S. (Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας, διόρθωση σε 2 άξονες) στο εσωτερικό των φακών της σειράς S της LUMIX, ο Dual I.S.2 αντισταθμίζει το θόλωμα της εικόνας λειτουργώντας σε 5 άξονες και επιτρέποντας τη χρήση χαμηλότερης ταχύτητας φωτοφράκτη κατά 6,5 στοπ*3.

Είναι εξαιρετικά ευεργετικό σε λήψεις με τηλεφακό και σε αντίξοες συνθήκες, όπως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε λήψεις με το ένα χέρι. Ο Dual I.S.2 με διόρθωση σε 5 άξονες λειτουργεί τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του 4K. Το BODY I.S. αντισταθμίζει το κούνημα της μηχανής ακόμα κι όταν χρησιμοποιούνται άλλοι φακοί LMount, χωρίς O.I.S.

Με τη λειτουργία Live View Composite, η μηχανή απελευθερώνει τον φωτοφράκτη σε προκαθορισμένα βήματα χρόνου έκθεσης και συνθέτει τα μέρη με υψηλή φωτεινότητα για να παράγει μία μονή φωτογραφία. Σε αντίθεση με την λειτουργία bulb όπου η συνολική φωτεινότητα κάθε διαδοχικής εικόνας συσσωρεύεται κατά τη λήψη, στην λειτουργία Live View Composite ανιχνεύονται μόνο το θέμα του ενδιαφέροντός σας και οι φωτεινές περιοχές και ο χρήστης μπορεί προσεκτικά να τα συνθέσει ενώ βλέπει μέσα από τη ζωντανή προθέαση. Αυτό είναι χρήσιμο για να φωτογραφίζετε πυροτεχνήματα ή αστέρια σε νυχτερινό ουρανό, όταν το background δεν χρειάζεται αύξηση του gain.

*1 Όταν σαν λειτουργία λήψης έχει επιλεγεί το VLog. Η ευαισθησία ποικίλει, και εξαρτάται από τηνεπιλεγμένη λειτουργία λήψης.

*2 Με βάση το στάνταρ της CIPA [Κατεύθυνση Yaw/Pitch: απόσταση εστίασης f=60mm με χρήση του SR2060].

*3 Με βάση το στάνταρ της CIPA [Κατεύθυνση Yaw/Pitch: απόσταση εστίασης f=200mm με χρήση του SE70200]. Πρέπει να έχει γίνει ενημέρωση firmware στην τελευταία του έκδοση.

Η Υψηλής Ταχύτητας – Υψηλής Ακρίβειας Αυτόματη Εστίαση επιτυγχάνεται χάρη στην υποστήριξη από τεχνολογία ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο.

H LUMIX S5 χρησιμοποιεί βελτιωμένη επεξεργασία για να πετύχει την Υψηλής Ταχύτητας – Υψηλής Ακρίβειας αυτόματη εστίασή της, τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο. Συνδυάζοντας το ContrastAF με την τεχνολογία DFD (Depth From Defocus), εστιάζει στον στόχο της σε περίπου 0,08 sec*1. Σαν μηχανή που αριστεύει σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό, η LUMIX S5 εκτοξεύει την απόδοσή της στην ανίχνευση του φωτός στο εντυπωσιακό -6EV*2 με το Low Light AF, χάρη στην υψηλότερη ευαισθησία και την μικρορύθμιση βελτιστοποίησης του αισθητήρα της. Με μέγιστη ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ αισθητήρα και φακού τα 480 fps, οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως αυτή την Υψηλής Ταχύτητας Υψηλής Ακρίβειας Αυτόματη Εστίαση όταν χρησιμοποιείται φακός της σειράς S τηςLUMIX.

Η LUMIX S5 ενσωματώνει επίσης μία εξελιγμένη τεχνολογία βαθείας εκμάθησης που ανιχνεύει συγκεκριμένα αντικείμενα – ανθρώπους και γρήγορα κινούμενα ζώα, όπως σκύλοι, γάτες και πουλιά. Πιο συγκεκριμένα, για τους ανθρώπους, εκτός από τα μάτια, το πρόσωπο και το σώμα, το κεφάλι επίσης ανιχνεύεται ξεχωριστά από την τεχνολογία ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στην εστίαση. Η μηχανή κλειδώνει και ακολουθεί το αντικείμενο ακόμα κι όταν κινείται γρήγορα, όταν στρέψει την πλάτη του στη μηχανή, ανεβοκατεβάσει το κεφάλι του ή φύγει μακριά.

Επιπλέον, οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία DFD έχουν βελτιώσει την Συνεχή Αυτόματη Εστίαση (AFC), που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί το αντικείμενό του, είτε αυτό κινείται με αργή ή με γρήγορη ταχύτητα, και να το συλλάβει με οξεία εστίαση μόλις πατήσει το κουμπί απελευθέρωσης του φωτοφράκτη.

*1 11EV, με τον φακό SR24105 στην ευρυγώνια θέση του (CIPA) στη ρύθμιση LVF120 fps.

*2 σε ISO100, F1.4, AFS

Αξιόπιστη και ευέλικτη για την μέγιστη δημιουργική ελευθερία

Η συμπαγής LUMIX S5 εκτοξεύει θεαματικά την ευκολία μεταφοράς ενώ συνεχίζει να πετυχαίνει αξιοθαύμαστη απόδοση. Για να ανταπεξέλθει σε βαριά χρήση σε εξωτερικούς χώρους, η LUMIX S5 αποτελείται από ένα πλήρως χυτοπρεσαριστό πλαίσιο από κράμα μαγνησίου και είναι ανθεκτική στη σκόνη και το πιτσίλισμα από νερό*1. Με ιδανική διάταξη των μερών της με σκοπό την αποτελεσματική διάχυση της θερμότητας, η θερμότητα αποβάλλεται, με αποτέλεσμα σταθερή και χωρίς διακοπές εγγραφή βίντεο μεγάλης διάρκειας.

H LUMIX S5 διαθέτει ένα μεγάλο σκόπευτρο (LVF, Live View Finder) με μεγάλο λόγο μεγέθυνσης, περίπου 0.74x, καθώς και μία υψηλής ακρίβειας, υψηλής ταχύτητας οθόνη OLED (Organic LightEmittingDiode) που διαθέτει υψηλή ανάλυση 2,36 kdots. Η τοποθέτηση οθόνης OLED στο LVF προσδίδει απόκριση υψηλής ταχύτητας με την ελάχιστη χρονική καθυστέρηση (lag) των 0,005 sec. Με απόσταση ματιού περίπου 20 mm, προσφέρει υψηλή ορατότητα με άνεση για τους χρήστες που φοράνε γυαλιά.

Μία οθόνη LCD 3” ιντσών και ελεύθερης περιστροφής, με αναλογία πλευρών 3:2 και υψηλή ανάλυση 1,84 kdots προσφέρει και χειρισμό με την αφή. Η σύνθεση κατά τη λήψη, σε διάφορες δημοφιλείς αναλογίες πλευρών, όπως 16:9, 4:3, 1:1, 4:5, 5:4 και 9:16 μπορεί να ελεγχθεί με την λειτουργία Frame Marker. Ο RECFrame Indicator υποδεικνύει αν η μηχανή κάνει εγγραφή ή όχι.

Η LUMIX S5 διπλή υποδοχή καρτών μνήμης SD – μία συμβατή με UHSI και άλλη μία με το υψηλής ταχύτητας, υψηλής χωρητικότητας πρότυπο UHSII (Video Class 90).

Η μπαταρία της μηχανής μπορεί να φορτιστεί είτε από την πρίζα του τοίχου (AC) ή μέσω USB, ανάλογα με την προτίμηση του χρήστη.

Η συμβατότητας με Bluetooth 4.2 (ονομάζεται BLE: Bluetooth Low Energy) προσφέρει συνεχή σύνδεση μεsmartphone/tablet με ελάχιστη κατανάλωση. Οι ρυθμίσεις μίας LUMIX S5 μπορούν να αντιγραφούν και να μεταδοθούν ασύρματα σε άλλες μηχανές S5. Επίσης είναι διαθέσιμο το WiFi 5GHz (IEEE802.11ac)*2 εκτός από το 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n). Αυτό προσδίδει σταθερή και ασφαλή σύνδεση σε εξωτερική φωτογράφιση, για ομαλό χειρισμό από μακριά και μεταφορά αρχείων σε υψηλή ταχύτητα.

*1 Η αντοχή σε σκόνη και πιτσίλισμα από νερό δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει βλάβη όταν αυτός ο φακόςέρθει σε άμεση επαφή με σκόνη και νερό.

*2 Το WiFi 5GHz δεν είναι διαθέσιμο σε κάποιες χώρες.

Προαιρετικά αξεσουάρ και εφαρμογές

Μια ποικιλία αξεσουάρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την LUMIX S5 ώστε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και την άνεση κατά τη χρήση. Ο προσαρμογέας μικροφώνου DMWXLR1 είναι ένας προσαρμογέας τύπου plugin για μικρόφωνο XLR, για την εγγραφή στερεοφωνικού ήχου υψηλής ποιότητας. Είναι ιδανικό για εγγραφή lipsync και έχει ξεχωριστούς διακόπτες που επιτρέπουν τον άμεσο και γρήγορο έλεγχο. Μπορείτε να επιλέξετε μέσω διακόπτη: Μικρόφωνο, Line και πυκνωτικά μικρόφωνα.

Η λαβή μπαταρίας (battery grip) DMW-BGS5 επιτρέπει περίπου 940 φωτογραφίες (με χρήση του LVF) ή 3.000 φωτογραφίες (στην λειτουργία Power Save LVF) με μία έξτρα μπαταρία μέσα στη λαβή. Άλλα διαθέσιμα αξεσουάρ είναι: το ενσύρματο ντεκλανσέρ (DMW-RS2), ο μετατροπέας μπαταρίας (DMW- DCC17, DC coupler) και το τριποδάκι-λαβή (DMW-SHGR1).

Η εφαρμογή tethering της LUMIX προσφέρει απομακρυσμένη λήψη (tether) μέσω USB. Ο χρήστης μπορεί να χειριστεί τη μηχανή, συνδέοντάς την σε ένα PC μέσω του USB και να δει τις εικόνες του στη μεγάλη οθόνη του PC την ώρα της λήψης. Για live streaming μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή LUMIX Tether for Streaming (Beta) με LIVE VIEW.

Η εφαρμογή LUMIX Sync για συσκευές iOS/Android προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς φωτογραφιών σε ένα smartphone ή ένα tablet μέσω εύκολης ασύρματης σύνδεσης. Επιτρέπει, επίσης, τον έλεγχο της μηχανής μέσα από αυτές τις συσκευές.

  • To LMount είναι σήμα ή σήμα κατατεθέν της Leica Camera AG.
  • Το WiFi® είναι σήμα κατατεθέν της WiFi Alliance®
  • Η λέξη και τα λογότυπα Bluetooth® είναι σήματα κατατεθέντα της Bluetooth SIG, Inc. και κάθεχρήση αυτών από την Panasonic Corporation γίνεται μετά από άδεια.
  • Άλλα σήματα και ονόματα ανήκουν στους αντίστοιχους κατόχους.
  • Η σχεδίαση και τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.