Το ViewSonic XG2405 είναι ένα ακόμη gaming monitor 24 ″ 1080p 144Hz με IPS panel, που όμως προσφέρει απίστευτα ακριβή χρώματα, ευρείες γωνίες θέασης και καταπληκτικό χρόνο απόκρισης σε πολύ προσιτή τιμή.

Ποιότητα εικόνας

Το IPS panel της XG2405 εξασφαλίζει σταθερά και ακριβή χρώματα, ανεξάρτητα από τη θέση του χρήστη χάρη στις ευρείες γωνίες θέασης 178 °. Η αναλογία αντίθεσης 1.000: 1 είναι η καλύτερη δυνατή που μπορείτε να έχετε σε τόσο χαμηλό χρόνο απόκρισης και σε τόσο ευρείες γωνίες θέασης. Το ViewSonic XG2405 έχει μέγιστη φωτεινότητα 250-nits , καθιστώντας το κάτι παραπάνω από αρκετά φωτεινό. Επίσης, αποδίδει εξαιρετικά χρώματα, χάρη στην κάλυψη του 104% sRGB και του 89% DCI-P3.

Απόδοση …χωρίς καθυστερήσεις

Το ViewSonic XG2405 έχει πολύ μικρό input lag ~ 4ms, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι, δε θα παρατηρήσετε καμία καθυστέρηση μεταξύ των ενεργειών του χρήστη και του αποτελέσματος στην οθόνη. Η ταχύτητα χρόνου απόκρισης GtG της οθόνης είναι 1 ms. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρεις λειτουργίες overdrive χρόνου απόκρισης: Standard, Advanced και Ultra Fast, αλλά δεν υπάρχει ορατή διαφορά μεταξύ τους, οπότε μπορείτε απλώς να το αφήσετε στο Advanced ή Ultra Fast.

Χαρακτηριστικά

Η ViewSonic XG2405 υποστηρίζει τεχνολογία AMD FreeSync (μέσω HDMI και DisplayPort) που της επιτρέπει να αλλάζει δυναμικά το ρυθμό ανανέωσης, εξαλείφοντας έτσι το tearing και το stuttering της οθόνης.

Άλλες αξιοσημείωτες δυνατότητες περιλαμβάνουν το Black Stabilization (βελτιώνει την ορατότητα σε πιο σκοτεινά παιχνίδια) και διάφορες προκαθορισμένες προεπιλογές εικόνας (FPS, RTS, MOBA, κ.λπ.). Το ViewSonic XG2405 διαθέτει flicker-free backlight και ενσωματωμένο φίλτρο χαμηλού μπλε φωτισμού που επιτρέπει κανείς να παίζει για ώρες χωρίς να κουράζονται τα μάτια. Το μενού OSD (On-Screen Display) είναι αρκετά φιλικό προς το χρήστη και απλό στην πλοήγηση, χρησιμοποιώντας τα πέντε πλήκτρα στο πίσω δεξί μέρος της οθόνης.

Σχεδίαση και συνδεσιμότητα

Ο σχεδιασμός της οθόνης είναι εξαιρετικός, καθώς σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή, παίρνετε μια πλήρως εργονομική βάση με ρύθμιση ύψους έως και 120 mm, περιστροφή και περιστροφή 90 °, κλίση -5 ° / 20 ° και συμβατότητα με VESA mount 100x100mm.

Τα bezels στα πλάγια και στο πάνω μέρος είναι εξαιρετικά λεπτά, ενώ η οθόνη φέρει ματ επίστρωση αντιθαμβωτικής προστασίας, που εξαλείφει τις αντανακλάσεις, χωρίς να αλλοιώνει την ποιότητα της εικόνας.

Υπάρχουν δύο θύρες HDMI 1.4, μία θύρα DisplayPort 1.2, υποδοχή ακουστικών και δύο ενσωματωμένα ηχεία 2W.

Συμπέρασμα

Η ViewSonic XG2405 αποτελεί μια εξαιρετική gaming οθόνη σε πολύ προσιτή τιμή. Διαθέτει υπέροχα χρώματα με ευρείες γωνίες θέασης, ομαλή απόδοση και πολλές επιπλέον δυνατότητες, όπως το FreeSync, το MBR και μια εργονομική βάση!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

ViewSonic XG2405

Ανάλυση

1920×1080 (Full HD)

Ρυθμός ανανέωσης

144Hz

Χρόνος απόκρισης

1ms (GtG)

Μέγεθος

24 ίντσες

Πάνελ

IPS

Φωτεινότητα

250cd/m²

Χρώματα

16,7 εκατομμύρια
104% sRGB

Αναλογία αντίθεσης

1000:1 (static)

Adaptive Sync

FreeSync (48Hz-144Hz)

Ηχεία

2x2W

Θύρες

DisplayPort 1.2, 2x HDMI 1.4, Headphone Jack

Βάση

Προσαρμογή ύψους (mm): 120
Περιστροφή: 90º
Κλίση (Μπροστά/ Πίσω): -5º / 20º