Η Huawei, ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) καθώς και ενεργειακών λύσεων, ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει 100 MW μετατροπέων στοιχειοσειράς HuaweiSUN2000 στην kIEFER TEK E.Π.Ε, μέσω της SKE GmbH, του Value Added Partner και Service Partner για την αγορά φωτοβολταϊκών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η παρεχόμενη ισχύς 100 ΜW μετατροπέων πρόκειται να εγκατασταθεί σε ένα σύμπλεγμα φωτοβολταϊκών πάρκων που ανήκουν σε ενεργειακές κοινότητες αγροτών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η Huawei παρέχει την κορυφαία λύση Smart PV που ενσωματώνει τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία ψηφιακής τεχνολογίας 30 και πλέον ετών. Με εφαρμογές όπως το Smart IV Curve Diagnosis και έξυπνους αλγόριθμους σύνδεσης δικτύου, σε συνδυασμό με αυξημένη δυναμική απόδοση MPPT, την πιστοποιημένη κατά TUV> 99,996% διαθεσιμότητα μετατροπέα καθώς και την επικοινωνία MBUS μέσω των αγωγών AC, η Huawei πρωτοστατεί στη νέα 2.0 εποχή φωτοβολταϊκών με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο όσον αφορά στην παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία και συντήρηση (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια.

Η kIEFER TEK, διανομέας των μετατροπέων Huawei FusionSolar, είναι μια ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και σημαντική εμπειρία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αναλαμβάνει έργα ως EPC Contractor, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν στην ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή αλλά και τη συντήρηση ενεργειακών συστημάτων καθώς και συστημάτων που δρουν στον πρωτογενή τομέα όπως θερμοκήπια και κτηνοτροφικές μονάδες.

Αναφερόμενος στη συνεργασία ο κ. Χρήστος Πετρόχειλος, Γενικός Διευθυντής της kIEFER TEK σημείωσε: «Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τη Huawei και την SKE, σε αυτό το ιδιαίτερο χαρτοφυλάκιο ενεργειακών έργων, για να αξιοποιήσουμε την καινοτόμο τεχνολογία της, τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και την υποστήριξη των τοπικών υπηρεσιών service που θα μας εξασφάλιζαν ομαλή θέση σε λειτουργία, με τη μέγιστη απόδοση, χωρίς σύνθετες υπηρεσίες συντήρησης, μειώνοντας έτσι το λειτουργικό μας κόστος και διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμα την επένδυση των πελάτων μας.»

Όπως δήλωσε ο κ. Sam Zheng, Regional Sales Director της Huawei: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που η kIEFER TEK μας εμπιστεύεται να συμβάλλουμε στην εφαρμογή και αξιοποίηση της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας στην ελληνική γεωργία. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε περισσότερη αξία και μοναδική εμπειρία στους πελάτες μας, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το λειτουργικό τους κόστος και συμβάλλοντας στο όραμά τους να μετατρέψουν την ηλιακή ενέργεια από μια εναλλακτική πηγή ενέργειας σε μια κύρια.»