Συνεχίζοντας να πρωτοστατεί στις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, η HMD Global, αντιπρόσωπος εταιρία των τηλεφώνων Nokia, παρουσιάζει σήμερα μια σειρά από ημερομηνίες-ορόσημα, ενισχύοντας περαιτέρω τη διαρκή δέσμευσή της να παρέχει πάντα “pure”, ασφαλές και ενημερωμένο Android που μπορούν οι fans να εμπιστευτούν.

Τα smartphones της Nokia παραμένουν πρωταγωνιστές τόσο σε επίπεδο ενημερώσεων ασφαλείας όσο και αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος Android, όπως πιστοποιεί η έρευνα της Counterpoint3. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, το 94% της γκάμας των smartphones της Nokia ενημερώθηκε στην τελευταία έκδοση Androidεντός ενός έτους από την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης Android. Αυτό καθιστά τη Nokia το «ταχύτερο» brand που φτάνει σε αυτό το επίπεδο. Αυτή την εβδομάδα, η κυκλοφορία του Android 10 ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των Nokia 3.1 και Nokia 5.1

Ο Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, δήλωσε: «Η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος ενός τηλεφώνου είναι μια περίπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει πολλούς συνεργάτες και άπειρες δοκιμές4. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την κορυφαία διαδικασία που έχουμε εφαρμόσει στον κλάδο σε ότι αφορά στα smartphones Nokia και συνεχίζουμε να την βάζουμε ως βασική μας προτεραιότητα με στόχο να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από τις τελευταίες καινοτομίες Android πριν από τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα τιμών».

Σε ένα χρονικό διάστημα μόλις κάτι περισσότερο από 3 χρόνια, τα smartphones της Nokia ενημερώθηκαν συλλογικά 1.000 φορές – ένα σημαντικό σημείο-σταθμός που αποδεικνύει την ακλόνητη δέσμευση της εταιρείας να διασφαλίσει ότι οι fans της έχουν πάντα πρόσβαση στα πιο ενημερωμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, στο πιο ασφαλές περιβάλλον.

Πιστή στη δέσμευσή της για πλήρη διαφάνεια, η HMD Global κυκλοφορεί σήμερα το χρονοδιάγραμμά5 της για την αναβάθμιση της γκάμας των Android 11-ready συσκευών στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Android. Η αναβάθμιση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2020 με το πρόσφατα διαθέσιμο Nokia8.3 5G και το Nokia 5.3. Αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει ίση υποστήριξη σε όλη τη γκάμα των smartphones ανεξάρτητα από την τιμή και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, οι ιδιοκτήτες των Nokia 2.2 και Nokia 8.1 θα είναι επίσης από τους πρώτους που θα βιώσουν την εμπειρία του Android 11 φέτος.

Το “pure” Android 11 λογισμικό των Nokia smartphones είναι εύκολο στη χρήση και επιτυγχάνει ότι είναι πιο σημαντικό, με τη βελτιωμένη αλληλεπίδραση και χωρίς bloatware:

  • Διαχείριση των συνομιλιών σας: Μείνετε σε επαφή με όσους σας ενδιαφέρουν, διαχειριζόμενοι όλες τις συνομιλίες σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σε ένα μόνο σημείο με το smartphone Nokia.

  • Hey Google, show me my day”: Πατώντας το αποκλειστικό κουμπί Google Assistant6 ή απλά με τη φωνή σας, λαμβάνετε ένα πλήρες στιγμιότυπο όλης της ημέρας σας, ενώ, όταν πρέπει να εστιάσετε ή να χαλαρώσετε, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία του Digital Wellbeing όπως είναι τα Focus και Bedtime modes.

  • Permissions auto-reset: Υποστηρίζοντας τη δέσμευσή μας για παροχή ασφαλών και αξιόπιστων εμπειριών για κινητά, τα smartphones της Nokia με Android 11 θα «επαναφέρουν» τα δικαιώματα των εφαρμογών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό, επιτρέποντας μόνο στις εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας.

Οι συσκευές Nokia είναι “pure”, ασφαλείς και ενημερωμένες – και συνοδεύονται από έως και τρία χρόνια μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας και από διετή ενημερώσεων του λειτουργικού συστήματος, ώστε οι πελάτες να μπορούν να αξιοποιούν στο μέγιστο τα τηλέφωνά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα smartphonesπου κυκλοφόρησαν πρόσφατα, ακόμη και στην κατηγορία entrylevel όπως τα Nokia 3.4 και 2.4, είναι ήδη έτοιμα για το επόμενο βήμα στις καινοτομίες Android – το λειτουργικό Android 12.