Μια ημέρα συνύπαρξης με τις νέες, πρωτοποριακές συσκευές της Samsung ήταν αρκετή για να μας πείσει πως μπορούν να βελτιώσουν άμεσα τον τρόπο που εργαζόμαστε, αθλούμαστε, επικοινωνούμε και διασκεδάζουμε…

Οι εποχές που περνάμε είναι δύσκολες, απρόβλεπτες και ανατρεπτικές. Η τηλεργασία θόλωσε τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε εργασία και ελεύθερο χρόνο, απομακρύνοντας αρκετούς εργαζόμενους από τα εργαλεία και τις διαδικασίες με τη βοήθεια των οποίων είχαν συνηθίσει να είναι παραγωγικοί. Ταυτόχρονα, οι επιλογές για διασκέδαση περιορίστηκαν αισθητά, με αποτέλεσμα μια μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας να βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής. Η τεχνολογία ευτυχώς έρχεται να δώσει λύσεις στη νέα κατάσταση που επικρατεί. Η Samsung παρουσίασε πρόσφατα το ανανεωμένο της οικοσύστημα, μια πληρέστατη σειρά συσκευών ικανή να μεταμορφώσει τον τρόπο που ζούμε κάθε μας ημέρα. Από smartphones μέχρι tablets και από «έξυπνα» ρολόγια μέχρι ακουστικά, ένας «γαλαξίας» προτάσεων έρχεται για να υπηρετήσει την παραγωγικότητα, την υγεία και το χαμόγελό μας! Μια σύντομη περίληψη της εμπειρίας μας με τις ολοκαίνουριες Galaxy συσκευές θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολα και άμεσα είναι ικανές να αλλάξουν την καθημερινότητά μας.

Galaxy Watch3: Η πρώτη καλημέρα

Ο υπεύθυνος για το όμορφο πρωινό μας ξύπνημα, βρίσκεται στον καρπό μας. Το πανέμορφο Galaxy Watch3, εκτός από το χαμόγελο που μας προκαλεί και μόνο αντικρίζοντάς το, χάρη στο υψηλής αισθητικής design του, φροντίζει για την ευεξία μας στο σύνολό της. Με το που ανοίγουμε τα μάτια μας, έχει ήδη καταγράψει και βαθμολογήσει την ποιότητα του ύπνου μας, ώστε κάθε μέρα να μας προσφέρει tips που θα βελτιώσουν την ξεκούρασή μας. Οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στη μεγάλη, ευκρινέστατη Super AMOLED έγχρωμη οθόνη του (η οποία μάλιστα προστατεύεται από Corning Gorilla Glass DX) μας επιτρέπουν να αφήσουμε για λίγη ώρα παραπάνω το κινητό μας στο κομοδίνο και να δώσουμε σημασία μόνο σε ό,τι πραγματικά επείγει. Μπορούμε μάλιστα, εφόσον έχουμε ορίσει τις κατάλληλες επιλογές αυτόματης απάντησης να ανταποκριθούμε άμεσα, σε φίλους συναδέλφους και συγγενείς, από την άνεση… του καρπού μας! Μαζί με τον καφέ μας, επιλέγουμε πώς θα δείχνει το ρολόι μας ανάλογα με τη διάθεσή μας, διαλέγοντας ένα εκ των άνω των 80.000 (!) διαθέσιμων καντράν του Galaxy Store ή επιλέγοντας μια πρόσοψη που έχουμε σχεδιάσει εμείς με στοιχεία από μια βιβλιοθήκη 40 διαφορετικών χαρακτηριστικών. Η καθημερινή μας άθληση και η υγεία μας παρακολουθείται με ακρίβεια από το Galaxy Watch3 και την εφαρμογή Samsung Health, αξιοποιώντας λειτουργίες, όπως η μέτρηση οξυγόνου στο αίμα, η μέτρηση αρτηριακής πίεσης και το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Αν προπονείστε σπίτι, το Samsung Health διαθέτει μια βιβλιοθήκη με περισσότερα από 120 διαφορετικά βίντεο ασκήσεων. Μπορείτε επομένως να επιλέξετε το είδος της άθλησης από το Galaxy κινητό σας, να μεταφέρετε την εικόνα στη Samsung Smart TV σας και να αφήσετε στο Galaxy Watch3 την παρακολούθηση και την καθοδήγηση! Τέλος, το Galaxy Watch3 μπορεί ελέγξει αρκετές εφαρμογές του smartphone σας, δίχως να έχετε συνεχώς το τελευταίο ανά χείρας. Με απλές κινήσεις του χεριού σας (όπως το σφίξιμο ή το άνοιγμα της γροθιάς σας) και με την περιστρεφόμενη στεφάνη του ρολογιού μπορείτε να ελέγξετε την αναπαραγωγή μουσικής, να απαντήσετε, να απορρίψετε ή να σιγάσετε εισερχόμενες κλήσεις κ.ά.

Galaxy Buds Live: Στον… ρυθμό της επικοινωνίας

Τα Galaxy Buds Live έχουν σχεδιαστεί για να μας συντροφεύουν παντού και αυτό έκαναν και στη δική μας περίπτωση. Παρέμειναν όλη την ημέρα στα αφτιά μας, παρέχοντας τον ιδανικό τρόπο επικοινωνίας με φίλους και συνεργάτες. Η επιφάνεια αφής τους μας έδωσε πλήρη έλεγχο με απλά αγγίγματα των δαχτύλων μας. Ένα παρατεταμένο άγγιγμα ήταν αρκετό για να ξεκινήσει να μας ηρεμεί η αγαπημένη μας λίστα στο Spotify, δρώντας αγχολυτικά στην ένταση της ημέρας! Εργονομικά, πανάλαφρα (μόλις 5,6 γρ. βάρους) και… εκκεντρικά στο design τους, τα Galaxy Buds Live ενσωματώθηκαν αυτοστιγμεί στην ψηφιακή μας καθημερινότητα. Με ηχείο 12 χιλ. και ξεχωριστό αγωγό μπάσων, τρία μικρόφωνα και μονάδα αναγνώρισης φωνής (Voice Pickup Unit), τα νέα true wireless ακουστικά της Samsung χαρίζουν μια μοναδική ποιότητα ήχου σε κλήσεις και μουσική. Τα Live είναι τα πρώτα Galaxy Buds που διαθέτουν τεχνολογία Active Noise Cancellation (ANC) που εξουδετερώνει σχεδόν ολοκληρωτικά τους εξωτερικούς ήχους (έως και 97% σε ζώνες χαμηλής συχνότητας). Εφόσον το επιθυμείτε, ένα άγγιγμα είναι αρκετό για να ακυρώνετε την επίδραση της συγκεκριμένης τεχνολογίας και να ανακτάτε πρόσβαση στους ήχους του περιβάλλοντος δίχως να χρειάζεται να αφαιρέσετε τα earbuds. Η θήκη που λειτουργεί και ως φορτιστής είναι τόσο μικροσκοπική που μας συνόδευε συνεχώς στην τσέπη μας, αν και τελικά συνειδητοποιήσαμε πως δεν χρειαστήκαμε τις υπηρεσίες της, μιας και τα earbuds μάς έβγαλαν με άνεση όλη την ημέρα.

Galaxy Note20 & Note20 Ultra 5G: Πύργος ελέγχου!

Samsung Galaxy Note20 UltraΗ νέα σειρά smartphones Galaxy Note20 της Samsung δεν κέρδισε απλά μια θέση στο επίκεντρο της ημέρας μας, αλλά τη μεταμόρφωσε καθολικά! Το S Pen, σε ρόλο… μαγικού ραβδιού, ανέλαβε την επικοινωνία μας με τη συσκευή ακόμα και όταν δεν την είχαμε στα χέρια μας, μέσω των λειτουργιών «Anywhere Actions» που ενεργοποιούνται κρατώντας πατημένο το κουμπί της γραφίδας και πραγματοποιώντας τις κατάλληλες χειρονομίες στον αέρα. Το S Pen και η εφαρμογή Samsung Notes επιμελήθηκαν όλες τις χειρόγραφες σημειώσεις μας, τις οποίες μετατρέψαμε σε ψηφιακό κείμενο (με αποτελεσματικότατη αναγνώριση και στα ελληνικά, ακόμα και του… άθλιου γραφικού χαρακτήρα μας!). Στις επαγγελματικές συναντήσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούσαμε ακόμα και να ηχογραφήσουμε τις παρατηρήσεις μας για να συνοδεύουν τις σημειώσεις που κρατούσαμε παράλληλα. Η αίσθηση γραφής χάρη στα 9ms latency μάς χάρισε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, επιτρέποντάς μας να καταγράψουμε κάθε ιδέα, κάθε σκέψη, κάθε στιγμή, με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ και με πρωτόγνωρη απόκριση χάρη στα 240Hz touch sampling και του adaptive 120Hz ρυθμού ανανέωσης της οθόνης. Και μιας και αναφερθήκαμε στην οθόνη, δεν έχουμε παρά να αναγνωρίσουμε πως μας χάρισε ίσως την πιο εντυπωσιακή εικόνα που έχουμε αντικρύσει ποτέ σε smartphone. Η 6,9 ιντσών Dynamic AMOLED 2X Always-on display, υποστηρίζει HDR10+, διαθέτει ανάλυση 3088×1440 pixels και η φωτεινότητά της, η αντίθεσή της και η ζωντάνια των χρωμάτων της είναι απλά ανυπέρβλητες. Η ποιότητά της μας έκανε να την προτιμήσουμε για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα στο Netflix, αν και ανυπομονούμε η συνεργασία με τη Microsoft να μας δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουμε στο Note20 streaming Xbox παιχνίδια και στη χώρα μας. Τη μικρή απογευματινή μας ψυχαγωγική… σιέστα ακολούθησε ένας καταιγισμός email, κειμένων που έπρεπε να γραφτούν και excel γεμάτων δεδομένων που έπρεπε να επεξεργαστούν. Και εδώ, το πανίσχυρο Note20 μάς έβγαλε ασπροπρόσωπους, δίχως μάλιστα να ζητήσει φόρτιση καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυάσχολης μέρας μας. Όταν χρειαστήκαμε πλάνα, η τριπλή κύρια κάμερα του Note20 Ultra που είχαμε στα χέρια μας (108MP+12MP+12MP) μας εξασφάλισε βιντεοσκόπηση κινηματογραφικού επιπέδου ακόμα και σε 8Κ ανάλυση! Η λειτουργία Pro Video ενσωματώνει επαγγελματικές λειτουργίες εστίασης, ήχου, έκθεσης, ταχύτητας zoom, και λήψη 120fps σε ανάλυση FHD, για ακόμα αυστηρότερο έλεγχο του τελικού αποτελέσματος. Τέλος, όταν η δουλειά πήρε «φωτιά», κάνοντας χρήση της πλατφόρμας Samsung DeX, η εμπειρία παραπέμπει περισσότερο σε αυτή της χρήσης ενός πλήρους desktop υπολογιστή, καθώς παρέχεται η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με Smart TV, με παράλληλη διαχείριση και των δυο οθονών.

Galaxy Tab S7 & S7+: Στους δρόμους δίχως laptop

Τα νέα Galaxy tablets της σειράς S7 (Tab S7 και Tab S7+) έρχονται εξοπλισμένα με όλες τις ευκολίες του αναβαθμισμένου S Pen των Galaxy Note20, «απλωμένες» σε μια οθόνη 120Hz, διαγωνίου 11 και 12,4 ιντσών αντίστοιχα. Και στην περίπτωση αυτών των επιβλητικών Super AMOLED displays, εύκολα μπορούμε να αποφανθούμε πως αποτελούν τις καλύτερες προτάσεις που έχουμε δει ποτέ σε ομοειδή συσκευή! Games και ταινίες δείχνουν πιο… sexy από ποτέ, αναθέτοντας έναν έντονα ψυχαγωγικά ρόλο σε μια ταμπλέτα που διαπιστώσαμε πως «έκλεψε» ένα σημαντικό μερίδιο της προσοχής μας από την τηλεόρασή μας. Συγχρόνως, η ισχύς που παρέχει το κορυφαίο chipset που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε Android συσκευή στον πλανήτη, το Snapdragon 865+, ήταν υπεραρκετή για να αφήσει κλειστό το laptop μας. Στα επαγγελματικά ραντεβού εντός και εκτός γραφείου, το Tab S7+ που είχαμε στα χέρια μας αποδείχθηκε ικανό να αναλάβει κάθε μας ψηφιακή δραστηριότητα. Με το πρόσθετο αξεσουάρ της θήκης-πληκτρολογίου, μπορούσαμε να συγγράψουμε εκτενέστατα email, ενσωματώνοντας σε αυτά τις ψηφιοποιημένες μας χειρόγραφες σημειώσεις που είχαμε κρατήσει με το S Pen στο Samsung Notes, είτε στο ίδιο το tablet είτε στο Note20. Με χαρά αφήσαμε πίσω στο σπίτι τον φορητό υπολογιστή του ενάμιση κιλού, για να βάλουμε αντ’ αυτού στο backpack μας το μόλις 575 γραμμαρίων Galaxy Tab S7+…

 

Ο όρος Netflix είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Netflix, Inc. Το Spotify είναι εμπορικό σήμα της Spotify AB.

Sponsored by Samsung