Απαντώντας σε κάθε επιφύλαξη που αφορούσε στο πρώτο της foldable smartphone, η Samsung δημιούργησε έναν νέο τεχνολογικό άθλο που αιχμαλωτίζει όχι μόνο τα γεμάτα θαυμασμό βλέμματα, αλλά και το σύνολο της ψηφιακής μας δραστηριότητας!

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη κάθε σχόλιο ειδικών και καταναλωτών, κάθε ψήγμα εποικοδομητικής κριτικής που δέχτηκε το πρώτο Galaxy Fold, ο κορεατικός κολοσσός «σήκωσε μανίκια», εργάστηκε σκληρά και φέτος μας κατέθεσε μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη, βελτιωμένη πρόταση για το μέλλον των foldable συσκευών. Το πανίσχυρο, αναδιπλούμενο smartphone δεν περιορίζεται στο αυτονόητο: στη συναρπαστική του εμφάνιση που κάνει κεφάλια να γυρίζουν κάθε φορά που ο τυχερός κάτοχός του ανοιγοκλείνει τη συσκευή, μετατρέποντάς την από ένα πολυτελές κινητό σε ένα premium tablet. Αντιθέτως, ξεπερνά γρήγορα τον ρόλο του ως σύμβολο status, ως προνόμιο όσων θέλουν να κρατούν στην παλάμη τους το αύριο της τεχνολογίας και επικεντρώνεται στο σήμερα, στο πώς θα προσφέρει στον ιδιοκτήτη του το βέλτιστο δυνατό στην εμπειρία χρήσης του.

Μπορεί ένα… διόλου καθημερινό σε εμφάνιση τεχνολογικό επίτευγμα να είναι και πραγματικά χρηστικό στην καθημερινότητά μας; Το Galaxy Z Fold2 απαντά με ένα εμφατικό «ναι». Παρά τον ξεχωριστό foldable χαρακτήρα του, δεν είναι απλά λειτουργικό και χρηστικό, αλλά έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να απογειώσουν την εργασία μας και τη διασκέδασή μας. Όποια από τις γοητευτικότατες Mystic Βlack και Μystic Βronze αποχρώσεις κι αν προτιμήσετε, να είστε σίγουροι πως θα έχετε στα χέρια σας έναν αναντικατάστατο σύμμαχο σε κάθε σας δραστηριότητα.

Διπλώνοντας ένα premium tablet σε ένα κορυφαίο smartphone

Κρατώντας το Galaxy Z Fold2 ανοιχτό σε διάταξη tablet, οι 7,6 ίντσες της Foldable Dynamic AMOLED 2X HDR10+ οθόνης του, μας βυθίζουν στο περιεχόμενου που προβάλλεται στην εντυπωσιακή ανάλυση των 2208×1768 pixels και μάλιστα με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz! Το παρεμβατικό notch των selfie-cams του πρώτου Fold έχει αντικατασταθεί από μια ανεπαίσθητη οπή, επιτρέποντας σε ταινίες και games να μονοπωλήσουν την επιφάνεια της ευρύχωρης οθόνης. Την εσωτερική κάμερα των 10MP θα τη χρησιμοποιήσετε μάλλον μόνο σε τηλεδιασκέψεις σας, καθώς για τις selfies σας μπορείτε να αξιοποιήσετε την τριπλή κύρια κάμερα, χρησιμοποιώντας την εξωτερική οθόνη ως viewfinder. Και μην νομίζετε πως πρόκειται για κάποια… συμβολική οθόνη, όπως αυτή του προγόνου του Fold2. Μιλάμε για μια εξαιρετική 6,23 ιντσών Super AMOLED οθόνη, ανάλυσης 2260×816 pixels (αναλογίας 25:9), η οποία επιτρέπει την πλήρη χρήση της συσκευής ως smartphone, όταν την έχετε «διπλωμένη». Έτσι, αποφεύγονται τα ανοίγματα του foldable τηλεφώνου με το παραμικρό, αν και είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχει χρήστης που δεν θα κάνει… flex αυτής της fold/unfold δυνατότητας με κάθε αφορμή!

Καινοτομία που τροφοδοτεί νέα λειτουργικότητα

Από τη στιγμή που ο αναβαθμισμένος μηχανισμός άρθρωσης επιτρέπει στη συσκευή να παραμένει ανοιχτή υπό οποιαδήποτε κλίση, θα ανακαλύψετε πρωτόγνωρους τρόπους αλληλεπίδρασης. Κρατώντας για παράδειγμα τη συσκευή ανοιχτή σε μια γωνία λίγο μεγαλύτερη από αυτή των 90 μοιρών και ακουμπώντας τη μια της επιφάνεια στο τραπέζι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μισή οθόνη ως πλήρες πληκτρολόγιο, προσομοιάζοντας ένα mini laptop τσέπης! Με παρόμοιο τρόπο, μια οθόνη μπορεί να φιλοξενεί βίντεο από τα social media και η άλλη τα σχόλια, την playlist ή το live chat. Το λογισμικό ανταποκρίνεται έξυπνα σε κάθε σας απαίτηση, και προσαρμόζει την προβολή κάθε εφαρμογής ανάλογα με την κλίση και τον προσανατολισμό του Galaxy Z Fold2. Κάθε φορά που αναπτύσσεται η foldable εσωτερική οθόνη με όλη της τη… μεγαλοπρέπεια, η μετάβαση της ενεργού εφαρμογής από την εξωτερική οθόνη στην 7,6 ιντσών οθόνη είναι άμεση και ομαλή. Το λογισμικό είναι αυτό που θα εκτιμήσει κανείς απεριόριστα, αφού ξεπεράσει το ευχάριστο… σοκ της καινοτόμου εμφάνισης και των πανίσχυρων τεχνικών προδιαγραφών της συσκευής. Υπάρχει ακόμα και drag & drop λειτουργικότητα, όταν έχουμε σε παράθεση δυο εφαρμογές, η οποία μας επιτρέπει να μεταφέρουμε περιεχόμενο από το παράθυρο του ενός app στο άλλο. Εξίσου χρήσιμη είναι και η λειτουργία App Pair, η οποία μας επιτρέπει να φτιάξουμε γκρουπ έως και τριών εφαρμογών, ώστε να ανοίγουν ταυτόχρονα στην κεντρική οθόνη (π.χ. youtube, twitter και browser).

Αδιαφιλονίκητα specs

Tο Samsung Galaxy Z Fold2 δεν αποτελεί μόνο αξιόμαχο συνεργάτη για το παρόν, αλλά και επένδυση για το μέλλον. Ως εκ τούτου, έρχεται έτοιμο για τη 5G εποχή που ανατέλλει και όπως ήταν αναμενόμενο, φέρει το κορυφαίο chipset που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή σε Android συσκευή, το Snapdragon 865+ της Qualcomm. Στις διαταγές του υπακούν τα 12GB RAM, με αποτέλεσμα τόσο το multitasking επαγγελματικών εφαρμογών (όπως π.χ. αυτών της σουίτας Microsoft Office) όσο και τα απαιτητικά games να βρίσκουν τον φυσικό τους χώρο. Ταχύτατος είναι και ο UFS 3.1 αποθηκευτικός χώρος των 256GB, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSD έως 1TB, σε περίπτωση που θέλετε να κουβαλάτε στην τσέπη σας ολόκληρη την ταινιοθήκη σας, τον file server της δουλειάς και τη βάση τραγουδιών ενός ραδιοφωνικού σταθμού… ταυτόχρονα!

Sponsored by Samsung