Υπάρχει ζωή και μετά τις 5!

Αυτό είναι το σλόγκαν του Palm Centro, ενός smart phone που συνδυάζει τα business με τα multimedia στοιχεία, όντας χρήσιμο και εκτός γραφείου.

palmcentroΤο Centro λοιπόν είναι ένα business smart phone που διαφέρει από όλα όσα πιθανώς έχετε ως τώρα δει. Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι διότι εστιάζει στην καθολική ικανοποίηση των αναγκών του χρήστη του, τοποθετώντας τον δηλαδή στο… κέντρο όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά του!


Το
design του είναι αρκετά ελκυστικό, ενσωματώνοντας στην πρόσοψη μία touch TFT οθόνη ανάλυσης 320x320 pixels με δυνατότητα απεικόνισης 65.536 χρωμάτων αλλά και ένα λειτουργικότατο QWERTY πληκτρολόγιο. Ανάμεσά τους υπάρχει μια σειρά touch πλήκτρων που αποπνέουν εξαιρετική αίσθηση και θα βοηθήσουν σημαντικά στην πλοήγηση ανάμεσα στις εφαρμογές του Centro.

To λειτουργικό του σύστημα είναι η έκδοση 5.4.9 του Palm OS ενώ όσον αφορά τα προγράμματα, που αποτελούν και την «καρδιά» συσκευών αυτού του τύπου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα Documents To Go Professional Edition 10, PocketTunes, VersaMail 4.0 και My Centro. Η πλοήγηση στο internet γίνεται με τη βοήθεια του Blazer Web Browser 4.5 ενώ το Google Mobile Maps θα φροντίσει ούτως ώστε να μην ξαναχάσετε ποτέ το δρόμο σας.

Όσον αφορά τη χωρητικότητα της συσκευής, στη διάθεσή σας βρίσκονται 64 MB εσωτερικής μνήμης αλλά και υποδοχή για κάρτα μνήμης τύπου microSD μεγέθους έως και 4 GB προκειμένου να χωρέσετε στο quadband Centro ό,τι τραβά η όρεξή σας! Δεδομένα θα περάσετε μέσω Bluetooth και USB ενώ το πρόγραμμα που συνοδεύει το κινητό είναι συμβατό με Windows και Mac.

Όσον αφορά το multimedia τομέα τώρα, το Centro είναι συμβατό με τους περισσότερους τύπους αρχείων, διαθέτει builtin music/mp3 player αλλά και κάμερα ανάλυσης 1.3 MP με 2x digital zoom και δυνατότητα λήψης video για την απαθανάτιση των σημαντικότερών σας στιγμών.

ΘΕΤΙΚΑ

Ελκυστικό design που ξεφεύγει από τα αυστηρά πρότυπα της κατηγορίας

Ποικιλία προγραμμάτων

Μεγάλη touch οθόνη…

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

… που όμως υποστηρίζει λίγα χρώματα

Απουσία Wi-Fi και HSDPA

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ενδιαφέρουσα λύση από την Palm για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συνήθη πρότυπα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαστάσεις: 107,2 x 53,5 x 18,6 χιλ.

Βάρος: 124 γρ.

Δίκτυο: GSM 850/900/1800/1900 MHzEDGE

Μνήμη: 64 GB & microSD κάρτα μνήμης

Οθόνη: TFT touch 320x320 pixels, 65.536 χρωμάτων,

Κάμερα: 1,3 MP, 2x digital zoom, video

Μπαταρία: LiIon 1150 mAh

Χρόνος αναμονής: έως 300 ώρες

Χρόνος ομιλίας: έως 4 ώρες

Επιπλέον χαρ/κα: Bluetooth, USB, GPRS, Blazer Web Browser 4.5, Palm OS 5.4.9, PocketTunes, Documents To Go Professional Edition 10.0, Google Mobile Maps, My Centro, Versa Mail, media/mp3 player