Ο Όμιλος Ευρωκλινικής πραγματοποιεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, καταργώντας από τα σημεία υποδοχής των Κλινικών του τα έντυπα σε φυσική μορφή και αντικαθιστώντας τα με ηλεκτρονικά tablets.

Πλέον τα έγγραφα στα σημεία εξυπηρέτησης ασθενών προβάλλονται και υπογράφονται μέσω ειδικών tablets, τα οποία αυτοματοποιημένα αποθηκεύουν και αρχειοθετούν τα έγγραφα, ακολουθώντας ειδικά πρωτόκολλα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η Ευρωκλινική γίνεται έτσι το πρώτο ελληνικό Νοσοκομείο που καταργεί το χαρτί και κάνει το επόμενο βήμα στην εποχή των ψηφιακών μέσων, βελτιώνοντας σημαντικά τις λειτουργίες του αλλά και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς ασθενείς και επισκέπτες.

Η αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικών μέσων έχει σημαντικά οφέλη καθώς αυξάνει την ταχύτητα εξυπηρέτησης ασθενών λόγω της εξάλειψης των χρόνων εκτύπωσης και μεταφοράς – διαχείρισης εγγράφων, επιτυγχάνει μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων και ταυτόχρονα μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης λοιμώξεων με την ελαχιστοποίηση των επαφών μεταξύ προσωπικού και ασθενών.

Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από την κατάργηση εκτύπωσης ενός πολύ μεγάλου αριθμού εντύπων και εξοικονομείται ένα αξιοσημείωτο κόστος που μπορεί να διατεθεί σε άλλες λειτουργίες με σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του ασθενή. Επιπλέον, μέσω της 360ο επικοινωνίας των ψηφιακών συστημάτων, παρέχεται η δυνατότητα αναπαραγωγής των εγγράφων απομακρυσμένα, με ταχύτητα και ακρίβεια.

Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, ανέφερε: «Η κατάργηση των έντυπων εγγράφων και η χρήση των tablets είναι άλλη μία υλοποίηση ενός πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρωκλινικής στο οποίο επενδύουμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνει εφαρμογές όπως η ψηφιακή υπογραφή, το Data Management System, τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα κ.ά. με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Νοσοκομείο που θα χαρακτηρίζεται από ποιότητα σε όλες τις λειτουργίες του».