Από την εφημερίδα: “Καθημερινή” – 22/05/2008

Δύο σημαντικά έργα ύψους 17 εκατ. ευρώ αναμένεται να αναλάβει άμεσα η Space Hellas. Η εταιρεία, σύμφωνα με στελέχη της, έχει αναδειχθεί ανάδοχος του έργου που αφορά την υλοποίηση του συστήματος έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), ενώ ακόμη αναδείχτηκε μειοδότης και στο έργο Envis του υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρώτο έργο ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ και αφορά το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης (προσωποποιημένων) εισιτηρίων που προωθεί η ΓΓΑ στα στάδια της χώρας. Το δεύτερο έργο έχει προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ και αφορά την πληροφοριακή υποδομή του συστήματος Envis, το οποίο υλοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορά την ηλεκτρονική έκδοση βίζας.

Τα δύο αυτά έργα αναμένεται να δώσουν ώθηση φέτος στα έσοδα του ομίλου Space Hellas, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν στα 52 εκατ. ευρώ. Η κερδοφορία, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης, Ιωάννη Δουλαβέρη, θα κυμανθεί μεταξύ 2 έως 3 εκατ. ευρώ. «Η τελική κερδοφορία θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν κάποια έργα στον δημόσιο τομέα», παραδέχεται.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως πλέον έχει εισέλθει σε νέα πορεία και το 2007 ήταν η τελευταία χρονιά που δεν διένειμε μέρισμα μετά από πολλά χρόνια αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της. «Μέχρι και το 2007 δεν μπορούσαμε να διανείμουμε μέρισμα λόγω συσσωρευμένων ζημιών», λέει ο κ. Δουλαβέρης, αφήνοντας ανοικτό να το πράξει η εταιρεία μέσα στο 2009, για τη φετινή χρήση που ήδη διανύει η εταιρεία.

Η Space Hellas στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της αναμένεται να δημιουργήσει και δίκτυο λιανικής πώλησης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Προς την κατεύθυνση αυτή η εταιρεία θα δημιουργήσει δίκτυο καταστημάτων Spacephone εστιασμένο στην επαρχία, δηλαδή εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. «Θεωρούμε ότι η αγορά της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχει κορεστεί σε καταστήματα λιανικής», λέει ο νέος γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Ι. Μερτζάνης. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το συγκεκριμένο δίκτυο καταστημάτων θα εξυπηρετήσει και τις ανάγκες υποστήριξης των μεγάλων πελατών της Space Hellas, όπως τράπεζες, φορείς του δημοσίου τομέα κ.ά.