Οι ευκολίες του αναβαθμισμένου S Pen που μας σύστησε το Galaxy Note20 «απλώνονται» στο χώρο που τους αξίζει, δηλαδή σε μια οθόνη 120Hz διαγωνίου 12,4 ιντσών.

Oσες φορές κι αν εκκινήσουμε μια high-end Galaxy συσκευή με Super AMOLED οθόνη, το εκθαμβωτικά λευκό λογότυπο της Samsung συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει μέσα στο απόλυτο μαύρο, υπενθυμίζοντάς μας πως δύσκολα μπορεί να ξεπεραστούν τα συγκεκριμένα panels. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια HDR10+ οθόνη 12,4 ιντσών, με ελάχιστα περιθώρια (84.6% screen-to-body ratio), ανάλυση 2800×1752 pixels και ρυθμό ανανέωσης (refresh rate) διπλάσιο από αυτόν μιας τυπικής οθόνης. Τα 120Hz είναι αυτά που εξασφαλίζουν μια απίστευτα ρευστή κίνηση, η οποία «εξαργυρώνεται» τόσο στην καθημερινή χρήση και στην πλοήγηση στα μενού όσο και σε καθήκοντα πιο πολυσύνθετης φύσης, όπως το gaming και η καταγραφή χειρόγραφων σημειώσεων. Στην τελευταία δραστηριότητα, βέβαια, τα εύσημα διεκδικεί σχεδόν στο σύνολό τους το αναβαθμισμένο S Pen, η γραφίδα που μεταφέρει όλη τη λειτουργικότητα που λατρέψαμε στη σειρά Galaxy Note20 σε μια τεράστια διαγώνιο 12,4 ιντσών, με αναλογίες 16:10, προκειμένου να υπηρετεί ταυτόχρονα εργασιακές, αλλά και ψυχαγωγικές απαιτήσεις.

Ακόμα, όμως, και όταν η εκπληκτική Super AMOLED οθόνη δεν αιχμαλωτίζει το βλέμμα μας με την ανυπέρβλητη αντίθεσή της, μια ματιά στο σασί από αλουμίνιο είναι ικανή να μας πείσει για την ποιότητα της δουλειάς που έχει γίνει σε κάθε τομέα. Σχεδιαστικά, λοιπόν, το Galaxy Tab S7+ αντανακλά πλήρως τον premium χαρακτήρα των τεχνικών χαρακτηριστικών που φιλοξενεί στο εσωτερικό του, διατηρώντας τις διαστάσεις του στα 28,5×18,5×0,57 εκατοστά (ναι, δεν είναι τυπογραφικό, έχει πάχος μόλις 5,7 χιλιοστά!) και το βάρος του στα εύκολα μεταφέρσιμα 575 γραμμάρια.

Η πένα βρίσκει τον χώρο που της αξίζει!

Στο πάνω μέρος της πίσω πλευράς, μια μαύρη λωρίδα γυαλί δίπλα από την dual camera αναλαμβάνει να φορτίσει το S Pen ασύρματα, κρατώντας το στη θέση του με έναν ισχυρό μαγνήτη (τον οποίο όμως θα θέλαμε ένα κλικ ισχυρότερο). Το S Pen φορτίζει μόνο όταν είναι τοποθετημένο με τη μύτη του προς την πλευρά της κάμερας, μια μικρή αστοχία που μπορεί να σας μπερδέψει αρχικά, αλλά σύντομα θα τη συνηθίσετε. Τα 9ms latency της πένας χαρίζουν μια μοναδική αίσθηση γραφής, η οποία δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει σε σχέση με την… πατροπαράδοτη διαδικασία του μολυβιού πάνω στο χαρτί.

Αντιθέτως, πρόχειρα χειρόγραφα που θα δυσκόλευαν ακόμα φαρμακοποιούς στην ανάγνωση μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να μετατραπούν σε ψηφιακό κείμενο (υποστηρίζονται και τα ελληνικά). Αυτή είναι μία μόνο από τις ευκολίες με τις οποίες μπορεί να πλαισιώσει την καθημερινότητά σας το S Pen, μιας και με τη βοήθειά του μπορείτε να ελέγξετε το tablet σας από απόσταση, απλά πατώντας το κουμπί του και «κραδαίνοντάς» το στον αέρα (Air Actions). Άλλο ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχει ενδιαφέρον είναι η δημιουργία animated gif από ένα βίντεο του youtube, απλώς  χαράσσοντας ένα τετράγωνο στην περιοχή της εικόνας που σας ενδιαφέρει. Εξίσου διαισθητικά, μπορείτε να σχολιάσετε pdf, να υπογράψετε έγγραφα, να ξεδιπλώσετε την καλλιτεχνική σας φύση, να αποθηκεύσετε «αποκόμματα»  από ιστοσελίδες, να σχεδιάσετε στο χώρο που σημαδεύει η κάμερα με τη βοήθεια AR (Augmented Reality) και πολλά, πολλά άλλα.

Με υπογραφή Snapdragon 865+

Το κορυφαίο οκταπύρηνο chipset της Qualcomm δίνει τέρμα σε κάθε συζήτηση γύρω από τις επιδόσεις, διότι εξασφαλίζει τη βέλτιστη εμπειρία που μπορεί να βιώσει κανείς σε μια And