Σε ένα σχήμα που αναμφίβολα παραπέμπει σε φασόλι, η Samsung κατόρθωσε να ανακαλύψει την ιδανική συνταγή για τέλεια εφαρμογή στο αυτί, συνοδεύοντάς την με αψεγάδιαστο ήχο.

Mπορεί η μόδα των true wireless ακουστικών να έχει σαρώσει την κατηγορία των wearables, αλλά μέχρι πρόσφατα, οι σχεδιαστικές παραλλαγές ήταν πολύ φτωχές σε ποικιλία με αποτέλεσμα κάθε σετ ακουστικών να μοιάζει (εμφανισιακά τουλάχιστον) με «κλώνο» κάποιου άλλου μοντέλου. Τα Galaxy Buds Live ήρθαν για να ταρακουνήσουν τα λιμνάζοντα νερά του σχεδιασμού earbuds, με ένα ανατρεπτικό σχήμα που κυκλοφορεί σε τρία χρώματα (Mystic Bronze, Mystic White και Mystic Black). Το… φασολοειδές σχήμα τους, βέβαια, δεν υιοθετήθηκε μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και διαφοροποίησης, αλλά αποτελεί προϊόν έρευνας με στόχο τη βέλτιστη εργονομία. Τα εσωτερικά στοιχεία κάθε True Wireless ακουστικού είναι τοποθετημένα σε οριζόντια διάταξη αντί της «συμβατικής» κάθετης, επιτρέποντας στη συσκευή να «φωλιάσει» με άνεση στο εσωτερικό του αυτιού σας, δίχως να προεξέχει και χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να πέσει. Η άνετη εφαρμογή σε διαφορετικούς… τύπους αυτιού εξασφαλίζεται με δύο διαφορετικά μεγέθη ειδικών μαξιλαριών που συνοδεύουν τα Galaxy Buds Live και μόνο αν διαθέτετε εξαιρετικά μικρά αυτιά ενδέχεται να συναντήσετε προβλήματα. Με μόλις 5.6 γρ. βάρους, κάθε Bluetooth 5.0 ακουστικό μπορεί να σας συντροφεύει με τις ώρες, ακόμα και κατά τη διάρκεια της άθλησής σας, μιας και αντέχει (IPX2) τον ιδρώτα του προσώπου σας!

AKG πασάρει, Samsung σκοράρει

Όταν η τεχνογνωσία της AKG στον ήχο τροφοδοτεί την ικανότητα της Samsung να παράγει αξιόπιστο καθώς και πρωτοποριακό hardware, το αποτέλεσμα είναι εκ προοιμίου επιτυχημένο.

Με ηχείο 12χιλ., ξεχωριστό αγωγό μπάσων, τρία μικρόφωνα και μονάδα αναγνώρισης φωνής (Voice Pickup Unit), τα Galaxy Buds Live χαρίζουν μια αξιοζήλευτη ποιότητα ήχου, ενώ απολαμβάνετε τη μουσική σας, και απροβλημάτιστη μεταφορά της φωνής σας στον συνομιλητή σας, ενώ πραγματοποιείτε κλήσεις.

Τα Live είναι τα πρώτα Galaxy Buds που διαθέτουν τεχνολογία Active Noise Cancellation (ANC), που εξουδετερώνει σχεδόν ολοκληρωτικά τους εξωτερικούς ήχους (έως και 97% σε ζώνες χαμηλής συχνότητας). Με ένα άγγιγμα μπορείτε να ακυρώνετε την επίδραση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, προκειμένου να έχετε και πάλι πρόσβαση στους ήχους του περιβάλλοντος δίχως να χρειάζεται να αφαιρέσετε τα earbuds. Μπορεί να μην είναι το κορυφαίο ANC που έχουμε δοκιμάσει, σίγουρα όμως κάνει αρκετά καλά τη δουλειά του.

Μέρος της «έξυπνης» καθημερινότητάς σας

Τα Galaxy Buds Live έχουν σχεδιαστεί για να σας συντροφεύουν παντού και να αποτελούν αναπόσπαστο αξεσουάρ της «smart» ψηφιακής σας πραγματικότητας. Η επιφάνεια αφής των ακουστικών επιτρέπει τον έλεγχο με απλά αγγίγματα των δαχτύλων σας, αναθέτοντας μέσω αυτής της σχετικής εφαρμογής (Galaxy Wearable app) τις λειτουργίες που εσείς επιθυμείτε για παρατεταμένο άγγιγμα σε δεξί και αριστερό ακουστικό (για παράδειγμα, ενεργοποίηση του Google Assistant). Έμφαση έχει δοθεί και στην αξιοποίηση του Spotify, καθώς πατώντας παρατεταμένα για ένα δευτερόλεπτο το ακουστικό, οι αγαπημένες σας λίστες αναπαραγωγής έρχονται αυτομάτως στο προσκήνιο. Μπορείτε να συνδέεστε με όλες τις Bluetooth πηγές ήχου (smartphones, tablets, κ.α.) άμεσα και να εναλλάσσεστε μεταξύ τους σε χρόνο μηδέν. Ειδικά, αν είστε κάτοχος μιας εκ των νέων Galaxy συσκευών, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε ακόμα περισσότερες δυνατότητες, όπως π.χ. να χρησιμοποιήσετε τα Buds Live ως ασύρματο μικρόφωνο, όταν καταγράφετε βίντεο από το smartphone ή να αξιοποιήσετε το «Game Mode» για ελαχιστοποίηση του lag στον ήχο. Επίσης, αν συνταξιδεύετε με έναν φίλο σας που διαθέτει κι αυτός ένα ζεύγος Buds Live, μπορείτε και οι δυο να ακούσετε ταυτόχρονα μουσική από το κινητό σας. Υποστηρίζεται και λειτουργία αφύπνισης της ψηφιακής βοηθού Bixby με φωνητική εντολή σας, προκειμένου να αλληλεπιδράσετε με το Samsung κινητό σας. Φυσικά, για αποφυγή… παρεξηγήσεων, τα Galaxy Buds Live μπορούν να συνεργαστούν τέλεια και με οποιουδήποτε άλλου κατασκευαστή συσκευή.

Θήκη: Μικρή στο μάτι, μεγάλη στη φόρτιση

Η μικροσκοπική θήκη φόρτισης των Galaxy Buds Live (5.02x5x2.78 εκ.) είναι ιδανική για τη μεταφορά των ακουστικών (χωράει άνετα σε οποιαδήποτε τσέπη και ζυγίζει μόλις 42.2 γρ.). Είναι τόσο μικρή μάλιστα που αρχικά μας προβλημάτισε για την ικανότητά της να φιλοξενήσει μια ικανοποιητικής χωρητικότητας μπαταρία. Ευτυχώς, δεν άργησε να αναιρέσει κάθε μας ενδοιασμό, μιας και η διευρυμένη αυτονομία συγκαταλέγεται στα πλεονεκτήματα της πρότασης της Samsung. Όταν είναι πλήρως φορτισμένα, τα 60mAh των earbuds μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι και 6 ώρες αναπαραγωγής (με ANC, χωρίς Bixby voice), ενώ η θήκη φόρτισης χάρη στην μπαταρία των 472mAh εξασφαλίζει ακόμη 15 ώρες, γεγονός που σημαίνει πως είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε πολλαπλές φορτίσεις. Για τους πιο… βιαστικούς από εσάς, με μόλις 5 λεπτά φόρτισης μπορείτε να έχετε μια ολόκληρη ώρα συνεχούς χρήσης.